Hafızaları Tazelerken Rekorları Da Tazeledik

0
219

7 Mart 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

TCMB, %45 Faiz Oranının Yeterli Olacağı Parasal Sıkılık İçin Çalışıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sıkı para politikası yaklaşımını desteklemek için ek sıkılaştırma önlemleri kapsamında kredi büyümesine bağlı olarak zorunlu karşılık gerekliliği getirdi.

TCMB tarafından belirlenen kredilerin aylık %2’lik büyüme oranını aşan kısmı için TL cinsinden zorunlu karşılık tutulacak ve bu karşılık 1 yıl boyunca bloke edilecek. Bu uygulama, 2025 Ocak ayına kadar geçerli olacak.

Avrupa Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

Avrupa Merkez Bankası gösterge faiz oranını %4,50 seviyesinde tutan ECB, mevduat faiz oranını %4,0 ve marjinal faiz oranını %4,75 olarak korudu. 2024 için enflasyon tanminini yüzde 2,7’den 2,3’e indirirken, büyüme tahminini ise yüzde 0,8’dan 0,6’ya düşürdü.

Powell’dan Sürpriz Bir Açıklama Gelmedi.

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed’in faiz indirimini verilere bağlı olarak değerlendirdiğini ve ilerleyen aylarda faiz indirimi yapabileceklerini ifade etti. Powell, enflasyonun %2 seviyesine doğru ilerlediğini belirtti ancak daha fazla kanıtın gerekliliğine vurgu yaptı ve her zamanki gibi detaylardan kaçındı.

Ons Altın Rekor Tazeledi

Borsa İstanbul’da Bekleyen Yükseliş Geldi

Bitcoin, ABD Verilerini Bekliyor

Ege Algan Alpaslan, 8 Mart Perşembe günü açıklanacak olan ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi öncesinde bitcoinde bu hafta neler oldu, güncel teknik görünüm ne ve FED sonrası nasıl bir yön izleyebiliriz bunu değerlendirdi.Yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz