Hangi Varlığın Fonu?

0
214

Türkiye Varlık Fonu, Birleşik Arap Emirliklerili yatırımcıların olası zararına karşılık, getir şirketinde garantör rolü üstlenerek getir hisselerini satın alacak. Başar Kaya: “Getir’in yöneticilerinin yanlış tercihleri ve hatalı kararlarının neticesinde ortaya çıkan maliyeti günün sonunda biz TC pasaportluların üstlenecek olması cidden çok acı…”

Döviz ile Borçlan, TL ile Borçlanma Dönemi

Artan TCMB faizleri, TL kredilerine olumsuz yansırken, Dolar kurunun uzun süredir enflasyon seviyesinin artında artıyor olması, döviz kredi hacimlerini artırdı.

BoFA Kaç Yerli Tut

Son zamanlarda piyasada, Borsa dışından gelen Osman Kavala ve Cem Atalay ile ilgili haberler, Ankara’da artan tansiyonun basına yansımasıyla birlikte borsa bir aşağı bir yukarı hareketine devam ediyor. Peki yabancı yatırımcı Türk Borsasına ne kadar güveniyor? Borsada son zamanlarda yabancı girişinin olduğu görülse de Bank of America son altı gündür hisselerden çıkışına devam ediyor fakat BIST100 endeksi 10.000 üzerinde kalmaya devam ediyor.

Vatandaştan TÜİK’i Kıskandıran Enflasyon Analizi

Fakirden Daha Çok Zengine Hiç Yok

Son gelen otoyol ve köprü zamları ile birlikte, dar ve orta gelirli bütçesine iyice darbe vurulmuş oldu. Son zamanlarda gelen bilgilere göre asgari ücret zammı senede bir defa yapılmaya devam edilecek. Yine aynı şekilde Antalya’da da toplu taşıma ücretlerine %33lük bir zam yapıldı. Tüm bu haberleri birleştirdiğimiz zaman dar gelirinin bütçesine daha da büyük büyük bir darbe vurulmuş oluyor. Peki bütçede tasarruf için zenginden ne alınıyor?

ABD TÜFE verisi

Türkiye saatiyle saat 15:30’da açıklanan verilere göre ABD tüketici fiyat endeksi aylık bazda beklenenden düşük geldi.

Bu veri ile beraber ABD 10 yıllık tahvil vadeli işlem faizi 4,30lu seviyelere gerilerken, altın, Bitcoin, Ethereum, ABD piyasaları rallisine devam etti. S&P 500 endeksi tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi.

Altın

Açıklanan TÜFE verisi ile beraber altın rallisine devam etti. 2300 $ seviyesinde tutunan altın ons fiyatı, veriler açıklandıktan sonra 2400 seviyelerine doğru yolculuğuna başladı. Şu anda da 2400 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

ABD Piyasalar

ABD tüketici fiyat endeksi verilerinin açıklanmasıyla beraber S&P rallisine devam etti ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. %1’den fazla yükselen S&P 500 endeksi 5300 seviyesinin üstüne yükseldi.

ABD Tahvil

ABD on yıllık tahvil faizleri 4,50 seviyesinin ardından hızlı düşüşe devam etti. Verilerden sonra 4,40 seviyesine tutunamayan ABD on yıllık tahvil faizleri %4,30’un hemen üstünde %4,32 seviyesinde yer alıyor.

Asya Piyasaları

Asya Piyasaları yemyeşil. düşen dolar endeksiyle beraber pozitif habayı arkasına alan piyasalar, dolar bazında güçlenirken, Japon Yeni de en dikkat çeken güçlenen ürün oldu.

Kripto

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz