Kripto Paranın Geleceği

0
98

Kripto paralar ya da kripto varlıklar, ne kadarı gerçek? Ne kadarı hayatımızda kalacak? Blockchain ise hepimiz için “gelecek.”

Satoshi Nakamura

Hepimizin aklına kripto para denildiğinde ilk olarak Bitcoin gelir. Bitcoin’in ve Blockchain ağının yaratıcısı, gizemli Satoshi Nakamura, ağa ait ilk kodları 2007 yılında yazmaya başlamış ve ilk Bitcoin transferini 12 Ocak 2009’da gerçekleştirmişti. Muhtemelen işlerin bu boyutlara geleceğini hiç düşünmemişti.

Bitcoin’den daha iyi kripto paralar

Zaman içerisinde Bitcoin’in benzerleri çıktığı gibi, güvenlik, hız vb. konularda daha iyi olduğunu iddia eden de birçok kripto varlık çıktı. Projeler başlarda heyecan vericiydi. Birbirleri ile haberleşen cihazlar, uçağını kaçıran yolcunun bilet parasının hemen hızlı şekilde coin olarak cüzdana iade edildi insansız akıllı sistemler.

Hayaller, gerçekler

Müthiş projeler ve vaatler sunan kripto paralar kısa sürede büyük ilgi gördü ve yatırımcı çekti. Örneğin blockchain üzerinde kendi kripto varlığını tasarlayan bir grup Hintli genç, projelerini daha inandırıcı kılmak için bir hamburger firmasında yemek yiyor, fotoğraf çektiriyor ve internette çok takipçisi olan hesapları da kullanarak ”Bize sponsor oldular” diye haberler yayıyordu. Böylece hiçbir değeri olmayan kripto varlıklarına, binlerce dolar yatırım çekiyorlardı.

Kripto varlık sayısı bugün 26 bini geçerken, zaman içerisinde birçok projenin dolandırıcılıktan ibaret olduğu ortaya çıkıyor ve yatırımcılar maalesef ciddi zararlar ediyordu.

Peki ya gelecek?

Birçok uzman kripto varlıkların yüzde 95’inin yakın gelecekte yok olacağını söylüyor. Aşikar olan, kripto teknolojisinin temelini oluşturan blockchain teknolojisi hayatımızda önemli bir yer edinecek. Belki de halen büyük bir deneyin tam ortasındayızdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz