fbpx

BLACK SWAN

BLACK SWAN

Ana SayfaKriptoparaKripto paralarda FED sonrası...

Kripto paralarda FED sonrası ralli

FED’in faizi sabit tutma kararı ile birlikte Bitcoin, hızlı şekilde 67 bin doların üstüne attı. Bu fiyat hareketinde, FED’in yol sonuna kadar toplamda 75 baz puan olacak şekilde üç faiz indirimi öngörmesi de etkili oldu.

Kripto paralar özelinde, bugün de olumsuz haber akışı devam etti. Ancak, FED’in kararı bütün olumsuzlukların önüne geçmiş gibi gözüküyor.

Gözler Ethereum’un üzerinde

Fortune dergisinin haberine göre SEC, 26 Şubat’tan bu yana Ethereum Vakfı’nı soruşturuyor. Bu söylentilerin hemen ardından SEC’nin Ethereum’u menkul kıymet olarak sınıflandırmak için kampanya başlattığı konuşulmaya başlandı. Menkul kıymet olarak sınıflandırılmak, SEC tarafından daha fazla regülasyon getireceğinden dolayı yatırımcıların istedikleri bir durum değil.

SEC’nin Ethereum ETF’leri hakkında kararı için son gün, 23 Mayıs 2024.

Bitcoin’de son durum

Bitcoin ödül yarılanmasına günler kalmışken madencilerin yoğun bir şekilde satışa geçmediklerini görüyoruz.

Bu durum, madencilerin Bitcoin’i hala “ucuz” görüyor olması olarak yorumlanabilir.

Bu düşüşle birlikte yaklaşık 2.3 milyar dolar değerinde açık pozisyon kapanmış oldu.

Yükseliş devam eder mi?

Yılın başından bu yana, rallinin yakıtı spot ETF’ler oldu. Bitcoin’in yükselişinin devamı için ETF’lere girişin devamını görmeye devam etmeliyiz.

Bitcoin, kurumsalların desteğini almalı.Kurumsallarin hareketini öngörmek için izlememiz gereken bir diğer veri, Coinbase Premium Index olacak.

Bu veriler pozitife dönmediği sürece yükselişin kalıcılığından söz edemeyiz.

Önemli teknik seviyeler

Toplam market cap(piyasa değeri) grafiğine baktığımızda, FED tarafından gelen olumlu haberin etkisiyle birlikte direnç seviyesine gelindiğini görüyoruz.

2 trilyon 470 milyar dolar seviyesinin üzerinde kalıcı olana kadar yükselişin devamını konuşmak için erken olabilir.

Altcoinlerin piyasa değeri düşüşle birlikte, ara destek seviyesinin altına sarkmasına rağmen tekrar üzerime çıkmayı başardı. Ana direnci olan 1 trilyon 215 milyar doların geçilmesi, altcoinlerin yükselişini hızlandırabilir.

Piyasadaki Tether dominasyonu da direncinden ret aldı. 5.24’ün altında kaldığımız sürece yönümüzün yukarıya olması olası.

Kısa vadede yönümüz hakkında fikir vermesi açısından en önemli seviye 64 bin dolar seviyesi olabilir. Haftanın sonuna kadar bu seviyenin üstünde seyreden bir fiyat hareketi izlersek yükseliş kaldığı yerden devam edebilir. 68 bin 500 dolar direncinin kırılması durumunda yükseliş beklenenden daha hızlı gerçekleşebilir.

Most Popular

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

More from Author

BIST100, Yeni Rekorla 10.000 Sınırına Ulaştı

26 Nisan 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Ether ETF’lerine kırmızı ışık

Reuters'ın haberine göre, SEC ve ETF ihraç edecek kurumlar arasındaki görüşmeler...

PPK’dan sonra gözler, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde

TCMB Para Politikası Kurulu 25 Nisan günü açıkladığı faiz kararında 1...

İstanbul Fintech Week’i 3.000’i Aşkın Profesyonel Takip Etti! 

Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği’nin (FINTR) desteğiyle, KOOP Ventures tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Türkiye’nin ilk ve en büyük küresel finans teknolojileri etkinliği’ İstanbul Fintech Week (IFW’24), “Yakınsama: Web2 ve Web3 Dünyaları Bir Araya Geliyor” temasıyla 16-17 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul Fişekhane’de yapıldı.

Read Now

BIST100, Yeni Rekorla 10.000 Sınırına Ulaştı

26 Nisan 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Ether ETF’lerine kırmızı ışık

Reuters'ın haberine göre, SEC ve ETF ihraç edecek kurumlar arasındaki görüşmeler pozitif değil. Bitcoin ETF'lerinin onay süreciyle karşılaştırıldığında, Ether tarafında çok fazla eksiklik görüyoruz. Bitcoin ETF'lerinin onaylanmadan haftalar önce başlayan ve olumlu sonuçlanan toplantıları, Ether ETF'leri tarafında görebilmiş değiliz. Bu durum, piyasada en azından bir erteleme beklentisi...

PPK’dan sonra gözler, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde

TCMB Para Politikası Kurulu 25 Nisan günü açıkladığı faiz kararında 1 hafta vadeli repo faiz (politika faizi) oranını piyasa beklentileri ile paralel sabit bıraktı. Karar sonrası açıklanan Para Politikası Kurulu metninde Mart ayında gerçekleşen sürpriz 500 baz puan faiz artışının gecikmeli etkilerinin ilerleyen dönemlerde görüleceğini söyleyerek faiz...

İstanbul Fintech Week’i 3.000’i Aşkın Profesyonel Takip Etti! 

Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği’nin (FINTR) desteğiyle, KOOP Ventures tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Türkiye’nin ilk ve en büyük küresel finans teknolojileri etkinliği’ İstanbul Fintech Week (IFW’24), “Yakınsama: Web2 ve Web3 Dünyaları Bir Araya Geliyor” temasıyla 16-17 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul Fişekhane’de yapıldı.

Borsalar Düşüşte, ABD 10 Yıllıklar Yükselişte

25 Nisan 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Ne Enflasyon Düştü Ne De Sermaye Geldi

ASO Başkanı Seyit Ardıç faiz politikasını eleştirdi. Yapılan sıkılaştırıcı hamlelerin çözüm getirmediğini belirten Ardıç, "Ne enflasyon düştü, ne de sermaye geldi" dedi. Dünkü Mehmet Şimşek çıkışı sonrasında 23 Nisan resepsiyonuna da katılmayan Bahçeli'nin sağlığıyla ilgili endişe verici söylentilerin yayılmasının üstüne MHP, X sayfasından, Bahçeli'nin videosunu yayınladı. Bugün Türkiye Saati ile saat 14.00da PPK toplantısı notları ve akabinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Faiz kararı açıklanacak.

Borsalara Yüksek Miktarda Bitcoin Gönderildi

Gün içinde borsalara yüksek miktarda gönderilen Bitcoin'ler fiyatı 67.000 dolardan 63.500 dolara kadar çekti.

Toprak Kaymasının Gerçekleştiği Altın Madeninin Sahibine Dava Açıldı

13 Şubat günü Erzincan'da altın madeninde gerçekleşen toprak kayması sonrası 9 işçi kaybolmuş ve maden sahibi SSR Mining üretimi durdurduğunu açıklamıştı. Kaza ve üretimi durdurma kararı sonrası şirket hisseleri %50'den fazla değer kaybına uğramıştı. Bugün gelen habere göre 23-27 Şubat tarihleri arasında menkul kıymet sahtekarlığı iddasıyla olumsuz etkilenen...

XBANK Durmuyor, PPK’ye 1 Kala BİST Yükselişte

24 Nisan 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Bitcoin yön arayışında

153 bin 842 Bitcoin'e sahip Fidelity, kriptolar için orta vadeli bakışını pozitiften nötrale çevirdi. Bitcoin'in bir süre güçsüz bir görünüm içerisinde olabileceğine dair ipucu olabilir. Bitcoin'in güncel fiyatı 67 bin dolar. ETF'lerde son durum Boğa dönemi devam ediyor Yatırımcıların ortalama maliyetinin 59 bin dolara geldiğini görüyoruz. Boğa döneminde, ortalama maliyet...

Ekonomi İtibardan Tasarruf Bekliyor

İktidardan peş peşe gelen kamuda tasarruf açıklamaları, "Hala tasarrufa gidilmesi için ne bekleniyor?" sorusuna yanıt oldu.