fbpx

BLACK SWAN

BLACK SWAN

Ana SayfaGenelPİYASADA OLAN PİYASADA KALIR...

PİYASADA OLAN PİYASADA KALIR B15 – KRİPTO

BİTCOİN’DE FIRTINA BİTTİ Mİ ?

AYNI HAFTA HEM 71 BİN DOLAR HEM DE 61 BİN DOLARLI SEVİYELER GÖRÜLDÜ

Bitcoin son 1 hafta içersinde aşşağı ve yukarı yönlü çok sert hareketler yaptı.Sebebi konusunda çok farklı görüşler olsa da, aylardır soluksuz yükselen Bitcoin ve Altcoinlerin bir düzeltmeye ihtiyaç duydukları herkes tarafından öngörüyordu.

Aylardır süren yükseliş sonrası Kar realize eden yatırımcılar olduğu gibi , piyasa yapıcının çok fazla long veya çok fazla short işlem açıldığı dönemlerde , bu işlemleri likit etmeye yönelik sert hareketlerle piyasayı yönlendirdiği de herkesin malumu.Veriler son düşüşle beraber bir kaç saat içersinde 440 milyon dolarlık yukarı yönlü işlemin likit edildiğini göstermekte.

Düşüşe bir neden olarak da ETF tarafında sürekli artan alımların yavaşlamasını gösterebiliriz.Bitcoin spot ETF’leri ABD’de perşembe gününü 261 milyon dolar kayıpla kaparken ,cuma günün ise 93 milyon dolar ekside kapadı. ETF’ler böylece 4 gün üst üste kapanışı ekside yaptı. ETF’lerin kapanışı ekside yapmasının en büyük nedeni ise her zaman olduğu gibi Grayscale satışlarıydı. Şirket dün 358 milyon dolarlık satış yaptı.Grayscale satışları ile piyasayı baskılasada ,son satışları ile beraber cüzdanlarında 350 civarında Bitcoin kalmış olduğunu ve bu satışların uzun süre devam edemeyeceğini de söylemek gerek.

Her şeye rağmen kripto piyasası Fed başkanı Powell’ın açıklamalarıyla beraber toparlandı ve yeniden 67 bin doların üzerine çıktı.Bitcoin için ETF , Halving ve Dolar endeksinin riskli piyasalar karşısında değer kaybetmesi gibi birden çok pozitif hikaye mevcut.Doğru zamanda alınan pozisyonlar orta vadede yatırımcıları üzmeyecek gibi gözüküyor.

ALTCOİNLER

FED SONRASI BİTCOİN İLE BERABER ALTCOİNLERDE DE TOPARLANMALAR GÖZÜKTÜ

Hafta içersinde sert düşüşler yaşayan altcoinler, Bitcoin’in toparlanması ile beraber yükselişe geçti.Özellikle Meme Coinler ve RWA Coinler’de çift haneli yükselişler oldu.

”Real World Assest (RWA), merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında gerçek dünya varlıklarını temsil eden sanal finansal ürünlere denir. Bir başka deyişle, RWA; fiziksel varlıkların zincir üstündeki temsilidir.”

Son dönemin en çok konuşulan kripto kategorilerinden biri olan gerçek dünya varlıklarında da gözle görülür yükselişler oldu. RWA coin’lerinin toplam değeri %30’luk artışla 5 milyar doları geçti.

Genel meme coin piyasası %16’lık artış yaşadı. Burada en çok değer kazanan coin’ler ise FLOKI (%36) ve Dogecoin (%15) oldu.

FLOKİ EKİBİ ÇALIŞIYOR !

Floki ve TokenFi , Güney Kore’de gerçekleşecek olan Dünya Masa Tenisi Şampiyonası’nın resmi kripto para birimi ortağı olacaklarını bir duyuru ile açıkladılar.Bu açıklama sonrası Floki ve TokenFi fiyatı sert şekilde yükseldi.

HALVİNG KALAN SÜRE

UZMAN GÖRÜŞÜ ;

Zincir üstü veri platformu CryptoQuant CEO’su Kim Young Ju Bitcoin ve yaklaşan Halvingi değerlendirdi.

Bitcoin’de yaklaşan halving için de konuşan CryptoQuant CEO’su, burada fiyatlanmanın önce değil, sonra görüleceğini söyledi:

“Bitcoin’de yükselişler ETF’lere olan girişlerle oldu. Burada halving etkisinin henüz görüldüğünü düşünmüyorum. Yarılanmanın ardından madencilerin masrafları iki kat artacak. Coin başına maliyet 37 bin dolar olacak ancak 63 bin dolarlık fiyatlamada bu bir sorun teşkil etmeyecek. Dolayısıyla ben ödül yarılanmasının gerçek etkisinin, önce değil sonra görüleceğini düşünüyorum. Olumlu ya da olumsuz, ne olacağını sonrasında göreceğiz. Etkinin nasıl olacağını şu an için tahmin edemeyiz”

HAFTALIK DOMİNANCE VE KORKU ENDEKSİ

MARKET CAP VE HACİM

ISI HARİTASI – 6 AYDA NEREDEN NEREYE GELDİK

ISI HARİTASI – SON 1 HAFTA

SON 7 GÜN EN ÇOK DÜŞENLER

SON 7 GÜN EN ÇOK YÜKSELENLER

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR..

Most Popular

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

More from Author

BIST100, Yeni Rekorla 10.000 Sınırına Ulaştı

26 Nisan 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Ether ETF’lerine kırmızı ışık

Reuters'ın haberine göre, SEC ve ETF ihraç edecek kurumlar arasındaki görüşmeler...

PPK’dan sonra gözler, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde

TCMB Para Politikası Kurulu 25 Nisan günü açıkladığı faiz kararında 1...

İstanbul Fintech Week’i 3.000’i Aşkın Profesyonel Takip Etti! 

Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği’nin (FINTR) desteğiyle, KOOP Ventures tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Türkiye’nin ilk ve en büyük küresel finans teknolojileri etkinliği’ İstanbul Fintech Week (IFW’24), “Yakınsama: Web2 ve Web3 Dünyaları Bir Araya Geliyor” temasıyla 16-17 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul Fişekhane’de yapıldı.

Read Now

BIST100, Yeni Rekorla 10.000 Sınırına Ulaştı

26 Nisan 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Ether ETF’lerine kırmızı ışık

Reuters'ın haberine göre, SEC ve ETF ihraç edecek kurumlar arasındaki görüşmeler pozitif değil. Bitcoin ETF'lerinin onay süreciyle karşılaştırıldığında, Ether tarafında çok fazla eksiklik görüyoruz. Bitcoin ETF'lerinin onaylanmadan haftalar önce başlayan ve olumlu sonuçlanan toplantıları, Ether ETF'leri tarafında görebilmiş değiliz. Bu durum, piyasada en azından bir erteleme beklentisi...

PPK’dan sonra gözler, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde

TCMB Para Politikası Kurulu 25 Nisan günü açıkladığı faiz kararında 1 hafta vadeli repo faiz (politika faizi) oranını piyasa beklentileri ile paralel sabit bıraktı. Karar sonrası açıklanan Para Politikası Kurulu metninde Mart ayında gerçekleşen sürpriz 500 baz puan faiz artışının gecikmeli etkilerinin ilerleyen dönemlerde görüleceğini söyleyerek faiz...

İstanbul Fintech Week’i 3.000’i Aşkın Profesyonel Takip Etti! 

Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği’nin (FINTR) desteğiyle, KOOP Ventures tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Türkiye’nin ilk ve en büyük küresel finans teknolojileri etkinliği’ İstanbul Fintech Week (IFW’24), “Yakınsama: Web2 ve Web3 Dünyaları Bir Araya Geliyor” temasıyla 16-17 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul Fişekhane’de yapıldı.

Borsalar Düşüşte, ABD 10 Yıllıklar Yükselişte

25 Nisan 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Ne Enflasyon Düştü Ne De Sermaye Geldi

ASO Başkanı Seyit Ardıç faiz politikasını eleştirdi. Yapılan sıkılaştırıcı hamlelerin çözüm getirmediğini belirten Ardıç, "Ne enflasyon düştü, ne de sermaye geldi" dedi. Dünkü Mehmet Şimşek çıkışı sonrasında 23 Nisan resepsiyonuna da katılmayan Bahçeli'nin sağlığıyla ilgili endişe verici söylentilerin yayılmasının üstüne MHP, X sayfasından, Bahçeli'nin videosunu yayınladı. Bugün Türkiye Saati ile saat 14.00da PPK toplantısı notları ve akabinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Faiz kararı açıklanacak.

Borsalara Yüksek Miktarda Bitcoin Gönderildi

Gün içinde borsalara yüksek miktarda gönderilen Bitcoin'ler fiyatı 67.000 dolardan 63.500 dolara kadar çekti.

Toprak Kaymasının Gerçekleştiği Altın Madeninin Sahibine Dava Açıldı

13 Şubat günü Erzincan'da altın madeninde gerçekleşen toprak kayması sonrası 9 işçi kaybolmuş ve maden sahibi SSR Mining üretimi durdurduğunu açıklamıştı. Kaza ve üretimi durdurma kararı sonrası şirket hisseleri %50'den fazla değer kaybına uğramıştı. Bugün gelen habere göre 23-27 Şubat tarihleri arasında menkul kıymet sahtekarlığı iddasıyla olumsuz etkilenen...

XBANK Durmuyor, PPK’ye 1 Kala BİST Yükselişte

24 Nisan 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Bitcoin yön arayışında

153 bin 842 Bitcoin'e sahip Fidelity, kriptolar için orta vadeli bakışını pozitiften nötrale çevirdi. Bitcoin'in bir süre güçsüz bir görünüm içerisinde olabileceğine dair ipucu olabilir. Bitcoin'in güncel fiyatı 67 bin dolar. ETF'lerde son durum Boğa dönemi devam ediyor Yatırımcıların ortalama maliyetinin 59 bin dolara geldiğini görüyoruz. Boğa döneminde, ortalama maliyet...

Ekonomi İtibardan Tasarruf Bekliyor

İktidardan peş peşe gelen kamuda tasarruf açıklamaları, "Hala tasarrufa gidilmesi için ne bekleniyor?" sorusuna yanıt oldu.