PİYASADA OLAN PİYASADA KALIR B21 – KRİPTO

0
119

NEREDEYİZ ? NEREYE GİDECEĞİZ ?

Son haftalarda Bitcoin ve Altcoinlerde can sıkıcı hareketler meydana geliyor.Özellikle Altcoinler 3-4 aylık yükselişlerinin tamamını 1 ay içersinde kaybettiler.

Bugün Bitcoin’in içinde bulunduğu durumun daha iyi anlaşılması için son 6 aya iyi bakmamız gerekiyor.

6 ayda neredeyse %120 değerlenmiş bir varlıktan bahsediyoruz.Bu sürecin katalizörü tabi ki başta ETF ve sonra da Halving hikayesi oldu.Bu iki büyük hikaye gerçekleşmesi ile beraber Bitcoin’de büyük bir sıçrama oldu.Altcoinler de bir süre yükselse de , büyük çoğunluğunun getirisi Bitcoinin altında kaldı.

ETF Rüzgarı Şimdilik Durgun

Son 20 günlük ETF verisine bakıldığında alımların yavaşladığı net şekilde gözüküyor.Hatta 1 Mayıs tarihli sert çıkışlar bizi 58binlere indirirken , 3 Mayıs tarihinde gelen tepki ile yeniden 64bin seviyesine yükselmiştik.

ETF verisini dikkatle izlemek yeni girişler için de önemini korumaya devam ediyor.

Halving Bitti , Etkisi Henüz Gelmedi

Halving’in hemen ertesinde bir hareket olmayacağı zaten uzmanlar tarafından ifade ediliyordu.Döngülere bakıldığında da gözle görülür bir etki için ortalama 2 ay geçmesi gerektiğini daha önce de konuşmuştuk.

Bu konuda ABD’li finans analisti Benjamin Cowen ilginç bir öngörüde bulunuyor ;

Genel kitlenin, 2020 halving’ini örnek aldığını ancak içerisinde bulunduğumuz dönemin 2016 halving’ini yansıttığını belirten Cowen, yatırımcıları korkutabilecek bir düşüşten sonra, fiyat yükselişinin gelebileceğini söylüyor.

Halving sonrası fiyat hareketini ölçen “Yarılanma sonrası getiri metriği”ni (halving-ROI metriği) örnek gösteren Cowen, 2016’daki yarılanmada fiyatın 3.5 ay bu metriğin üzerine çıkamadığını ve bu dönemde de aynısının yaşanma ihtimalinin olduğunu belirtti. Bu metrik Bitcoin’in güncel fiyatıyla halving’deki fiyatın oranını gösteriyor. Cowen şu ifadeleri kullandı:

“Bakın Bitcoin ilk kez bu halving’de, yarılanma öncesi zirve yaptı. Böyle baktığımızda Bitcoin’deki zayıflığın mantığını anlıyoruz. Zaten zirveyi görmüş bir Bitcoin ile karşı karşıyayız. Aslında 2016’da da, yarılanma sonrası Bitcoin, 3.5 aylık süre içerisinde halving-ROI seviyesinin üzerine çıkmamıştı. Böyle olur mu bilemeyiz ama yaz aylarında dönemsel bir dip görülme ihtimalini bu bizim önümüze çıkarıyor. En azından bu şekilde olsa ben şaşırmam”

BTC / USDT

Fibonacci seviyelerine baktığımızda aşşağıda 59.800 güçlü destek görevi görürken , yukarıda 64.900 aşılmayı bekleyen direnç olarak gözükmekte.

ALTCOİNLER SON DURUM

BTC DOMİNANCE

Bitcoinin düşüşü , Baskınlığın %54,68’i aşması ile birleşirse ayranımız dökülebilir.

ETF VE HALVİNG SONRASI PİYASANIN İHTİYACI VE BEKLENTİSİ NEDİR ?

5 Kasım 2024 Tarihinde ABD başkanlık seçimleri olacak. Bu süre yaklaştıkça dünya piyasalarına,başta ABD borsalarına para girişlerinin hızlanması çok muhtemel.Kripto piyasası da buradan payını muhakkak alacaktır.

Ayrıca daha öncesinde FED’in faiz indirimlerine başlaması riskli varlıklara olan ilgiyi artıracaktır.Bu hafta 15 Mayıs Çarşamba günü ABD enflasyon verisi gelecek.Bu veri faiz kararı üzerinde doğrudan etkili.Bu nedenle olumlu veri gelmesi durumunda piyasalar ani şekilde yükselebilir, ancak tam tersi olması durumunda satışların derinleşmesi mümkün.

BİZE ÖZEL GÜNDEM – KRİPTOYA VERGİ !

Kripto varlıklar için çok yakında hayatımıza girecek olan düzenleme , halk arasında kriptoya vergi şeklinde algılanmakta.Aslında düzenlemenin temel amacı, Gri Liste olarak adlandırılan “ülkelerin kara para aklama, terörizmin finansmanı ve kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanı ile mücadelede eksiklikleri olduğu kanaatine varılması” nedeniyle çeşitli kısıtlama ve baskılara uğramasına sebep olan listeden çıkmasının önünü açmak.

Ancak tabi ki vergi hayatmızın büyük bir parçası ve üstümüzde ki ağırlığı her geçen gün artıyor.Makul olan kripto paralar için BSMV benzeri alım veya satımda kesilecek bir vergi gibi gözüküyor.Ancak bunun yanında stopaj vb. kesinti yoluyla vergi gelebileceğini söyleyen uzmanlarda bulunmakta.Bakalım süreç bize neler gösterecek.

MARKET BÜYÜKLÜĞÜ VE HACİM

DOMİNANCE VE KORKU AÇGÖZLÜLÜK ENDEKSİ

SON 7 GÜN EN ÇOK DÜŞENLER

SON 7 GÜN EN ÇOK YÜKSELENLER

İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR …

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz