fbpx

BLACK SWAN

BLACK SWAN

Ana SayfaGenel"Haftanın Kripto Değeri: SOLANA'nın...

“Haftanın Kripto Değeri: SOLANA’nın Yükselişi ve Özellikleri”

Solana, dApp’lerin (merkeziyetsiz uygulamaların) yaşadığı sorunları ele almayı amaçlayan ve gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmak için ihtiyaç duydukları işleyişi sağlayan bir Blockchain platformudur. 

Solana ekosisteminin kripto varlığı SOL, şu anda kripto alanındaki en büyük beşinci varlık olarak kabul edilmektedir. Yazının yazıldığı sırada piyasa değeri yaklaşık 42 milyar dolar civarındadır.

İsmi Kaliforniya kıyılarındaki bir bölgeden ilham alan Solana projesi, bir zamanlar Qualcomm’da işletim sistemlerinin geliştirilmesine liderlik eden Anatoly Yakovenko tarafından 2017 yılında başlatıldı. Eski Qualcomm mühendisi, Solana’yı merkezi olmayan, ölçeklenebilir uygulamaları çok daha hızlı ve daha düşük maliyetlerle barındırabilecek bir blockchain platformu olarak tasarladı.

Solana ağının kripto varlığı SOL, toplamda 566 milyon arz vaadediyor ve bu arzın 430 milyon adeti şu anda dolaşımda bulunmaktadır.

Solana protokolünün “Ethereum Katili” olarak anılmasını sağlayan özelliklerin başında ışık hızında işlem gücü ve merkeziyetçilikten ödün vermeden çalışması gelmektedir. Ayrıca ağda transfer ücretleri 0,01 doların altında fiyatlanmaktadır. Solana’nın son dönemde ki fiyat yükselişi, en büyük rakibi olan altcoin kralı Ethereum’un ekosisteminden kaynaklanan gas fee artışıyla aynı zaman denk gelmektedir. Ethereum blockchain ekosisteminde bir işlem gerçekleştirmenin maliyeti bu hafta başında kısa bir süreliğine 10 doların üzerine çıktı ve bu durum bazı kullanıcıların 50 dolarlık bir işlem için 150 dolarlık işlem komisyonu ödemesine neden oldu.

Yakın zamanda, 2022 sonlarında Solana fiyatları büyük bir düşüş yaşamıştı. Zamanında 260 dolarları gören SOL,2022 aralık ayında 9 dolara kadar düştü. FTX borsasının batması ve FTX patronu Sam Bankman’ın iyi zamanlarda büyük bir Solana yatırımcısı olmuş olması yatırımcıları korkuttu ve büyük bir satış dalgası başlattı. Ayrıca FTX borsasında kilitlenmiş olan 50 milyon Solana da aynı dönemde çözülerek satıldı ve düşüş daha da derinleşti.

Bugün için Solana için kötü günler geride gibi gözükmektedir. Özellikle düşük işlem ücreti ve hızlı işlem gereksinimleri olan kullanıcılar, ağa ve ağın kripto varlığı SOL’a büyük ilgi göstermektedir.

Solana’nın en yeni en büyük projesi : Akıllı Telefon ”Solana Saga”

Solana (SOL) için geliştirilen “Solana Saga” adlı bu akıllı telefon, temel olarak Android işletim sistemiyle çalışmaktadır. Ancak blockchain, kripto para, NFT ve web3 teknolojileri için özel bir destek sunmaktadır. Android ekosistemine dayalı olan bu model, web3 uygulamaları ve NFT’ler gibi kripto paralara özgü entegrasyonlar sağlamaktadır. Ayrıca, kripto paralarla ilgilenmeyen kullanıcılar, telefonun sahip olduğu özellikleri istedikleri zaman devre dışı bırakabilirler.

Bu telefonu diğer normal Android telefonlardan ayıran bir diğer özellik, içinde NFT ve kripto para cüzdanlarını barındırıyor olmasıdır. Ayrıca bu uygulamaların güvenliğini sağlamak için özel entegrasyonlar bulunmaktadır.

Solana Saga Türkiye’de henüz resmi olarak desteklenmiyor ve satışı bulunmamakta. Solana kendi web sayfası üzerinde 599 dolarlık fiyat etiketi ile telefonu satıyor. Başlangıçta Solana’nın Saga telefonlarına yönelik talep oldukça düşüktü. Ancak Bonk Inu (BONK) airdrop’unun ardından işler tersine döndü. Solana’nın her bir Saga telefonun içerisinde 30 milyon BONK token yer alıyor. Son 30 günde bu Bonk Inu (BONK) fiyatı %620 oranında değer kazandı. Dolayısıyla bu yükselişle birlikte Solana’nın Saga telefonu, 599 dolarlık tavsiye edilen satış fiyatından çok daha değerli hale geldi. Bu talep patlaması sonucunda Solana’nın resmi web sitesindeki Saga telefon stokları tükendi.Ayrıca Solana Saga daha bir çok avantajı ile tüketicileri kendisine çekiyor.Helium Mobile’a bir aylık ücretsiz erişim, ücretsiz bir oyuncak ve Saga’nın dApp Mağazasındaki uygulamalardan özel ödüller Saga cep telefonu almak isteyenleri bekliyor. Gelecekte Solana tabanlı projelerin düzenleyebileceği olası airdrop’lar ve finansal teşvikler de diğer avantajlar arasında yer alıyor.

Bu tür cihazların uluslararası pazarlarda özellikle kripto para ve NFT meraklıları için ilgi çekici olabileceği anlaşılıyor.

Solana Saga Offical web sitesi : https://solanamobile.com/hardware

Yazımızla ilgili yayınımızı ve daha fazlasını izlemek için :

Kazanma Zamanı B1 :

Most Popular

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

More from Author

BIST ve Gümüşün Yükseliş Yarışını Kim Kazanacak?

17 Mayıs 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Piyasada Olan Piyasada Kalır – Bölüm 22 – Borsa

13-17 Mayıs 2024 haftasında olan olayları değerlendiriyoruz.

PİYASADA OLAN PİYASADA KALIR B22 – KRİPTO

KRİPTO PARA YASASI MECLİSE SUNULDU Uzun zamandır beklenen kripto para kanunu meclise...

Ahu Özyurt İle Öyle Mi, Böyle Mi? – 17 Mayıs

Gazeteci Ahu Özyurt, Artunç Kocabalkan ile ülke ve dünya gündemini değerlendiriyor.

Read Now

BIST ve Gümüşün Yükseliş Yarışını Kim Kazanacak?

17 Mayıs 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Piyasada Olan Piyasada Kalır – Bölüm 22 – Borsa

13-17 Mayıs 2024 haftasında olan olayları değerlendiriyoruz.

PİYASADA OLAN PİYASADA KALIR B22 – KRİPTO

KRİPTO PARA YASASI MECLİSE SUNULDU Uzun zamandır beklenen kripto para kanunu meclise sunuldu ve detayları ortaya çıktı. Bu düzenleme özellikle Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) eleştirilerinin bertaraf edilmesi ve gri liste olarak adlandırılan ,dünyada kara paranın aklanması ve izlenmesi ile ilgili listeden çıkılması için zorunlu bir adım...

Ahu Özyurt İle Öyle Mi, Böyle Mi? – 17 Mayıs

Gazeteci Ahu Özyurt, Artunç Kocabalkan ile ülke ve dünya gündemini değerlendiriyor.

İş Yatırım Tarafından Açıklanan Yabancı Oranları

İş Yatırım Tarafından Açıklanan Yabancı Oranları

İş Yatırım’dan YATAŞ 4Ç-2023 Bilanço Analizi

Piyasa beklentilerinin üzerinde gelen Yataş bilançosunun ardından İş Yatırım bilançoyu değerlendirdiği raporunda 12 aylık hedef fiyatını değiştirmezken güncel yükselme potansiyeli %48 ve hedef fiyat 54.45TL.

Sıcak Para TL’ye Geliyor BIST’ten Norveç Fonu Çıkıyor

Geçtiğimiz haftalarda takip ettiğimiz not artışı, TL lehine yabancı banka raporları sonrası yabancılar 2013'den beri ilk defa ciddi anlamda kendilerini TL tahvil piyasasında hissettirdi. Türkiye ekonomisi için 2013 yılı bir kırılım noktası. 2013 yılında gerçekleşen siyasi gerilimler sonrası başlayan istikrarsızlıklar ilerleyen yıllarda daha da ciddileşmiş ve 2016 Ağustos...

Kriptolar İçin Beklenen Yasa Tasarısı Meclise Sunuldu

https://x.com/BitcoinMagazine/status/1791026415590158806

Yabancı, Tahvil Alırken BIST100 Dinleniyor

16 Mayıs 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Walmart Bilançosu Ne Demek?

Beklenen önemli bilançolardan biri de $WMT Walmart bilançosu. Çünkü Walmart ürün yelpazesi ile birlikte ABD’de yaşayan bütün insanların tüketim alışkanlıklarına dair çok önemli fikirler verebilecek bir durumda. Dolayısıyla gelen bilanço verileri ABD vatandaşlarının tüketim alışkanlıklarının azalıp azalmadığını aynı zamanda enflasyonla mücadelede ekonominin yavaşlayıp yavaşlamadığını gösteren en belirgin...

ÜNLÜ&Co Oba Makarna’yı (#OBAMS)78 TL Hedef Fiyat ve “AL” Önerisiyle Araştırma Kapsamına Aldı

Ünlü&Co 78 TL hedef fiyat ve %93.5 yukarı potansiyel ile Oba Makarna'yı araştırma kapsamına aldı. Raporda ele alınan ana başlıklar kısaca şöyle: Oba Makarna için olarak küresel makarna sektöründeki stratejik konumu Yeni makarna kapasıtesini ihracat pazarlarına yönlendirecek olması Alternatif iş kollarında satışları arttırma kabiliyeti Karlılıkta beklenen iyileşme İndirgenmiş nakit akışı...

Hangi Varlığın Fonu?

Türkiye Varlık Fonu, getir hisselerini satın alacak. Artan TCMB faizleri, TL kredilerine olumsuz yansırken, döviz kredi hacimlerini artırdı.