BTC’de Düzeltme Bitti Mi?

0
192

14 Mart 2024 BTC 73935 dolar seviyesinde tüm zamanların en yükseğini yaptıktan sonra üç gün aralıksız negatif kapanış yaptı. 64,500 dolar seviyelerine kadar gerileyerek en tepeden %12.5 bir düşüş yaşadı. Düşüş esnasında üç günde, 383.2M dolar kısa pozisyon 1,176 B dolar uzun pozisyon tasfiye edildi toplamda 1.56 milyar dolar likidasyon gerçekleşti. Peki düzeltme bitti, yükselişin önü açıldı mı ?

Bitcoin’deki güçlü yükselişle beraber uzun zamandır çok yüksek seviyelerde olan fonlama oranları üç günlük düşüşle beraber şubat ortasındaki , arka arkaya soluksuz yükseliş yaşadığımız 48000 dolardan 68000 dolara koştuğumuz seviyelerine geri geldi.

Kaldığımız Yerden Devam Mı?

Soner Sarıökmen’in de yazısında yazdığı gibi “Şu an yaşanan ani düşüşü , uzun süreli yükseliş sonrası kar satışları olarak değerlendirebileceğimiz gibi bazı çok eski cüzdanlarda meydana gelen hareketlere de bağlayabiliriz. Örneğin dün 24 Nisan 2010 tarihinde oluşturulan bir cüzdandaki 50 BTC (3.7 milyon dolar), aradan geçen 14 yıl sonra ilk kez taşındı.”. Eski cüzdan hareketlerinin yanı sıra bitcoin’de aktif adreslere baktığımız zaman eski ralli tepe noktalarına çok uzaktayız, yani piyasanın büyük çoğunluğu hala eski yatırımcı ve henüz istenilen yeni yatırımcı gelmemiş durumda.

ETF tarafına baktığımız zaman ise hikayenin henüz bitmediğini, düşüşleri alım fırsatı olarak kullandıklarını görüyoruz. Ayrıca alımlarla beraber borsalardaki BTC soğuk cüzdanlara çekiliyor.

BTC Teknik Görüntü

BTC düşüş sonrasında ilk gün den eski ATH seviyesine gelmeyi başardı fakat üzerine çıkmakta başarılı olamadı. Öncelikli olarak ilk direncimiz eski ATH seviyesi olan 69300 dolar. İlk destek seviyemizse, 64500 dolar seviyesi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz