fbpx

BLACK SWAN

BLACK SWAN

Ana SayfaBorsalarBorsadan "KAP" da Gel...

Borsadan “KAP” da Gel – B7

Yeni Başkan Yeni Karar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini yüzde 45 seviyesinde sabit tuttu. Yapılan açıklamada, “Kurul, politika faizinin mevcut seviyesinin aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sürdürüleceğini değerlendirmiştir.” şeklinde ifade edildi.

BİST100

Borsa İstanbul 100 (Bist100) endeksi 9400 puann seviyesini aşmakta zorlanıyor. Ancak 9300 seviyesinin üzerinde kapanışların devam etmesi ilerleyen dönemlerde 9400 seviyesinin kırılması için önemli.

Bist100 / USD

SPK’dan Sermaye Artırım Başvurularına Onay

Sermaye Piyasası Kurulu; İş Bankası ve Hidropar Hareket’in bedelsiz sermaye artırımı başvurularını onayladı.

Kapasite Kullanım Oranı Şubat’ta 0,6 Puan Arttı

2024 yılı Şubat ayında, imalat sanayinde faaliyet gösteren 1725 iş yeri tarafından İktisadi Yönelim Anketi’ne verilen yanıtlar toplulaştırılarak değerlendirilmiştir.

İmalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış Kapasite Kullanım Oranı (KKO-MA), bir önceki aya göre 0,6 puan artarak yüzde 77,0 seviyesinde gerçekleşmiştir.

Mevsimsel etkilerden arındırılmamış Kapasite Kullanım Oranı (KKO), bir önceki aya göre 0,2 puan artarak yüzde 76,4 seviyesinde gerçekleşmiştir

KAP HABERLERİ

Türk Traktör Geleceğe Dönük Beklentiler

Şirket 2024 yılında iç piyasa traktör satışlarının 31.000-35.000 adet bandında gerçekleşmesini öngörüyor.

COCA-COLA İÇECEK A.Ş. – (CCOLA)

15 Şubat 2023 tarihli Özel Durum Açıklaması ile kamuya duyurulduğu üzere, Coca-Cola İçecek A.Ş. (“CCI” veya “Şirketimiz”) – tamamına sahip olduğu bağlı ortaklığı CCI International Holland B.V. (“CCIHBV”) ile birlikte, The Coca-Cola Company’nin (“TCCC”) bir bağlı ortaklığına ait olan Coca-Cola Bangladesh Beverages Limited’deki (“CCBB”) %100 hissesinin satın alınması için bir hisse alım sözleşmesi (“SPA”) imzalamış idi. 
İşlem, Bangladeş otoriteleri nezdinde hisse devrinin tescil edilmesi ile birlikte 20 Şubat 2024 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. Özkaynak değeri, üzerinde mutabık kalınan şirket değerinin kapanış denetim bulgularına göre düzenlenmesine tabi olacaktır. 
İşlemin tamamlanması ile CCI’nın CCBB’deki doğrudan ve dolaylı sahipliği %100 olmuştur.
Gönderim Tarihi: 20.02.2024 18:14:21

EBEBEK MAĞAZACILIK A.Ş. – (EBEBK)

Ebebek Mağazacılık Anonim Şirketi’nin mevcutta olan borçlanma maliyetlerini düşürmek amacıyla Fon Kullanıcısı olarak yer alacağı, ihraççı kuruluş olarak Değer Varlık Kiralama A.Ş. tarafından 1.000.000.000 TL (Bir Milyar Türk Lirası) ihraç tavanı ile sınırlı olarak Türk Lirası cinsinden, tertipler halinde, çeşitli vadelerde ve Kira Sertifikası Tebliği’nde öngörülen kira sertifikası türlerinden Yönetim Sözleşmesine dayalı olarak kira sertifikaları ihraç edilmesine, bu kira sertifikalarının yurtiçinde tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere çıkarılmasına, bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu ve ilgili diğer makamlara başvuru yapılmasına karar verilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Gönderim Tarihi: 21.02.2024 16:30:24

KUZEY BORU A.Ş. – KBORU

Şirketimiz yönetim kurulu 20.02.2024 tarih ve 2024/07 numaralı kararı ile, satış kanallarının geliştirilmesi için yapay zeka destekli dijital pazarlama ve yapay zeka ile satış sürecinin yönetileceği e-ihracat çözümleri için kurum içi yazılım ekibimizle “K-Commerce” adı ile bir dijital projenin başlatılmasına, bu yatırım için 500.000.- USD kaynak ayrılmasına karar verilmiştir.
Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla
Gönderim Tarihi: 21.02.2024 11:44:17

MİGROS TİCARET A.Ş. – MGROS

Şirketimizin %75 oranında pay sahibi olduğu online operasyonlarımıza lojistik hizmeti sağlayan Paket Lojistik ve Teknoloji A.Ş.’nin (Paket Taxi) ödenmiş sermayesinin %18,3’üne tekabül eden paylar, online perakendecilik alanında hizmet veren bağlı ortaklığımız Dijital Platform Gıda Hizmetleri A.Ş. tarafından Paket Taxi’nin diğer hissedarlarından satın alınmıştır.
Söz konusu hisse devri neticesinde, Migros’un Paket Taxi’deki doğrudan ve dolaylı pay sahiplik oranı bu devir sonrası %92,1’e yükselmiştir.

(İşbu açıklamamız ile açıklamamızın İngilizce çevirisinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.)

DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş. – DOHOL

Şirketimizin, sermaye piyasalarında yaşanan piyasa koşulları neticesinde Borsa İstanbul A.Ş.’deki Şirket Değeri’nin ve buna bağlı oluşan net aktif değer iskontosunun, Şirketimizin faaliyet gösterdiği sektörlerdeki fiili operasyonel ve finansal performansını doğru şekilde yansıtmadığının değerlendirilmesi halinde; piyasadaki sağlıklı ve istikrarlı fiyat oluşumuna katkıda bulunulmasını teminen, 30.03.2022 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Şirketimiz pay sahipleri tarafından onaylanan ve en fazla 300 milyon Türk Lirası tutarında hisse geri alımına ilişkin ‘Pay Geri Alım Programı’nın önümüzdeki dönemde daha etkin şekilde kullanılmasına, ayrıca, gerekli görülmesi halinde ‘Pay Geri Alım Programı’ azami tutarının arttırılmasına karar verilmiştir.

Bu kapsamda, 20.02.2024 tarihinde 13,80 TL –13,85 TL fiyat aralığından (ortalama 13,8217 TL) 230.000 adet Şirketimiz payı geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu DOHOL payları 34.754.838 adede ulaşmıştır (Şirket sermayesine oranı %1,3280).
Gönderim Tarihi: 21.02.2024 08:41:34

KOZA ALTIN İŞLETMELERİ A.Ş. – KOZAL

Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 20.02.2023 tarihli kararı ile başlatılan ve 09.02.2024 tarihli kararı ile pay alım miktarı artırılan, pay alım satım işlemleri kapsamında;

19.02.2024 tarihinde Dolaylı İştiraki olduğumuz, İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve  Üretim A.Ş. paylarında, 40,74 TL fiyattan 100.000 TL nominal  tutarlı alış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir.

Bu işlem ile birlikte İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve  Üretim A.Ş. sermayesindeki paylarımız 19.02.2024 tarihi itibariyle % 2,2823 olmuştur.
Gönderim Tarihi: 19.02.2024 18:15:39

ULUSOY UN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. – ULUUN

15.12.2023 tarihli kap açıklamamızla Antakya fabrikamızın kapasite artışı ve revizyon çalışmaları yapılacağı duyurulmuştu. Söz konusu çalışmalar tamamlanarak, satın alındığında 275 Ton/Gün olan Antakya fabrikamızın üretim kapasitesi 463 Ton/Gün’e, grubumuzun toplam üretim kapasitesi ise; 4.375 Ton/Gün’e ulaşmıştır.
Gönderim Tarihi: 19.02.2024 10:17:34

EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FABRİKALARI T.A.Ş. – EREGL

EREGL’de Beklentiden Daha İyi Net Kar Son zamanlarda yoğun işlemlere konu olan Ereğli Demir ve Çelik (EREGL), bilançosunu açıkladı. EREGL, 3.5 milyar TL çeyreklik kar beklentisine karşılık 7.9 milyar TL net kar açıkladı. Net karın beklentinin üstünde gerçekleşmesindeki en önemli gelir kalemi ise ertelenmiş vergi varlığı oldu. Ertelenmiş vergi varlığı kaleminde EREGL, çeyreklik bazda 7.20 milyar TL gelir elde etti. Bu sonuçlar ile birlikte EREGL 2023 yılını 4.33 milyar TL kar ile kapatmış oldu

Most Popular

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

More from Author

Bakırda Uzun Vadede Arz Talep Dengesi Bozulabilir !

Bakıra olan talep değişen dünya dinamikleriyle bağlantılı olarak her geçen gün...

Kriptolar ABD verilerini bekliyor

Kripto paralar özelinde ki verilerde majör bir değişiklik yok. Piyasa, yarın...

Fonların yeni gözdesi Türkiye

"Türkiye'ye dolar yağıyor" Piyasada, Türk Lirası talebi gün geçtikçe artıyor. Yabancı fonların...

Asya Kömür Tüketimi Zirvelerde

Vietnam ve diğer Asya ülkeleri fosil yakıtlardan kaynaklanan karbondioksit emisyonlarını azaltmaya...

Read Now

Bakırda Uzun Vadede Arz Talep Dengesi Bozulabilir !

Bakıra olan talep değişen dünya dinamikleriyle bağlantılı olarak her geçen gün artıyor. Güneş panelleri, rüzgar türbinleri ve elektrikli araçlar gibi temiz enerjiye geçişte önemli rol oynayan ve elektrik şebekelerinin genişletilmesindeki kritik rolü sayesinde bakırı uzun vade de en önemli sınai metallerden biri yapıyor. Bakır arzı ve talebi...

Kriptolar ABD verilerini bekliyor

Kripto paralar özelinde ki verilerde majör bir değişiklik yok. Piyasa, yarın ve çarşamba günü açıklanacak ÜFE ve TÜFE verilerini bekliyor. Fed Başkanı Powell'ın konuşması sonrası, yarın, volatilite görmemiz kuvvetle muhtemel. Veriler, stagflasyon riskinin olup olmadığına dair ipucu önemi taşıyor. Haber akışı negatif SEC, Ripple ile devam eden yasal...

Fonların yeni gözdesi Türkiye

"Türkiye'ye dolar yağıyor" Piyasada, Türk Lirası talebi gün geçtikçe artıyor. Yabancı fonların alımları nedeniyle, Londra'da TL faizlerinin %30'a kadar düştüğü aktarılıyor. Merkez Bankası, döviz alımı nedeniyle piyasaya verdiği TL'yi geri çekmekte zorlanıyor. Geçtiğimiz hafta, swap hariç net rezervler -37.5 milyar dolara yükseldi. Bu rakam, seçim öncesinde -75 milyar...

Asya Kömür Tüketimi Zirvelerde

Vietnam ve diğer Asya ülkeleri fosil yakıtlardan kaynaklanan karbondioksit emisyonlarını azaltmaya yönelik uluslararası iklim konferanslarında verdikleri sözden geri adım atmaya başladılar. Hızla gelişen sanayi sektörleri ve enerji kullanımları göz önüne alındığında, bu durum pek de şaşırtıcı değil. Vietnam'ın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYİH) için öngörülen 2024 büyüme oranı...

PİYASADA OLAN PİYASADA KALIR B21 – KRİPTO

NEREDEYİZ ? NEREYE GİDECEĞİZ ? Son haftalarda Bitcoin ve Altcoinlerde can sıkıcı hareketler meydana geliyor.Özellikle Altcoinler 3-4 aylık yükselişlerinin tamamını 1 ay içersinde kaybettiler. Bugün Bitcoin'in içinde bulunduğu durumun daha iyi anlaşılması için son 6 aya iyi bakmamız gerekiyor. 6 ayda neredeyse %120 değerlenmiş bir varlıktan...

Piyasada Olan Piyasada Kalır Bölüm 21 – Borsa

Evet sevgili dostlar, bir haftayı daha bitiriyoruz. Borsada TL bazlı rekorları yenilediğimiz dolar bazlı ise 313 direncini aşıp 324 direncini aşındırdığımız bugünlerde USDTRY ise yatay seyrediyor. Burada devlet iç borçlanma senetlerine gelen yabancı kaynakla beraber TCMB'nin rezerv doldurduğu bir dönemdeyiz. Gerek yüksek enflasyon olsun, gerek yatay giden...

Yabancı Yatırımcı BIST’e Gelmeye Devam Edecek Mi?

10 Mayıs 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir. Gündemdeki Son Durum Türkiye'deki Son Gelişmeler https://twitter.com/ForeksTurkey/status/1788827337527550129?t=xiS5il0EybkGhKTpKLPw7Q&s=08 https://twitter.com/BloombergHT/status/1788853112217670095?t=rrFWRcUrcafo8rnx5vpMiw&s=08 https://twitter.com/ForeksTurkey/status/1788897085627973887?t=L_YPEqnYMHQeIsfK1DA94A&s=08 https://twitter.com/BloombergHT/status/1788918472396722662?t=r3f4oA0a91W9iLgEQfmh9w&s=08 Dünya'daki Son Gelişmeler https://twitter.com/blackswanfinans/status/1788837429329187154?t=ZIV1T6sog3fxtgX08sCAOQ&s=08 https://twitter.com/BloombergHT/status/1788906232712994911?t=eHthRegi59Hxcc3GJbv6Lg&s=08 https://twitter.com/blackswanfinans/status/1788938606897201265 https://twitter.com/blackswanfinans/status/1788940099494752425 https://twitter.com/BloombergHT/status/1788918240711704811?t=QALOIil_7IzZaDgltnyu9w&s=08

Ahu Özyurt İle Öyle Mi, Böyle Mi? – 10 Mayıs

Gazeteci Ahu Özyurt, Artunç Kocabalkan ile ülke ve dünya gündemini değerlendiriyor.

Bitcoin Yine Aynı Seviyeden Destek Buldu

Gün içinde 60.600 dolar seviyelerine kadar gerileyen Bitcoin, beklenti üstü gelen işsizlik başvuruları ile bir miktar yükseliş göstererek 63.400 dolara kadar yükseldi.

Merkez Bankası Şahin Oldu

9 Mayıs günü TCMB senenin 2.enflasyon raporunu açıkladı. Raporda TCMB 2024 sonu enflasyon beklentisini %36'dan %38 seviyesine revize etti. Ayrıca TCMB Başkanı Fatih Karahan enflasyon patikasında gerçekleşebilecek bozulmalara karşı ek sıkılaştırma adımlarını atmaya hazır olduklarını söyleyerek enflasyonu düşürmek ve fiyat istikrarını sağlamak için ellerindeki bütün araçları kullanacaklarını...

Kredi Risk Primimiz (CDS) Son 4 Yılın En Düşüğünde

9 Mayıs 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

ETF Coşkusu Bitti Mi?

İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları Verisi Açıklandı! 231K Beklenen: 212K. #US10Y ABD 10 Yıllık Tahvil Faizleri tekrar %4,50 altına geriledi. Amerika'da veriler ekonominin soğumasına doğru işaretler vermeye başladı. ETF'ler neden bu kadar önemli, daha öncesinde bitcoin tutan Amerikan şirketler bunu bilançolarında patent gibi gösterebiliyordu, ETF hikayesiyle beraber gelen...