Enflasyon Verisi Sonrası Bitcoin

0
130

Gün içinde 72.960 dolar seviyesine yükselerek tüm zamanlar zirvesini yenileyen Bitcoin ABD’den gelen enflasyon verileri sonrası hareketli bir gün geçirdi. Beklentinin üzerinde gelen tüketici enflasyon verisine ilk aşamada tepki vermeyen Bitcoin akşam saatlerinde 68,600 dolar seviyelerine kadar geriledi ve orada yine alıcılarla karşılandı.

Bitcoin’den geçen hafta da benzer hareketleri görmüştük. Hem yukarı hem de aşağı yönlü ani hareketlerle vadeli pozisyonların tasfiye edilmesi bu döngüde fazlasıyla karşımıza çıkan bir durum haline geldi. Dün de yaklaşık 400 milyon dolarlık vadeli pozisyon tasfiye edildi. Bu pozisyonların 70%’i yükseliş (long) yönlü pozisyonlara ait.

Her ne kadar tasfiyeler artsa da vadeli pozisyonlardaki iştah hiç azalmışa benzemiyor. Fonlama maliyetleri yüksek seyretmeye devam ediyor.

Bitcoin ETF’lerinde Rekabet Kızışıyor

HODL ETF’inin sahibi VanEck şirketi yaptığı duyuruda mart ayının sonuna kadar ETF komisyon ücretlerinin sıfıra indirildiğini duyurdu.

Öte yandan ETF onaylarından bu yana portföyünden çıkış olan tek firma Grayscale, düşük komisyon oranlı yeni ETF başvurusunu SEC’ye sunduğunu bildirdi.

Bir diğer gelişme ise Birleşik Krallık’tan geldi. Londra Borsası, Bitcoin ve Ethereum bazlı borsa fonlarının başvurularını kabul edecek. Buradaki fonlar, ABD’deki muadillerinin aksine sadece profesyonel yatırımcılara açılacak.

Bitcoin İçin Çılgın Tahminler Devam Ediyor

ARK Invest’in CEO’su Cathie Wood daha önce Bitcoin’in 2030 yılına kadar 500.00 dolar ile 1 milyon dolar arasında bir değere ulaşabileceğini belirtmişti. Bu hafta ise tahminini revize ederek 1 milyonun oldukça üstüne çıkabileceğini belirtti.

Eski ABD başkanı ve yeni dönem için başkanlık adayı Donald Trump ise bu defa Bitcoin ile ilgili ılımlı konuştu. Doların güçlü kalmasını istediğini, ama Bitcoin’in de kendisine has bir yolu olduğunu belirten Trump, Bitcoin de bir çeşit para birimi açıklamasını yaptı.

Altcoinlerin Gözü Kulağı Ethereum Dencun Güncellemesinde

Ethereum’da uzun zamandır beklenen Dencun güncellemesi yarın gerçekleşecek. Ethereum ağının en büyük sorunu ölçeklenebilirlik. Yani, ağ çok yoğun olduğu için yavaş çalışabiliyor ve işlem ücretleri çok artıyor. Dencun güncellemesi, bu sorunu çözmek için geliştirilen katman-2 projelerinin daha düşük işlem ücretlerine geçişini amaçlıyor.

Mevcut durumdaki ETH ağ ücretleri bu şekilde;

(https://l2fees.info/)

Güncellemenin başarılı olması durumunda hem Ethereum’da hem de katman-2 projelerinde fiyat hareketlenmeleri görebiliriz. Bu da, altcoinlerin beklenen sert hareketleri yapmasını beraberinde getirebilir. Bitcoin zirvesini yenilerken TOTAL2 (Bitcoin hariç tüm kripto paralar) hala kendi zirvesinin 27% gerisinde seyrediyor.

Ethereum ile ilgili merak edilen bir diğer konu da şüphesiz spot ETF başvuruları. SEC’nin 23 Mayıs tarihine kadar bu başvurulara cevap vermesi gerekiyor. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas’a göre ETF’lerin kabul edilme olasığı 70%’ten 35%’e geriledi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz