fbpx

BLACK SWAN

BLACK SWAN

Ana SayfaArtunç KocabalkanSeçime Kadar Borsa Değil!

Seçime Kadar Borsa Değil!

Merkez bankaları haftasını geride bıraktık.

Bizde beklentiye paralel adımlar geldi. Ekonomistler ise ekonomide düzelmenin sağlanması için faizde daha sert adımlar atılması görüşündeydi.

Borsa mesajı olumlu aldı. Daha sert bir adım düşüşün devamını getirebilirdi.

Ancak yine de faizler öyle ya da böyle yükseliyor. Borsaların baş düşmanının reel faiz olduğunu unutmamak lazım.

Seçime kadar mevduat faizinin nerede dengeleneceğine bağlı olarak “seçime kadar borsa değil” diyoruz. Bu demek değil ki enflasyona paralel yükselişler görülmeye devam etmeyecek. Sektör ve hisse bazlı hareketler yaşanmayacak. Düşük faize bağımlı borçlu şirketlerde, değerlemesi şişmiş küçük sermayeli şirketlerde en çok dikkatli olunması gereken zamanlara geldiğimizi, faiz maliyetlerindeki artış göz önüne alınarak yüksek kaldıraçlı işlemlerden uzak durulması gerektiğini düşünüyoruz.

Teknik olarak daha olumlu bir seviyeye geldik. Analistler 8200 seviyelerinin üzerine yerleşmenin önemli olduğunu söylüyor.

Endekste 8400 zirvesinden 7600’lü seviyelere çekilmeler görmüş ardından buradan tepkileri izlemiştik. Şimdi tepkinin nereye kadar süreceğini takip ediyoruz. Yükselişler yeni zirvelere kapı mı aralayacak yoksa satış fırsatı olarak mı görülecek hep beraber göreceğiz.

22.22

Dünkü 22.22 yayınını izlemediyseniz mutlaka izleyin. Hareketli günler geride kaldıktan sonra Artunç Kocabalkan daha sakin bir bakışla piyasalarda önümüzdeki günlerde yaşanabilecek gelişmeleri yorumladı.

Yayındaki belli başlı konu başlıklarını özetleyecek olursak, altında Fed’in attığı adımlara bağlı olarak mevsimselliğin kırılacağını, büyük yükselişler beklemediğini dile getirdi.

Kurda sert hareketler beklemediğinin altını çizdi. “Seçime kadar borsa değil” dedi.

Yıl sonunda oluşacak mevduat faizine paralel olarak daha defansif sektör ve hisselerin seçilmesi gerektiğinden bahsetti. Burada da sektör olarak perakende ve havacılığı öne çıkarttı.

Anlaşılan yabancıyı daha çok tahvillerde göreceğiz. Borsaya da geçişler olacaktır tabii ama sınırlı olacak.

Yurt Dışı

Yurt dışında FED’in piyasaları kırmasının ardından güvercin mesajlar gelmeye başladı.

San Francisco Fed Başkanı Daly, “Sıkılaştırmanın devam edip etmeyeceğine karar vermek için daha fazla veri gerekli” dedi.

Morgan Stanley Kıdemli ABD Ekonomisti Ellen Zentner Fed’den Kasım toplantısında faiz artışı beklemediğini söyledi. “Fed’in artık burada işlerinin bittiğine dair düşüncem var. Ancak kapıyı açık bıraktılar” diye de ekledi.

Most Popular

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

More from Author

TERA Yatırım – #AEFES Raporu

Tera Yatırım'ın Anadolu Efes raporunu sayfamızda bulabilirsiniz. Tera_AEFES_Tr_240502_114842İndir

AK Yatırım – KRDMD Raporu

Ak Yatırım 02.05.2024 tarihli rapora sayfamızdan ulaşabilirsiniz. AK-Yatirim-KRDMDİndir

HSBC RAPORLARI – OTOMOTİV SEKTÖRÜ RAPORU

02.05.2024 tarihli HSBC Türk Otomotiv Sektörü raporuna sayfamızdan ulaşabilirsiniz. HSBC-TurkishAutomobilesİndir

İş Yatırım Yabancı Oranları – 02.05.2024

İş Yatırım'ın düzenlediği yabancı oranlarına ait raporu sayfamızda bulabilirsiniz. Gunluk-Yabanci_Raporu_02052024İndir

Read Now

TERA Yatırım – #AEFES Raporu

Tera Yatırım'ın Anadolu Efes raporunu sayfamızda bulabilirsiniz. Tera_AEFES_Tr_240502_114842İndir

AK Yatırım – KRDMD Raporu

Ak Yatırım 02.05.2024 tarihli rapora sayfamızdan ulaşabilirsiniz. AK-Yatirim-KRDMDİndir

HSBC RAPORLARI – OTOMOTİV SEKTÖRÜ RAPORU

02.05.2024 tarihli HSBC Türk Otomotiv Sektörü raporuna sayfamızdan ulaşabilirsiniz. HSBC-TurkishAutomobilesİndir

İş Yatırım Yabancı Oranları – 02.05.2024

İş Yatırım'ın düzenlediği yabancı oranlarına ait raporu sayfamızda bulabilirsiniz. Gunluk-Yabanci_Raporu_02052024İndir

İş Yatırım KRDMD / UNLU Co. Tüpraş Rafineri Marj Verisi – Nisan 2024

02.05.2024 tarihinde yayınlanan raporları bu sayfada bulabilirsiniz. İş Yatırım #KARDEMİR - #KRDMD Raporu KRDMD_4C23_Kar-Analizi_020524-1İndir TÜPRAŞ - #TUPRS Nisan 2024 Rafineri Marj Verisi Tupras-RafineriMarj-Verisi-Nisan-2024-2İndir

FED Güvercin Piyasa Şahin

1 Mayıs, FED Toplantısı ve FED Kararının açıklandığı aynı zamanda Petrol Stokları, İş Açıkları gibi önemli verilerin açıklandığı yoğun bir gündü. FED Toplantısı detayları ve daha fazlası için

FED’in 1 Mayıs 2024 Faiz Kararı Metni

FED: "Son aylarda, yüzde 2'lik enflasyon hedefine doğru daha fazla ilerleme kaydedilmemiştir."

Bitcoin destek arayışında

Mart'tan bu yana en düşük seviyelerine gerileyen Bitcoin, 60 bin doların üzerinde fiyatlıyor. 59 bin dolar desteğinden güç almış gibi gözüken Bitcoin'de düşüş sona ermiş olabilir mi? Hong Kong ETF'lerinin performansı ChinaAMC Bitcoin ETF'leri, ilk işlem gününde 123 milyon dolar büyüklüğünde fona ulaştı. https://twitter.com/EricBalchunas/status/1785300514457993331 FED öncesi piyasa kırmızı  https://twitter.com/berna_gulpinar/status/1785381963416617150 ETF'lerde son durum...

Borsa Dinlenirken Altın ve Gümüş Düşüşte

30 Nisan 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Genç ve Kendini Genç Hisseden Yetenekler Arıyoruz!

Ekonomi/finans sektörüne ilgi duyan, İngilizce bilen, İngilizce araştırma yapmayı seven, Öğrenmeye açık, yoğun öğrenme programlarına vakti ve hevesi olan, Remote çalışma disiplinine sahip, Üniversitelerin Reklamcılık, Pazarlama, İletişim ve Medya vb bölümlerinde okuyan, Sosyal Medya Stajyeri Tercihen sosyal medya ve benzeri sertifikalarından en az 1 tanesini almış, Sosyal medya trendlerini yakından takip eden, sistemin...

Aracı Kurumların, Finansal Sektör 2024 1. Çeyrek Kar Beklentileri

Aracı kurumlar, 2024 1. çeyrek için banka ve finansal kuruluşlar için finansal sonuç beklentilerini açıkladılar. Açıklanan raporlara yazıdan ulaşabilirsiniz.