Yatırımcı Bitcoin’ini satmıyor

0
171

8 Şubat’tan bu yana aralıksız %55 değer kazanan Bitcoin, dün 59 bin dolara gerilemesinin ardından tekrar 66 bin doların üstünde fiyatlıyor.

Bu düşüş sırasında 800 milyon doların üzerinde long yönlü pozisyon tasfiye edildi. Geçtiğimiz haftanın sonlarına doğru aşırı yükselen fonlama oranları, yaşanan long tasfiyesi sonrası normalleşmeye başladı. Şu anda Bitcoin’de long yönlü pozisyon alanlar için günlük +%0.0955 fonlama ücreti bulunuyor.

Yatırımcı dipten aldı

Düşüşün ardından bu yılın en hacimli kripto varlık çıkışı yaşandı. 79 bin Bitcoin, borsa cüzdanlarından soğuk cüzdanlara aktarıldı.

Kurumsallar da destek veriyor

25 Şubat’tan bu yana pozitif olan endeksin anlık olarak +0.12 değerinde olması kurumsalların Bitcoin alımlarını sürdürdüklerine işaret ediyor.

Bitcoin tekrar popüler

Son bir ay

Google Trends verilerine göre Bitcoin’in, ocak ayında yaşanan ETF onayından bu yana en çok aratıldığı hafta yaşandı.

Akümülasyon adreslerine yoğun bir şekilde Bitcoin girişi yaşanıyor. Bu adreslere gönderilen Bitcoin’ler satılmıyor. Bu açıdan bu adreslerin portföyünü büyütmesi bizim için pozitif bir veri.

Teknik görünüm

59 bin dolara kadar derinleşen satıştan sonra destek bölgesinden alıcı bulan Bitcoin için kritik seviye, 64 bin 500 dolar olacak. Bu seviye üzerinde kaldığımız takdirde teknik görünüm pozitifliğini sürdürmeye devam ediyor.

Bitcoin için 69 bin dolar, ATH seviyesi, ilk direnç bölgesi.

Çoğu veri ve mevcut haber akışı pozitif olsa da, yatırımcıların çoğunun karda olduğunu ve piyasada en ufak bir korkunun karşılığının, derin düzeltmeler olabileceğini unutmamamız gerekli.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz