Kriptolar İçin Beklenen Yasa Tasarısı Meclise Sunuldu

0
124

Kriptolar için bir süredir kulislerde konuşulan yasa tasarısı meclise sunuldu. Tasarıda en çok dikkat çeken maddeler vergi ve yabancı borsalar ile ilgili olan kısımlar oldu. Tasarıda, yabancı borsaların kullanımına herhangi bir yasak getirilmezken, bu borsaların Türkçe site açmak ya da Türkiye’deki kullanıcılara reklam yapmak istemesi durumunda SPK’dan lisans alması gerektiği belirtildi. Aynı şekilde tüm kripto hizmet sağlayıcıların SPK’dan lisans alması mecbur kılınıyor.

Son kullanıcılar için herhangi bir vergi düzenlemesi yer almıyor. Öte taraftan, hizmet sağlayıcılardan (borsalardan) SPK için 1%, TÜBİTAK için de 1% olmak üzere toplam 2%’lik bir kesinti alınacak.

(Tasarının tamamı: https://cdn.tbmm.gov.tr/KKBSPublicFile/D28/Y2/T2/WebOnergeMetni/f581b54c-5b4b-4bce-8e34-25944f1fdee3.pdf)

Dünyada Neler Oluyor?

Bankalara Bitcoin Saklama Olanağı Sunan Kural ABD Senatosundan Geçti. Gözler Biden’da

Morgan Stanley de Bitcoin Aldığını Açıkladı

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından Morgan Stanley, 270 milyon dolar değerinde Bitcoin ETF’i aldığını açıkladı.

Dünyanın En Büyük Vadeli Borsası CME Bitcoin İşlemleri Başlayabilir

Financial Times’ın haberine göre CME içinde bu konuda görüşmeler sürüyor. Kararın onaylanması durumunda Bitcoin, ABD finans sisteminin bir diğer kalesine daha girmiş olacak.

Bitcoin Enflasyon Verileri Sonrası İlk Direnciyle Karşılaştı

Salı günü gelen enflasyon verileri ile 66.750 dolar seviyesine kadar yükselen Bitcoin oradan bir miktar satış yiyerek 64.800 dolara kadar geriledi. Gün içinde, işsizlik başvuruları verisi ise beklentilerin üzerinde geldi. Böylece bir kez daha ekonominin soğuduğuna dair bir veri almış olduk.

Balinalar Harekete Mi Geçiyor?

Bitcoin News’ün CryptoQuant’tan aldığı bir analize göre Bitcoin balinaları yeniden harekete geçti. Paylaşımda, yaklaşık 2 aylık bir süreden sonra büyük oyuncuların (balina ve ETF’ler) sayısında yeniden bir artış olmasına dikkat çekilmiş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz