Bitcoin’de durgunluk 

0
195

70 bin dolar bölgesinde yön arayışında olan Bitcoin, FED ve Avrupa Merkez Bankası’ndan gelen olumsuz verileri mi, ödül yarılanmasını mı fiyatlayacak?  

Avrupa Merkez Bankası’nın gösterge faiz oranını %4.5 oranında, mevduat faizini %4 oranında sabit tutması ve ardından gelen Lagarde’ın açıklamasıyla birlikte, piyasaların haziran ayında faiz indirimi beklentisi %70’e geriledi. Aynı şekilde, hafta içerisinde ABD tarafından da enflasyonist veriler gelmişti. Piyasanın FED’den 2024 yılı içerisinde faiz indirim beklentisi de yediden ikiye geriledi.  

Jeopolitik risklerden dolayı verilerden olumsuz etkilenmeyen bir diğer enstrüman altın ile Bitcoin’in  son zamanlardaki korelasyonuna bakacak olursak, altın ve “dijital altının” yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde piyasalardan pozitif ayrışma olasiligi dikkat çekiyor. Bu durumda, Bitcoin özelinde ödül yarılanması hikayesinin de büyük etkisi olabilir.  

Merkez bankalarının, 2022’den bu yana enflasyonla mücadele kapsamında uyguladıkları sıkı para politikasının sonucu olarak gelen faiz artışında hala bir iyileşme gözlemlememize rağmen piyasalar, 2023 ortasından bu yana “beklentinin satın alınmasıyla” ralli yaşadı. 

Capture d’écran 2024-04-12 à 04.54.16.png

Optimist dönemin sonuna geldiğimize dair sinyallerin gelmesinin ardından, kripto paraların bu durumdan nasıl etkileneceği ise diğer piyasalarda da olduğu gibi net değil. Fakat Halving’e sadece bir hafta kala Bitcoin, 68 bin 500 doların üstünde tutunmayı başardı. 

On-chain veriler 

Önümüzdeki aylarda, kripto paraları bir boğa dönemi beklediği açık. Kısa vadede durum ne olabilir?  

Bitcoin Exchange Netflow (Total) - All Exchanges-6.png

Rezervlerdeki artış, satış dalgasının habercisi olabilir.  

BTC Inflows to Accumulation Addresses.pngBitcoin Coinbase Premium Index-10.pngBu hafta kurumsallardan gelen satış baskısı devam edebilir.  Böyle bir durum olması halinde, Bitcoin’in 70 bin dolara tutunması güçleşebilir. 

ETF’ler, bu ay ilk kez “kırmızı” 

Bitcoin’in, 68 bin 500 doların üzerinde teknik açıdan gücünü koruması olası. 70 bin dolardan geçen düşen trendin de günlük grafikte kırılmasıyla teknik görünüm güç kazanmış görünüyor.  

Markette toplam long haciminin (kurumsal+küçük yatırımcı), short hacimine nispeten daha yüksek olduğunu biliyoruz. Kurumsal tarafta, bu fark yaklaşık 5 milyar dolar. Geçtiğimiz iki hafta boyunca gelen aşağı yönlü hareketlerle birlikte, long yönlü işlem almış küçük yatırımcı büyük oranda tasfiye edildi.  

cuES00vg.pngBitcoin 72 bin doların üzerine yerleşebilirse, hızlı bir yükseliş başlayabilir. Haftalıkta 68 bin 500, günlükte 67 bin 200 doların altındaki kapanışlar ise düşüşün derinleşebileceğinin habericisi olabilir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz