Bitcoin Bunu Daha Önce Hiç Yapmadı

0
201

Bitcoin’de ödül yarılanması(halving) için geri sayım devam ediyor. Nisan ayının son haftasında gerçekleşecek olan yarılanma öncesi BTC daha önce yapmadığı bir şeyi deniyor; zirve yenilemek. Daha önceki 3 döngüye baktığımızda yarılanma öncesi zirveye en fazla 30% oranında yaklaşmış Bitcoin. Bu sene ise yarılanmaya yaklaşık 2 ay varken zirveden yalnızca 1% uzaklıkta.

Fiyat Çılgın Noktalara Ulaşabilir

Şüphesiz her döngünün kendi dinamikleri var ve bu döngüdeki ana hikaye de BTC Spot ETF’leri. Grayscale’i saymazsak spot ETF’lerde biriken BTC miktarı toplamda 341.927 adet.(4 Mart rakamları hariç-Cryptoquant verileri) Grayscale portföyündeki Bitcoin’leri daha önceden almıştı, diğer firmalar ise ETF onayları ile bu yıl 11 Ocak’tan itibaren almaya başladılar. Geçen 36 iş gününde toplam 341.927 BTC günlükte ortalama 9.498 BTC demek. Peki günlük çıkarılan BTC miktarı ne kadar? Yalnızca 900. Ve nisanda bu rakam 450 olacak.

ETF’lere giden Bitcoin’lerin madencilik ile üretilenlerden karşılanamayacağını zaten biliyoruz. Böyle büyük alımlar OTC denen tezgah üstü piyasalardan yapılıyor. Bakalım orada görüntü nasıl;

Glassnode’un verisine göre OTC piyasada da BTC miktarı çok azaldı. Bu durumda alımlar için perakende piyasaların, yani kripto borsalarının kapısı çalınacak. Ama orada da BTC rezervlerinde ciddi azalma olduğunu biliyoruz.

OTC piyasalarda BTC azalıyor, borsalarda aynı şekilde rezervler düşüyor, madencilerden ya da uzun vadeli tutanlardan bir satış baskısı yok, nereye gidecek bu fiyat? Global tarafta ciddi bir makroekonomik risk oluşmazsa Bitcoin fiyatında beklentileri aşan yükselişler görebiliriz. Önceki döngülerde yarılanmadan sonraki 1 yıla yayılan boğa rallileri görmüştük. Bu döngüde yarılanma gelmeden 69K sınırına dayanan Bitcoin’de 2025’te 200.000 dolar seviyeleri hayal olmaz. Nitekim bu tahminler daha fazla dillendirilir oldu.

Bitwise Varlık Yönetim şirketinin CEO’su Hunter Horsley, Bitcoin’in 250bin doları beklenenden daha önce görebileceğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz