Kripto paralarda FED sonrası ralli

0
171

FED’in faizi sabit tutma kararı ile birlikte Bitcoin, hızlı şekilde 67 bin doların üstüne attı. Bu fiyat hareketinde, FED’in yol sonuna kadar toplamda 75 baz puan olacak şekilde üç faiz indirimi öngörmesi de etkili oldu.

Kripto paralar özelinde, bugün de olumsuz haber akışı devam etti. Ancak, FED’in kararı bütün olumsuzlukların önüne geçmiş gibi gözüküyor.

Gözler Ethereum’un üzerinde

Fortune dergisinin haberine göre SEC, 26 Şubat’tan bu yana Ethereum Vakfı’nı soruşturuyor. Bu söylentilerin hemen ardından SEC’nin Ethereum’u menkul kıymet olarak sınıflandırmak için kampanya başlattığı konuşulmaya başlandı. Menkul kıymet olarak sınıflandırılmak, SEC tarafından daha fazla regülasyon getireceğinden dolayı yatırımcıların istedikleri bir durum değil.

SEC’nin Ethereum ETF’leri hakkında kararı için son gün, 23 Mayıs 2024.

Bitcoin’de son durum

Bitcoin ödül yarılanmasına günler kalmışken madencilerin yoğun bir şekilde satışa geçmediklerini görüyoruz.

Bu durum, madencilerin Bitcoin’i hala “ucuz” görüyor olması olarak yorumlanabilir.

Bu düşüşle birlikte yaklaşık 2.3 milyar dolar değerinde açık pozisyon kapanmış oldu.

Yükseliş devam eder mi?

Yılın başından bu yana, rallinin yakıtı spot ETF’ler oldu. Bitcoin’in yükselişinin devamı için ETF’lere girişin devamını görmeye devam etmeliyiz.

Bitcoin, kurumsalların desteğini almalı.Kurumsallarin hareketini öngörmek için izlememiz gereken bir diğer veri, Coinbase Premium Index olacak.

Bu veriler pozitife dönmediği sürece yükselişin kalıcılığından söz edemeyiz.

Önemli teknik seviyeler

Toplam market cap(piyasa değeri) grafiğine baktığımızda, FED tarafından gelen olumlu haberin etkisiyle birlikte direnç seviyesine gelindiğini görüyoruz.

2 trilyon 470 milyar dolar seviyesinin üzerinde kalıcı olana kadar yükselişin devamını konuşmak için erken olabilir.

Altcoinlerin piyasa değeri düşüşle birlikte, ara destek seviyesinin altına sarkmasına rağmen tekrar üzerime çıkmayı başardı. Ana direnci olan 1 trilyon 215 milyar doların geçilmesi, altcoinlerin yükselişini hızlandırabilir.

Piyasadaki Tether dominasyonu da direncinden ret aldı. 5.24’ün altında kaldığımız sürece yönümüzün yukarıya olması olası.

Kısa vadede yönümüz hakkında fikir vermesi açısından en önemli seviye 64 bin dolar seviyesi olabilir. Haftanın sonuna kadar bu seviyenin üstünde seyreden bir fiyat hareketi izlersek yükseliş kaldığı yerden devam edebilir. 68 bin 500 dolar direncinin kırılması durumunda yükseliş beklenenden daha hızlı gerçekleşebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz