Piyasada Olan Piyasada Kalır – B17 – Borsa

0
156

Dolar Bazlı Ralli Geliyor Mu?

Seçimin hemen ardından gelen hafta yaptığımız yayında “Seçim bitti, şimdi ne olacak?” demiştik ve yazımıza kalkışa hazırlanan bir roket görseliyle başlamıştık. Bunun ardından Perşembe-Cuma-Pazartesi ve Salı(yarım gün) 4 günde BIST100 endeksi(evet endeksin tamamı) yaklaşık %10 yükseldi! Bayram dinginliğinde kısa bir Borsa İstanbul analizi ile başlayalım. (Tabii bizim tarafta dinginlik derken yurtdışında ise FED sonrası piyasalar kararsız, İran/İsrail’de ipler gergin)

#BIST100

Bu kadar kısa süreli ama hızlı yükselişlerden sonra biraz kar realizasyonu mümkün olsa da bir önceki zirve 9450’nin üzerinde kalındığı sürece çok majör bir problem yaşanacağını düşünmüyorum. İlk hedef olan 9917’ye çok çok yaklaştık, sırada 10671 var ancak buralarda biraz patinaj olma ihtimali var. 8/20/50 ortalamaların sıkıştığı yerde adeta sapanla gerilmiş ve atılmış gibi çok hızlı yükseldik.

BIST100 – Dolar Bazlı

Salı itibariyle 2023 Ocak ayında gördüğümüz zirve seviyesi 305 dolarda kapanış aldık. Yükselen bir üçgen şeklinde yaşanan sıkışmadan gelebilecek çıkışta olası hedefler sırasıyla 331/354 Dolar olarak halen masada. Daha önce 305 doları 2 kez ihlal edip 312’den döndüğümüzü de unutmayalım. Bir alt grafik de buna göre hazırlandı. Belki bu şekilde daha net görülebilir(Fibonacci hedefleri değişmiyor ancak tepeleri birleştiren çizgide bir direnç oluşabilir)

BIST30 DOLAR BAZLI

Burada geçtiğimiz hafta çizdiğimiz pembe kutunun içine hızlıca geldik, bu kutunun üstüne attığımız durumda işler hızlıca değişebilir.

Hedef olarak aşağıdaki seviyeler dikkate alınabilir. (357/388USD)

HİSSELER

Bu hafta hisselerimize sektör bazında yılbaşından bugüne endekse göre performanslarına göre bakacağız. Eğer endekse göre pozisyon almadıysanız ya da almayı düşünüyorsanız buradaki göreceli performanslara göre gitmiş/gitmemiş hisseleri hızlıca alt alta görelim istedim.

GIDA PERAKENDECİLERİ

BANKALAR

SANAYİ

OTOMOTİV

YİYECEK İÇECEK

HAVACILIK

TELEKOM

POPÜLER HİSSELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz