Bitcoin Yine Aynı Seviyeden Destek Buldu

0
126

Gün içinde 60.600 dolar seviyelerine kadar gerileyen Bitcoin, beklenti üstü gelen işsizlik başvuruları ile bir miktar yükseliş göstererek 63.400 dolara kadar yükseldi. Geçtiğimiz hafta gelen tarım dışı istihdam verisi gibi bu veriler de ekonominin soğumaya başladığına dair ipucu vermesi açısından önemliydi.

Trump Kripto Dostu Göründü

ABD başkan adaylarından Donald Trump, ‘kriptoların tarafındaysanız Trump’a oy vermeniz daha iyi olur’ dedi. Ayrıca kripto ekosisteminin ABD dışına çıkmasını istemediğini ve rakibi Biden’ın kriptoları bilmediğini ifade etti.

Grayscale Spot Ethereum ETF’ine Odaklanacak

Grayscale geçtiğimiz gün Vadeli Ethereum ETF başvurusunu geri çekmiş ve bu piyasalarda merak uyandırmıştı. Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein yaptığı açıklamada vadeliden ziyade spot ETF’e odaklanmak istediklerini ve vadeli ürünün zaten piyasada mevcut olduğunu belirtti.

Bitcoin Yine Destek Buldu Fakat Kurumsal İştah Yüksek Değil

Kurumsalların ve büyük yatırımcıların iştahını takip ettiğimiz Coinbase Premium Endeks negatif bölgede. Bu da, büyük oyuncuların yeni bir alım dalgasına henüz geçmediğini gösteriyor.

Bu durum ETF’lere de yansımış durumda. Coinglass’ın aşağıdaki grafiğinde de görüleceği üzere mart ayından itibaren düşen ETF iştahı fiyatlara da yansımış durumda.

Takip Edilecek Seviyeler

60.000 bölgesi destek olarak çalışmaya devam ediyor. Kısa vadecilerin ortalama maliyet seviyesi de bu bölgeye geldi. Düşüşlerde 59.000-60.000 bölgesi destek olarak çalışabilecek ilk bölge olarak ön plana çıkıyor. Bu bölgenin kaybedilmesi durumunda 20 haftalık hareketli ortalamanın geçtiği 55-56.000 dolar bölgesine geri çekilmeler görebiliriz.

Yükseliş için ise öncelikle 65.000 ve sonrasında da 67.000 dolar seviyelerinin kazanılması gerekecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz