Piyasada Olan Piyasada Kalır – Bölüm 22 – Borsa

0
124

Borsamız 17.05 Cuma sabah saatleri itibariyle genele yayılan bir yükseliş hareketiyle TL bazlı zirvesini yenilerken Dolar bazlı olarak 2018’deki direnç seviyesi olan 324$’ı da aşarak 325.7$’dan işlem görüyor.

Haftalık kapanışın 324 $ seviyesinin üzerinde olması 390$’lı seviyeler için oldukça önemli. Bu hafta bu hareket hangi hisselerle olmuş, hangi hisseler zirve yenilemiş, hangileri endeksin gerisinde kalmış hep beraber inceleyeceğiz.

Bunlarla beraber tabii ki ELITE, BJKAS ve EKGYO’da olanlara da değineceğiz.

Ancak öğlen saatlerinde gelen bir tweet yatırımcıları endişeye sevk etti. Ne de olsa borsacılar olarak biz de “endişe” sektöründe değil miyiz? 🙂

BIST100 – TL BAZLI

Cuma sabahı endeksin boşluklu bir açılışla zirveye koştuğunu görüyoruz. Bu tip hareketler genellikle mal aldırmadan yeni zirvelere doğru koşabileceğini göstersiği gibi bazı durumlarda tükeniş hareketi olarak da algılanabilir. Gün ve hafta kapanışını takip edeceğiz ve yönümüzü buna göre belirleyeceğiz. Fibonacci hedefimiz olan 10677’ye yaklaşık %1 kalmış durumda, onu da hatırlatalım. Dirence yaklaştıkça volatilite artabilir ancak bu direnç geçilmeyecek demek de değil.

BIST100 – USD BAZLI

Birkaç grafikle Dolar bazlı duruma bakalım. Şu ana kadar görülmüş en yüksek seviye 326.36$

USD bazlı sıkışma 4 saatlikte aşağıdaki gibi izlenebilir.

Biraz daha uzun vadede tepeleri birleştiren çizgi kırılmış durumda, kapanışı takip edeceğiz.

Haftalıkta ise durum aşağıdaki gibi, 324 üzerinde kalıcılık bizi 390’lara taşıyabilir.

BÜYÜK HİSSELER İLE BIST100 KARŞILAŞTIRMASI

Son 1 aylık zaman diliminde endeks hem TL hem USD bazlı yeni zirvelere koşarken endeksin önünde ve arkasında kalan hisselere biraz toplu olarak bakalım.

ZİRVESİNİ YENİLEYENLER

TCELL

Zirvesini yenileyenlerden bir tanesi TCELL.

8 günlük basit hareketli ortalamaüzerinde kendine 13 günlüğü de destek yapan hissedeki yükseliş sürüyor. Bizim hedeflerimizden 88.65TL seviyesine çok yakınız, önümüzdeki hafta bu seviye takip edilebilir. Üzerinde kalıcılık sürerse yeni hedef 99.20TL seviyesi izlenebilir.

ISCTR

Ana hedeflerden 14.75TLnin hemen üzerinde seyreden hissede bir üst seviyede bulunan hedefimiz 17.48TL seviyesi

SAHOL

Güçlü trend yakalayan holdinglerden olan SAHOL’de de yine hedeflerden 104’e oldukça yaklaştık.

BIMAS

BIMAS da bu hafta zirve yenileyenlerden. Bilanço sonrası yükselen nadir şirketlerden diyebiliriz.

SASA OYUNA DÖNÜYOR MU?

Çok uzun zamandır yatırımcılarını küstüren hisselerin başında belki de SASA geliyor. Yayınlarımızda daha önce de bahsettiğimiz hisseyi konuşurken 2023 sonunda soldaki GAP’i doldurmak isteyebilir dedik ve o da bizleri kırmayıp o seviyelere kadar indikten sonra toparlanmasına hız verdi. 50TL seviyesinden işlem gören SASA kafasını yukarıya kaldırmış gibi görünse de önünde birçok engel olduğunu söylemek mümkün.

BIST30’DAN BİR HİSSE, BİLİN BAKALIM HANGİSİ?

Bu hafta bir BIST30 hissesi oldukça konuşuldu. Hissenin adını vermeden önce grafiğini koyup sert fiyat hareketlerini inceleyelim.

Hisseyi tanıdınız mı? Evet, EKGYO‘nun ta kendisi. Bu hafta kasasında görünen 11.5 milyar TL’lik naktin tümünü Fikirtepe’de satılmayan konutlara yatırınca yatırımcıdan çok büyük tepki çekti. Kimilerine göre ederinin altında aldığı bu dairelerden kar edecek olsa da birçok önceliği olabilecekken bu yatırım nedeniyle oldukça sert yorumlara sebep oldu.

ELITE HİSSESİNDE NE OLDU?

Küçük yatırımcının çok sevdiği hisselerden olan ELITE’e bu hafta KAP haberleri damgasını vurdu.

Birer gün arayla gelen iki KAP bildirimini sizlerle paylaşalım.

YABANCI ORANLARI

TEŞEKKÜR EDERİZ

(YATIRIM TAVSİYESİ KAPSAMINDA DEĞİLDİR)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz