Piyasada Olan Piyasada Kalır – Borsa – Bölüm 18

0
154

Borsamızda yine hareketli bir haftayı geride bıraktık. Haftalık bazda baktığımızda endeks getirisi -%1.23. Düne kadar 4 gün üst üste gelen düşüşün ardından Cuma günü Fitch’ten gelen değerlendirme haberiyle paralel olarak sert gelen alımlarla(özellikle bankacılık) haftayı 9693.46 puandan tamamladık. Gelelim incelememize.

#BIST100

Geçen haftaki yükselişin ardından 4 gün art arda gelen satışlarla 8 günlük basit hareketli ortalamanın altına gelen endeks Cuma günü sert yükselişle önceki 3 günü yutan bir “Bullish Engulfing” mumu ile kapattı. Teknik olarak da 9450 eski zirvesinin hafif altına sarkarak oradan hızlı yükselmesi bize yükseliş onayı izlenimi veriyor. Dün tekrar 8 günlük hareketli ortalamanın üstüne çıkmasıyla birlikte 8/20/50 tüm ortalamaların üzerinde

Daha önceki yükselişin başladığı yerden Fibonacci hedeflerine bakarsak, yine 1.618’den onay almış, 2.618e gidebilir görüntüsü var.

Burada yalnız kısa vadeli şu görüntü dikkatimi çekti. 15dklıkta bakınca dün 9716’daki dirence takılınmış gibi, yine de burayı kırmak için daire içinde bir flama görüntüsü de var, ancak tekrar geri gelip güç toplayıp TOBO da olası, bu hareketi yakından izleyeceğim.

BIST100 DOLAR BAZLI

Sıkışma burada hala devam ediyor. 8 günlük ortalama altındayız.

Fibonacci 0.786 düzeltme seviyesinin çok yakınındayız, bununla beraber dün Kaufman hareketli ortalamasından ciddi bir tepki geldi.

BIST100/BIST30 ve XBANK

XBANK zirve yenilerken XU30 ve XU100’ün önünde 1 Mart’tan beri getiride farkı açıyor. (XBANK özelinde hisse değil de fon yatırımı yapmak isteyenler İş Bankasına ait TAU kodlu İş Portföy BIST Banka Endeksi Hisse Senedi Fonu düşünebilirler.

BİLANÇO VE HİSSE HAREKETLERİ

Bu hafta özellikle 2 hissede INSIDER‘ların bilanço günü bilanço gelmeden sert satış yaptığı gözlendi.

İki hissede de bilanço günü sert düşüş, bilanço ertesinde ise taban hareketleri görülmesi küçük yatırımcıda infial yarattı diyebiliriz.

#EKGYO

Kırmızı ok bilançonun geleceği gün, yeşil ok ertesi gün.

#ALARK

Aynı hareketin karbon kopyası.

Geçtiğimiz haftalardaki yayınlarda fincan kulp görünümü sergileyen ve kulbun üzerinde kalıcı kapanışlarda hedeflerinin yukarıda olduğundan bahsettiğimiz ALARKO’da bu hafta enteresan hareketler izledik. Teknik analiz açısından da oldukça öğretici olacağını düşündüğüm için buraya almak istedim. Fincan-kulp hareketi önce kırılıp fake olarak kalınca aşağı yönlü sinyaller vermeye başladı, bilançonun açıklanacağı gün içinde 138/125 arası gidip gelerek 132’den kaparken trende yaptığı dokunuş ve gece 3’te açıklanan bilançoyla beraber taban açıp, arada tabanın bozulduğu ama taban kapattığı bir gün izledik.

Özellikle NNF fonunun yıldız hisselerinden olan ALARK’ta gün içinde BOFA en son baktığımda en iyi alıcı idi.

GWIND

Bu hafta itibariyle SuperTrend’in günlükte al verdiği ve Kaufman’ın da üzerine atan hisseyi buraya taşımak istedim.

SASA

Yatayda hareketini koruyup trendi kırmaya doğru devam eden hissede buraya alma nedenim biraz sonra konuşacağımız yabancı alımı ve Hedef Portföyün NNF fonundaki artışı.

YABANCI ORANLARI

RAPORUN TÜMÜNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

EN ÇOK ALINAN HİSSELER

EN ÇOK SATILAN HİSSELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz