ETF Coşkusu Bitti Mi?

0
108

İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları Verisi Açıklandı! 231K Beklenen: 212K. #US10Y ABD 10 Yıllık Tahvil Faizleri tekrar %4,50 altına geriledi. Amerika’da veriler ekonominin soğumasına doğru işaretler vermeye başladı.

ETF’ler neden bu kadar önemli, daha öncesinde bitcoin tutan Amerikan şirketler bunu bilançolarında patent gibi gösterebiliyordu, ETF hikayesiyle beraber gelen düzenlemede artık değer artışı ve düşüşü bilançoya yansıtılabilecek, dolayısıyla bu kurumsal şirketler için bir numaralı etken.

Peki ETF’lerde ki son durum nedir ? GBTC şuan 291.8K Bitcoin’e sahip ve bu yaklaşık 17.8B dolar etmekte. 11 Ocaktan beri aktif çıkış gözlemlediğimiz GBTC’den çıkışın ana sebebi %1.5 işletme maliyetinden kaynaklanıyor dolayısıyla GBTC tarafında bir komisyon indirimi olmadıkça bu varlık satımı devam edecektir. GBTC tarafında vergiye tabii çok fazla karlı kullanıcı var ve burada ki kullanıcılar yüksek gelir vergisiyle karşılaşmamak için hala GBTC ETF’inde duruyorlar. Dolayısıyla GBTC tarafında yeni bir hikaye oluşmadıkça ETF giriş çıkışlarını Grayscale’den bağımsız değerlendirmek gerekmekte.

Bitcoin Teknik Görünüm

BTC ısı haritasında yukarı yönlü 63000, 63650, ve 64900 dolar seviyeleri dikkatçekmekte Öözellikle 64900 teknik olarakta bir pivot noktaya gelmekte. Aşağı tarafta ise güncel seviyemiz 61500’e destek olarak çalışan 60450 seviyesi var bu seviyenin bir diğer önemli faktörü ise 50 günlük haraketli ortalamanın en yakın olduğu destek seviyemiz olması.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz