fbpx

BLACK SWAN

BLACK SWAN

Ana SayfaBorsalarKürşad Bucak Anlatıyor: Borsa...

Kürşad Bucak Anlatıyor: Borsa ve Bitcoin’de Teknik Seyir

Bu haftaki Kürşad Bucak yayınında, Bist’teki son durumu, bankacılık ve sanayi endeksini ve Bitcoin’i konuştuk.

Programda konuşulanların özeti yayını izleme fırsatı bulamayanlar için bu yazımızda.

Wykoff Accumulation Şemasına Göre BİST’de Son Durum

Programı takip edenler hatırlar. Kürşad Bucak 2018 yılından beri Borsa İstanbul endeksinin Wykoff Accumulation şemasına uyumlu hareket ettiğini belirtmişti. Bu haftaki programda da şemaya göre BİST’in seyrini izlemeye devam ettik.

Şemadaki E fazını geçebilmemiz için 305 dolar önümüzdeki en önemli hedef gibi duruyor. 305 dolar hedefi kırılabilirse hareketin 320-325 dolar hedefini görmesi olası.

Bucak şemaya kısa vadeli değil orta-uzun vadeli bakılması gerektiğinin özellikle altını çiziyor. Konuyu daha ayrıntılı incelemek isteyenler için Bucak’ın Wykoff şemasına göre yaptığı analizi aşağıya bırakıyoruz.

Endekste Haftalık Kapanış Zirvede Oldu

Endekste hafta içi gördüğümüz patinaja rağmen Citibank’ın Türk Hava Yolları raporu endekste zirveyi görmemizde etkili oldu.

Bucak ayrıca Gübre Fabrikaları ve Koza Altın gibi hisselerdeki tavana yakın noktalardan gelen geri çekilmelere ve bu hisselerin birlikte hareket etmelerine dikkat çekti.

EREGLI, KRDMD, BİMAŞ, FROTO, TOASO ve EKGYO zirveyi görmemizde etkili olan endekste ağırlığı yüksek diğer hisseler.

Endesk TL bazlı zirveyi görmüşken direnci bulmak için dolar bazlı seviyelerden yararlanılabileceği programda ifade edilen bir diğer noktaydı. Ayrıca endeksin daha önce gördüğü dip ve zirve noktalardan yapılan Fibonacci analizine göre önümüzdeki hafta 8146, 8500 izlenmesi gerekecek. Bu seviyeler dolar bazlı seviyelerle de uyumlu görünüyor.

Öte yandan 7880 seviyesinden görülebilecek bir kırılım dikkatle izlenmeli. 7400 seviyelerinin kırılması durumunda ise endeksteki yukarı hareketin devam etmemesi anlamına gelebilir. 7400’ün aşağısına inmediğimiz sürece endeksin seyri olumlu görünüyor.

Hacimlerde Durum Ne?

Hacimlerde 5-6 gündür görünen düşüş yukarı hareket açısından en önemli soru işaretlerinden biri olarak görünüyor. Yükseliş gelecekse hacim de bunu teyit etmeli.

Bankacılık

İş Bankası iştiraklerini çatısı altında birleştirecek yeni bir anonim şirketin kurulacağı haberi banka ve iştirak hisselerinde yukarı yönlü ivmeli bir harekete neden oldu. İş Bankası’nda haber sonrası %30’a kadar bir yükselişten sonra gelen düzeltme ve sendelemeyi olağan olarak görebiliriz. Birleşmenin ne şekilde gerçekleşeceği ve olası halk arz haberleri pozitif hareketin devamını getirebilir.

XBANK’ta ise 7000 seviyesi önemli. Önümüzdeki hafta kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından gelecek rapor görünümü değiştirebilir.

Teknik anlamda ise Akbank ve ISCTR haricinde haftalık görünümde bankacılık endeksinin endeks altı getiri sağladığını görüyoruz.

XBANK/XUSIN

Programda ayrıca XBANK/XUSIN (Bankacılık endeksiyle sınavi endeksinin oranlandığı rasyo) rasyosuna dikkat çekildi. Rasyo endeksin dolar bazlı zirvelerini gördüğü yıllarda 3.3’ü görmüş sonrasında bankacılık endeksindeki uzun vadeli geri çekilmeyle birlikte 2021 yılında 0.41 seviyesinde dibi görmüştü. Bu noktadan sonra bankacılık tarafında bir toparlanma gördük ancak endeksteki sanayi hakimiyeti hala devam ediyor. 2022 yılında bankacılık rallisinde 0.93 seviyesini gören rasyo bugün 0.58 seviyesinde.

Endeksteki hareketin devamı için bankacılık tarafında daha iyi bir performans görmemiz gerekecek.

Uzun Vadeli Yatırımcı / Kısa Vadeli Yatırımcı

Rasyo, fiyat, gösterge ve trend takibinin daha kısa vadeli yatırımcı için olduğunu söyleyen Bucak, uzun vadeli yatırımcıların daha çok şirketi takip etmesi gerektiğini, satış ve kırılımların gerçekleşmesi durumunda uzun vadeli yatırımcı için alım fırsatı doğacağını düşünüyor.

Bitcoin

Bitcoin tarafında günlük hareketler yanıltıcı olabilir, haftalık ve aylık grafikler resmin daha iyi görünmesini sağlayabilir. Bitcoin’de 65000 seviyelerinde gördüğümüz zirvenin ardından gelen yıkıcı hareketle 15000 seviyelerini görmüştük. Buradan ivmelenen hareket ise 30000 seviyelerinde son bulmuştu.

Haftalık kapanışta Bitcoin’de en önemli seviye 24500. Bu seviyenin altındaki kapanışlar satışları derinleştirebilir. Uzun vadeli yatırımcı ise alım için 28500 üzerinde fiyatlanmayı beklemeli. Bitcoin’de haftalık grafiklere göre durum pek de olumlu değil gibi gözüküyor. Bucak’a göre eylül ayının sonları Bitcoin’de trendin ne tarafa doğru olacağını göreceğimiz zaman dilimine işaret ediyor. Amerika’daki enflasyon verisi Bitcoin hareketi için belirleyici olacak.

Most Popular

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

More from Author

#YKBANK Güncel Aracı Kurum Raporları

Yapı Kredi Ticaret A.Ş. için yayınlanan güncel aracı kurum raporlarını sayfamızdan...

Yatırım Finansman #YATAS’ı Araştırma Kapsamına Aldı

Yatırım Finansman 3 Mayıs 2024 tarihi itibariyle Yataş'ı inceleme kapsamına aldı. Şu...

Bitcoin için kritik eşik

Bitcoin fiyatındaki momentum zayıflaması, bu hafta Fed faiz kararı ve FOMC...

Enflasyon Hedefine Biraz Daha Uzaklaşacak mıyız?

Orta Vadeli Program'a göre yıl sonu yüzde 36'lık enflasyon hedefi, bugün açıklanacak verilerle biraz daha ulaşması imkansız bir hale mi bürünecek?

Read Now

#YKBANK Güncel Aracı Kurum Raporları

Yapı Kredi Ticaret A.Ş. için yayınlanan güncel aracı kurum raporlarını sayfamızdan bulabilirsiniz. Seker-Yatirim-2İndir Garanti-Yatirimİndir Akbank-Yatirimİndir Ziraat-Yatirimİndir

Yatırım Finansman #YATAS’ı Araştırma Kapsamına Aldı

Yatırım Finansman 3 Mayıs 2024 tarihi itibariyle Yataş'ı inceleme kapsamına aldı. Şu anda hisse fiyatı 32TL olan #YATAS için verilen beklenti endeks üzeri ve %106 getiri ile 68TL. Bu beklentiyi öne sürerken ana itici güçlerin mobilya perakende güçlü talep görünümü, TL'nin reel değer kazanımının sektör için marj görünümünü...

Bitcoin için kritik eşik

Bitcoin fiyatındaki momentum zayıflaması, bu hafta Fed faiz kararı ve FOMC konuşması paniğiyle hız kazandı. 56 bin 500 dolara kadar düşüş kaydetmemizin ardından, güvercin açıklamalarla birlikte 59 bin 300 dolar seviyesine temas gerçekleşti. Kritik eşik, 59 bin dolar seviyesi. Bu seviye altında kaldığımız sürece, 50 bin dolar...

Enflasyon Hedefine Biraz Daha Uzaklaşacak mıyız?

Orta Vadeli Program'a göre yıl sonu yüzde 36'lık enflasyon hedefi, bugün açıklanacak verilerle biraz daha ulaşması imkansız bir hale mi bürünecek?

BİST, Dolar Bazlı Yükselişine Devam Ediyor

2 Mayıs 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

#AKBNK Aracı Kurum Raporları

Akbank T.A.Ş. için yayınlanan güncel aracı kurum raporlarını sayfamızdan bulabilirsiniz. Is-Yatirimİndir Alnus-Yatirim-1İndir Seker-Yatirim-1İndir

#KRDMD Aracı Kurum Raporları

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. için yayınlanan güncel aracı kurum raporlarını sayfamızdan bulabilirsiniz. Yapi-Kredi-Yatirimİndir Seker-Yatirimİndir Alnus-Yatirimİndir

TERA Yatırım – #AEFES Raporu

Tera Yatırım'ın Anadolu Efes raporunu sayfamızda bulabilirsiniz. Tera_AEFES_Tr_240502_114842İndir

AK Yatırım – KRDMD Raporu

Ak Yatırım 02.05.2024 tarihli rapora sayfamızdan ulaşabilirsiniz. AK-Yatirim-KRDMDİndir

HSBC’den Otomotiv Sektörü Hakkında Yeni Rapor ve Hedef Fiyatlar

HSBC global araştırma birimi tarafından #BIST100'de yer alan otomotiv şirketleri hakkında 1 Mayıs tarihinde yeni bir rapor yayınlandı. Rapora göre fiyatlar aşağıdaki şekilde revize edildi: FROTO - Hedef Fiyat 1165TL'den 1370TL'ye revize edildi --> AL devam ediyor DOAS - Hedef Fiyat 320TL --> AL'dan TUT'a indirildi. TOASO - Hedef Fiyat 310TL-->...

İş Yatırım Yabancı Oranları – 02.05.2024

İş Yatırım'ın düzenlediği yabancı oranlarına ait raporu sayfamızda bulabilirsiniz. Gunluk-Yabanci_Raporu_02052024İndir

İş Yatırım KRDMD / UNLU Co. Tüpraş Rafineri Marj Verisi – Nisan 2024

02.05.2024 tarihinde yayınlanan raporları bu sayfada bulabilirsiniz. İş Yatırım #KARDEMİR - #KRDMD Raporu KRDMD_4C23_Kar-Analizi_020524-1İndir TÜPRAŞ - #TUPRS Nisan 2024 Rafineri Marj Verisi Tupras-RafineriMarj-Verisi-Nisan-2024-2İndir