Bitcoin’de karar anı

0
133

Haftaya 67 bin dolar seviyesinden başlayan Bitcoin, tekrar 70 bin doların üstünde fiyatlıyor.

Ralli devam eder mi?

Analist Pav Hundal’a göre, olası short yönlü pozisyon tasfiyesi Bitcoin’de ki ralliyi hızlandırabilir. Analist, ilk güçlü direnç olarak 80 bin dolar seviyesine dikkat çekiyor.

Hedge fundların short pozisyonları 15 bin adet, kurumsalların long pozisyonları 20 bin adet Bitcoin haciminde.

Güncel durumda, 80 bin dolara doğru bir yükselişin gelmesi kümülatif olarak 4 milyar dolar hacimde short pozisyonun likidasyonuna sebebiyet verebilir. Aksi şekilde, 57 bin dolara doğru bir hareket kümülatif olarak 10 milyar dolar hacimde long pozisyonun tasfiyesine neden olabilir.

Küçük yatırımcı tarafında da durum aynı. Geçtiğimiz iki günde piyasanın iştahının arttığını görüyoruz.

CoinAnk

Bitcoin’in fiyatı, ATH seviyesinden sadece bin dolar uzakta olmasına rağmen rezervler 50 bin Bitcoin azalmış durumda.

ETF’lerde görüntü, geçen haftadan bu yana negatifliğini koruyor. Geçtiğimiz hafta, Grayscale’in satışlarını diğer kurumsallar karşılayamadı.

Coinglass

Grayscale’in portföyünde 342 bin adet Bitcoin kaldı.

Teknik seviyeler

Toplam piyasa değerinde, kritik seviye 2 trilyon 470 milyar dolar seviyesi aşıldı.

Yükseliş trendinin hala güçlü olduğunu görüyoruz. Ana direnç noktası olan, 2 trilyon 730 milyar doların aşılması ile birlikte kripto para rallisi hız kazanabilir.

Olası bir rallide, 52 seviyesinin altına inmediğimiz sürece yatırımcısına en çok kazandıran Bitcoin olmaya devam edebilir.

Ödül yarılanmasına günler kalmışken Bitcoin’in piyasadaki hakimiyetini arttırması daha olası gözüküyor. Bitcoin dominasyonu, ilerideki günlerde %58 seviyesini test edebilir.

68 bin 500 dolar üstünde kaldığımız sürece, görüntü pozitifliğini korumaya devam edecek. Bu seviye altında haftalık kapanış yapmadığımız takdirde aşağı yönlü fitiller hızlıca alıcı bulabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz