Microsoft ve Activision Birleşmesinde Yeni Gelişme

0
107

Birleşik Krallık Rekabet Kurumu(CMA) Microsoft’un Activision’la birleşmesini tamamlaması için son tarihi 18 Temmuz’dan 29 Ağustos’a ertelediğini açıkladı. CMA bu kararı Microsoft’dan tarafından yapılan detaylı başvurudan sonra aldığını bildirdi. CMA Microsoft tarafından bir ay önce yapılan başvurunun detayları ile ilgili açıklama yapmadı 

Microsoft, daha önce CMA’nın durumundaki maddi değişiklikler ve özel nedenleri dikkate alarak kararı gözden geçirmesi gerektiğini söylemişti.

Birleşmenin tamamlanması için son tarihin ertelenmesi, CMA’ya Microsoft ve Activision’un birleşme ile ilgili endişelerini gidermek için yapılan teklifleri gözden geçirmek için daha fazla zaman tanıyacak.

CMA, yaptığı açıklamada, “Araştırma Grubu özel nedenleri dikkate alarak son tarihi 29 Ağustos olarak değiştirmeye karar verdi.” diye bildirdi.

Birleşmenin tamamlanması için son tarihin ertelenmesi, Microsoft’a birleşmeyi daha kısa sürede tamamlamasına imkan tanıyacak. CMA bu hafta yapılan önceki açıklamasında anlaşmanın yeniden yapılandırılmasının yeni araştırma konusu olabileceğini ve bu araştırmanın birkaç ay sürebileceğini bildirmişti.

CMA’nın bu aşamada müzakereleri yeniden başlatma kararı, denetleyici kurumlar tarafından yürütülen süreçler için alışılmadık bir adım olurken, Microsoft’a oyun sektöründeki rekabetle ilgili endişelerini gidermesi için fırsat tanıyor.

CMA bu hafta yaptığı açıklamada, tutumunu yumuşatarak, Microsoft’la müzakereleri yeniden başlatmaya hazır olduğunun sinyalini verdi. CMA’nın tutum değişikliği ABD Federal Ticaret Komisyonunun(FTC) birleşmeyi bloke etme kararının Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi ve ABD 9. Daire Temyiz Mahkemesi tarafından reddedilmesinden sonra geldi. Birleşmenin daha önce Avrupa Birliği tarafından onaylandığı dikkate alınırsa, ABD’deki mahkeme kararlarından sonra, şirketlerin birleşmeyi tamamlaması için tek engel Birleşik Krallık tarafından onaylanması olacak.

CMA sözcüsü geçen ay CNBC’ye gönderdiği mailde, “Microsoft’un nihai raporumuzdaki endişeleri gidermek için nasıl değişiklikler yapılabileceği ile ilgili tekliflerini gözden geçirmeye hazırız” yazdı.

Analistlerin söylediğine göre, Microsoft ve Activision CMA’nın konu ile ilgili endişelerini gidermek için yeni teklifler yapmalı ve lisansla ilgili anlaşmalar ya da Birleşik Krallık’ta bulut oyunu ile ilgili yan ürünleri içermeli.

CNBC’nin haberine göre, Microsoft ve CMA küçük çaplı bir elden çıkarma konusunda anlaştı.

Birleşme, Microsoft için ve video oyun sektörü tarihindeki en büyük anlaşma olacak. RBC Capital Markets analisti Rishi Jaluria konu ile ilgili olarak anlaşmanın Microsoft’u dünyanın 3. büyük video oyun şirketi yapacağını söyledi. Analist ayrıca, piyasanın bunu beklemediğini ve Activision hisse fiyatlarının bu yüzden yükseldiğini bildirdi.

Kaynak:

https://www.ft.com/content/613c6f84-2b04-43ea-8208-219f1a914632

https://www.cnbc.com/amp/2023/07/14/uk-regulator-extends-deadline-for-microsoft-activision-probe-by-six-weeks.html

https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-07-13/microsoft-activision-weigh-sale-of-some-uk-cloud-gaming-rights#xj4y7vzkg

https://www.cnbc.com/amp/2023/07/12/microsoft-activision-uk-cma-softens-stance-after-blocking-deal.html

https://www.polygon.com/platform/amp/23546288/microsoft-activision-blizzard-acquisition-deal-merger-ftc-latest-news

https://businessplus.ie/news/microsoft-activision-deal/

Görsel kaynak:

https://www.mundodeportivo.com/alfabeta/hero/2023/07/microsoft-activision-uk.1689318507.3411.jpg?width=768&aspect_ratio=16:9&format=nowebp

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz