fbpx

BLACK SWAN

BLACK SWAN

Ana SayfaGenelPİYASADA OLAN PİYASADA KALIR...

PİYASADA OLAN PİYASADA KALIR B18 – KRİPTO

İRAN VURDU ALTCOİNLER PATLADI

Geçtiğimiz haftaya İran’ın İsrail’e yaptığı saldırı damga vurdu.Uzun zamandır İsrail’in İran Büyükelçiliğine yaptığı saldırıya karşılık vereceğini söyleyen İran , bu hafta söylemlerini gerçekleştirdi.

Vuran İran , Vurulan İsrail oldu ama öyle gözüküyor ki tek hasar alan Bitcoin ve Altcoinler oldu.Özellikle Bitcoin sınırlı şekilde düşerken Altcoinler tam anlamıyla çöküş yaşadı.Gerginlik başladığında 72bin dolar seviyesinde olan bitcoin ,1 hafta içersinde 59bin dolar seviyesine kadar geri çekildi.Yazımızı yazdığımız sıralarda 64bin dolar seviyesinde işlem görmekte.

Teknik seviyeler sırasıyla 62 bin ve 59 bin doları güçlü destek olarak , 64800 ve 70bin doları da güçlü direnç gösterse de , yönü belirleyici olacak olanın bölgemizde yaşanan savaşa dair gelişmeler olacağını tahmin etmek zor değil .

ETF RALLİSİ BİTTİ Mİ ?

Bir çok programımızda yaşanan rallinin ana sebebinin ABD tarafında kabul edilen ETF olduğunu söylemiştik.Savaş gerginliği ile beraber ETF tarafında da bir duraklama olduğu gözüküyor.

Farside Investors tarafından yayımlanan verilere göre, 12 Nisan’dan bu yana ETF’ler toplam 319 milyon doların üzerinde net çıkışa tanık oldu ve Grayscale’in GBTC’si bu işlemlerin büyük bir bölümünü oluşturdu.

Grayscale ETF’lerin onaylandığı ilk günden beri satıcı tarafta olsa da , başta BlackRock olmak üzere diğer fonlardan gelen alımlar bu satışları karşılıyor ve artıya geçiriyordu.

Matrixport, dün yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Stabil para ekosisteminin büyümesi ve ABD’de listelenen bitcoin ETF’lerinin kaydettiği girişler gibi önemli likidite faktörleri, birkaç haftadır da belirttiğimiz gibi yavaşlamaya devam ediyor. ETF akışları 12 Mart’ta zirve yaptı ancak son zamanlarda art arda net çıkışlar görüldü. ABD’de listelenen bitcoin ETF’lerine olan talep, bitcoin fiyatlarındaki yüzde 10-15’lik bir düşüş bile net girişleri artırmadığı için doygunluğa ulaşmış görünüyor.”

HALVİNG GERÇEKLEŞTİ ! ŞİMDİ NE OLACAK ?

Bitcoin’de halving gerçekleşti ve blok ödülleri, 6.25 BTC’den 3.125 BTC’ye düştü.

Böylece, günlük üretilen Bitcoin miktarı da 900 BTC iken 450 BTC ile sınırlandı.

KIDEMLİ ANALİST PLANB HALVİNG SONRASI BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI ;

PlanB Bitcoin’in tarihi fiyat artışlarının halving olayları sırasında meydana geldiğini, olaydan önceki altı ayda 2 kat, olayı takip eden altı ayda 2 kat ve olaydan sonraki altı ila 18 ay arasında 4 kat artış olduğunu öne sürdü. Uzman isim açıklamalarında konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

”Bitcoin’in halvingi kutlu olsun! Halvingden önceki altı ay içinde içerdekiler bunu ön planda tutuyor. Halvingden sonraki altı ayda madenci geliri değişir ve fiyat yaklaşık 2 kat artacak. Halvingden altı ila 18 ay sonra, piyasanın geri kalanı pastadan pay almak için acele eder ve fiyat 4 kat daha artar.

İki gün içinde hiçbir şey olmayacak. Hali hazırda 34.000 dolardan, 62.000 dolara neredeyse 2 kat küçük bir fiyat artışı yaşadık. Bana göre halvingden sonraki altı-10 ay içinde 2 kat daha artacağız. Sonra başka bir 2x-4x, zirveyi kaçırma korkusuyla karşı karşıya kalanlar dahil olacak ve yeni zirve görülecek”

HALVİNG ÖNCESİ HERKES O SON SATASHİ’NİN PEŞİNDEYDİ !

1 adet Bitcoin’in değerinin 60 bin dolardan fazla olduğu şu günlerde, yatırımcılar ve tabii ki madenciler, Bitcoin’in yüz milyonda birine denk gelen en küçük birimi 1 satoshi’nin peşine düştü.

Bilindiği üzere geçtiğimiz sene, Bitcoin ağı üzerinde geliştirilen Ordinals protokolü ortaya çıkmış ve yatırımcılar tarafından büyük ilgi görmüştü. Bitcoin NFT’leri olarak da bilinen Ordinals protokolü sayesinde, Bitcoin’in en küçük birimi olan bu satoshi’lerin üzerine bazı veriler kazılıyordu. “Yazıtlar” olarak da adlandırılan bu veriler, NFT olarak da bir değere sahip oldu. İşte üzerine verilerin yazıldığı bu satoshi’ler de tabii ki ayrı bir değere ulaştılar.

Ve bu son bloktan elde edilen Bitcoin’in ilk satoshi’si özel bir anlam taşıdığı için diğerlerinden daha kıymetli olarak görülüyor.

KISA VE ORTA VADE BEKLENTİLER , ALTCOİN RALLİSİ

Öncelikle İran- İsrail gerginliği yön konusunda ana belirleyici olacak gibi gözüküyor.Bu ay sona erecek olan  ABD vergi ödemeleri , Fed’in faiz indirimi ile ilgili beklentiler ve ETF tarafına yeniden talep olup olmayacağı Bitcoin ve ALtcoinlerin yönünü çizecek gibi gözüküyor.Temel tarafta olumsuzluk yaşanmaması durumunda, Halving sonrası yeni bir ralli başlaması mümkün gözüküyor.

ALTCOİNLER İÇİN BTC BASKINLIĞI ZİRVE SEVİYELERE GELDİ

SROC COİN NEREDEYSE SIFIRLANDI

SON 7 GÜN EN ÇOK DÜŞENLER

SON 7 GÜN EN ÇOK YÜKSELENLER

İZLEDİĞİNİZ VE OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Most Popular

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

More from Author

BİST, Dolar Bazlı Yükselişine Devam Ediyor

2 Mayıs 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

#AKBNK Aracı Kurum Raporları

Akbank T.A.Ş. için yayınlanan güncel aracı kurum raporlarını sayfamızdan bulabilirsiniz. Is-Yatirimİndir Alnus-Yatirim-1İndir Seker-Yatirim-1İndir

#KRDMD Aracı Kurum Raporları

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. için yayınlanan güncel...

TERA Yatırım – #AEFES Raporu

Tera Yatırım'ın Anadolu Efes raporunu sayfamızda bulabilirsiniz. Tera_AEFES_Tr_240502_114842İndir

Read Now

BİST, Dolar Bazlı Yükselişine Devam Ediyor

2 Mayıs 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

#AKBNK Aracı Kurum Raporları

Akbank T.A.Ş. için yayınlanan güncel aracı kurum raporlarını sayfamızdan bulabilirsiniz. Is-Yatirimİndir Alnus-Yatirim-1İndir Seker-Yatirim-1İndir

#KRDMD Aracı Kurum Raporları

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. için yayınlanan güncel aracı kurum raporlarını sayfamızdan bulabilirsiniz. Yapi-Kredi-Yatirimİndir Seker-Yatirimİndir Alnus-Yatirimİndir

TERA Yatırım – #AEFES Raporu

Tera Yatırım'ın Anadolu Efes raporunu sayfamızda bulabilirsiniz. Tera_AEFES_Tr_240502_114842İndir

AK Yatırım – KRDMD Raporu

Ak Yatırım 02.05.2024 tarihli rapora sayfamızdan ulaşabilirsiniz. AK-Yatirim-KRDMDİndir

HSBC’den Otomotiv Sektörü Hakkında Yeni Rapor ve Hedef Fiyatlar

HSBC global araştırma birimi tarafından #BIST100'de yer alan otomotiv şirketleri hakkında 1 Mayıs tarihinde yeni bir rapor yayınlandı. Rapora göre fiyatlar aşağıdaki şekilde revize edildi: FROTO - Hedef Fiyat 1165TL'den 1370TL'ye revize edildi --> AL devam ediyor DOAS - Hedef Fiyat 320TL --> AL'dan TUT'a indirildi. TOASO - Hedef Fiyat 310TL-->...

İş Yatırım Yabancı Oranları – 02.05.2024

İş Yatırım'ın düzenlediği yabancı oranlarına ait raporu sayfamızda bulabilirsiniz. Gunluk-Yabanci_Raporu_02052024İndir

İş Yatırım KRDMD / UNLU Co. Tüpraş Rafineri Marj Verisi – Nisan 2024

02.05.2024 tarihinde yayınlanan raporları bu sayfada bulabilirsiniz. İş Yatırım #KARDEMİR - #KRDMD Raporu KRDMD_4C23_Kar-Analizi_020524-1İndir TÜPRAŞ - #TUPRS Nisan 2024 Rafineri Marj Verisi Tupras-RafineriMarj-Verisi-Nisan-2024-2İndir

FED Güvercin Piyasa Şahin

1 Mayıs, FED Toplantısı ve FED Kararının açıklandığı aynı zamanda Petrol Stokları, İş Açıkları gibi önemli verilerin açıklandığı yoğun bir gündü. FED Toplantısı detayları ve daha fazlası için

FED’in 1 Mayıs 2024 Faiz Kararı Metni

FED: "Son aylarda, yüzde 2'lik enflasyon hedefine doğru daha fazla ilerleme kaydedilmemiştir."

Bitcoin destek arayışında

Mart'tan bu yana en düşük seviyelerine gerileyen Bitcoin, 60 bin doların üzerinde fiyatlıyor. 59 bin dolar desteğinden güç almış gibi gözüken Bitcoin'de düşüş sona ermiş olabilir mi? Hong Kong ETF'lerinin performansı ChinaAMC Bitcoin ETF'leri, ilk işlem gününde 123 milyon dolar büyüklüğünde fona ulaştı. https://twitter.com/EricBalchunas/status/1785300514457993331 FED öncesi piyasa kırmızı  https://twitter.com/berna_gulpinar/status/1785381963416617150 ETF'lerde son durum...

Borsa Dinlenirken Altın ve Gümüş Düşüşte

30 Nisan 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.