Tansiyon Hastalarının Düşmanı: Türkiye’deki Gıda Fiyatları

0
243

Uzun bir süredir Türkiye ekonomisi, enflasyonla mücadele etmeye çalışıyor. Ancak gıda fiyatlarındaki artış durmak bilmiyor. Özellikle zamlı maaşlarını yeni almaya başlayan asgari ücretli çalışanlar ve emekliler, bu durumun etkisi altında kalıyor. Alım güçleri giderek azalıyor ve vatandaşlar sürekli yükselen fiyatlardan dert yanıyor.

Son yıllarda gıda fiyatlarının artışında dünya’da yaşanan ve tüm ülkelere sirayet eden pandemi ve Rusya-Ukrayna arasında yaşanan sıcak savaşların kuşkusuz büyük bir payı vardı.

Ancak yaşanan küresel etkiler uzun bir süre önce sona erdi. BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından açıklanan verilere göre, dünya’da son iki yıldır gıda fiyatları aralıksız bir şekilde düşüyor. Buna karşın, Türkiye’de tam tersine etiketlerde her gün artış yaşanıyor.

Dünya Gıda Fiyatları Endeksi

TÜİK Gıda Fiyatları Enflasyonu

Bu hafta Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, gıda ve alkolsüz ürünlerdeki fiyat artışı aylık yüzde 8,41 yıllık ise yüzde 64,47 olarak kaydedildi. Ekonomi yönetimine göre Haziran ayında zirveyi gördükten sonra yılı yüzde 40 seviyelerinde bitirmesi beklenen enflasyon vatandaşları oldukça zorluyor.

Şubat Ayının Şampiyonu Tereyağı

Et mi? O da ne?

Enflasyon Sarmalından Nasıl Çıkarız?

Meyveler Dalında Kaldı

Yüksek fiyatı nedeniyle vatandaşların tane hesabı yaparak aldığı meyveler dalında kaldı. Prof. Dr. Sabri Burak Arzova, Akdeniz bölgesindeki narenciye ve çeşitli meyve gruplarının artan işçi maliyetleri nedeniyle toplanmadığını ve dalında kaldığını belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz