Aracı Kurumlardan Model Portföy Değişiklikleri

0
218

Bist’te üçüncü çeyrek bilançolarının açıklanma tarihleri yaklaşırken aracı kurumlardan da portföy değişikleri geliyor. Bu yazıda Garanti Yatırım ve Yatırım Finansman’ın son portföy değişimlerini ve model portföylerinin nasıl şekillendiğini bulabilirsiniz.

Garanti Yatırım yayınladığı notla Yapı Kredi Bankası’nı (YKBNK) model portföyüne eklediğini açıkladı. Notta Koç Holding (KCHOL) ve Türk Hava Yolları’nın (THYAO) 150 gün listede kalma kuralına rağmen model portföyde muhafaza edildiği özellikle vurgulandı.

Kurum güçlü bir bilanço beklediği Yapı Kredi için hedef fiyatını 23 lira olarak açıkladı. Bu hedef fiyatı dünkü kapanışa göre yüzde 21 yukarı potansiyele işaret ediyor.

Raporda Kchol NAD iskontosu ve dengeli portföy yapısıyla öne çıkarılırken THYAO için ise mevsimsel olarak güçlü gelmesi beklenen üçüncü çeyrek bilançosu vurgulandı.

Bir diğer model portföy değişikliği açıklayan kurum ise Yatırım Finansman oldu. Kurum 12 TL hedef fiyatla Emlak Konut’u (EKGYO) portföyüne eklerken Akçansa Çimento’yu (AKCNS) model portföyünden çıkardı.

Kurum EKGYO için mevcut fiyatların potansiyel riskleri fiyatladığını ve cazip bir giriş fırsatı sunduğunu düşünürken dünkü kapanışa göre hedef fiyatın yüzde 46 artış potansiyeli sunduğuna dikkat çekti.

Bu değişikliklerle birlikte iki kurumun model portföylerinde yer alan hisseler şöyle:

Garanti Yatırım Model Portföyü

AKBNK

AKGRT

ARCLK

BIMAS

KCHOL

TCELL

THYAO

YKBNK

Yatırım Finansman Model Portföyü

EKGYO

YKBNK

RYGYO

SAHOL

TCELL

KRDMD

PGSUS

PETKM

KCHOL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz