Bitcoin’in 70.000 Dolar Sınavı Devam Ediyor

0
130

Bitcoin’de enflasyon verisi öncesi belirsizlik devam ediyor. Hafta başında 72.700 doları gören Bitcoin’de Grayscale temelli satışlar fiyatı baskılamayı sürdürüyor. Bitcoin bugün ABD’den gelecek olan enflasyon verisi öncesi 68.000 doların üzerinde kalmaya çalışıyor.

Grayscale’den Çıkışlar Devam Ediyor

ETF onaylarından itibaren Grayscale’den çıkışlar devam ediyor. Geçtiğimiz gün 303 milyon dolarlık çıkış gördüğümüz Grayscale’den dün de 6200 adet Bitcoin Coinbse borsasına gönderildi.

Önemli veriler öncesinde bu tarz hareketleri görebiliyoruz. Bu tarz transferler, verilerin olumsuz gelmesi durumunda (ya da öncesinde) satışla sonuçlanabiliyor. Nitekim, borsalara giren Bitcoin sayısında yeniden bir artış yaşandığını zincir üstü verilerden de takip edebiliyoruz.

Bununla birlikte, borsalardaki toplam Bitcoin miktarına baktığımızda ise son günlerdeki küçük yükselişin toplam trendin yönüne etkisinin kısıtlı kaldığını görüyoruz. Borsalardaki Bitcoin miktarının bu denli azalıyor olmasına bir de ödül yarılanmasının (halving) eklenmesi Bitcoin fiyatını orta-uzun vadede yukarılara taşıyabilir.

Ödül Yarılanmasına (Halving) Günler Kaldı

Bitcoin’de yaklaşık her dört senede bir gerçekleşen ödül yarılanmasına 9 gün kaldı. Halving öncesinde ve sonrasında fiyat hareketlilikleri görebiliriz. Önceki döngülere baktığımızda Bitcoin’in halving’i takip eden 1 sene içinde yukarı yönlü çok ciddi fiyat hareketleri yaptığını görüyoruz.

(https://www.nicehash.com/countdown/btc-halving-2024-05-10-12-00)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz