BlackRock CEO’su Larry Fink’ten Önemli Açıklamalar

0
226

Dünyanın en büyük fon yönetim şirketi BlackRock’ın CEO’su Larry Fink dün katıldığı televizyon programında ABD ekonomisi ve kripto paralarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Larry Fink, Amerikan borsaların iyi bir yükseliş gösterdiğini ve henüz piyasalarda bir balon oluşmadığını belirtti. Ayrıca, iş dünyasında temas ettiği insanların 80%’inin yükseliş beklentisinde olduğunu ekledi. Fink, piyasanın aksine bu yıl FED’den üç faiz indiriminden ziyade bir ya da iki faiz indirimi beklediğini belirtti.

ETF’lerden Bu Kadarını Biz de Beklemiyorduk

Bitcoin için uzun vadede son derece pozitif olduğunu belirten Fink, ETF’lere bu kadar fazla ilginin olacağını beklemediklerini belirtti. Bu durumdan son derece mutlu olduğunu belirten Fink, kurumunun çıkardığı spot BTC ETF’i IBIT’in tüm zamanların en hızlı başlangıç yapan ETF’i olduğunu ekledi. Bu veriyi, ETF analisti Eric Balchunas da X üzerinden paylaştı.

Ethereum Spot ETF’i Yine de Çıkarılabilir

Dünün en önemli gelişmesinde ise Coinbase’in, SEC’in açtığı davanın düşürülmesi için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Haberin detayları için tıklayınız. Bilindiği gbi BlockRock’ın da Spot ETH ETF başvurusu var ve bu gelişme üzerine sorulan soruya Fink, Ethereum SEC tarafından yatırım sözleşmesi (menkul kıymet-security) olarak görülse bile Spot ETF’i çıkarılabilir yanıtını verdi.

BlockRock da RWA(Gerçek Dünya Varlıkları) Furyasına Katıldı

Larry Fink katıldığı birçok programda gerçek dünya varlıklarının tokenlaştırılması konusuna değiniyor. BlockRock’ın Ethereum ağı üzerinde çıkardığı tokenlaştırılmış Amerikan hazine bonosu BUIDL, 1 hafta içinde yaklaşık 200 milyon dolar piyasa büyüklüğüne ulaşarak Franklin Templeton’ın FOBXX’inin ardından ikinciliğe yükseldi. (kaynak :https://app.rwa.xyz/treasuries)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz