Evet. Bir hafta daha geride kaldı! Hepimiz Moody’sden 19 Temmuz günü kapanış sonrası gelecek not değerlendirmesini beklerken Borsa İstanbul haftayı %0.83 yükselişle 11156.20 puanla tarihi kapanış yaparak kapattı.
Moody’s notumuzu 11 yıl sonra 2 kademe birden arttırarak Fitch ve S&P ile aynı seviyeye getirirken görünümü de pozitife çevirdi ki bu önümüzdeki değerlendirmelerinde yeni not arttırımlarına kapı açmakta. Raporda göze çarpan ise siyasi belirsizliğin şu anki not seviyesini yansıttığı yönünde. Ekonomi yönetimi bu şekilde giderse yeni not arttırımları gelebilir.
Daha önce Fitch not artışı sonrasında Pazartesi boşluklıu açan borsanın günü ekside kapattığını unutmayalım. Bunda ise 3 not kurumunun da artık aynı seviyeye geldiğini ve hikayenin bittiğini düşünmüyorum. Yeni hikaye bir basamak yukarıya artışların gelip fon akışının hızlanması olacaktır. Tabii o fonlar hala borçlanma araçları veya carry trade için gelebilir, borsaya girişlerinin ne zaman olacağı ise merak konusu.
BORSA ISTANBUL
Kısa vadeli olarak 11100 seviyesinin kırılmaması gerekiyor. Yine kısa vadeli trade için 5-8-13 günlük hareketli ortalamaların üzerinde devam ediyoruz.
Kısa vadeli hedefler ise sırasıyla yuvarlak olarak 11400-11800 ve 12900 seviyelerini işaret ediyor.
Daha orta vadeli ise aşağıdaki kanal içinde hareket göze çarpıyor. 5 kez temas ettiğimiz yükselen trend çizgimiz artık kendini kanıtladı. 50 günlük hareketli ortalama da buna neredeyse paralel ve 10578 seviyesinde.
BORSA İSTANBUL – DOLAR BAZLI
Burada da hareket devam ediyor gibi görünse de bir önceki 344$ seviyesi geçilmeli. Şu anda eski seviyeye yakın bir seviye olan 337.5 USD seviyesindeyiz ancak RSI’de güç kaybı dikkat çekici, bu seviyeyi aşamazsak daha zayıf bir 2. tepe olmaya aday.
#XBANK
Not arttırımlarının ve görünümdeki iyileşmenin nereye en çok yaradığını hepimiz artık biliyoruz 🙂
Bankacılık endeksi eski zirvesinin üzerinde bir kapanış yaptı. Görünüm olarak da bir bayrak formasyonu yapıyor gibi. 16100 üzerinde kalması bizi 16700 17500 hedeflerine taşıyabilir. Ancak diğer bankalardan olumlu ayrışan #ISCTR’de birleşmeyle ilgili olumsuz bir haber geldi.
#ISCTR
ISCTR’de hikaye yaratan birleşme olumsuz sonuçlanmaya doğru gidiyor. 31 Ağustos tarihinde sonuçlanması gereken birleşmede yol kat edilememiş olması İş Bankasını böyle bir açıklamaya itmiş gibi geldi bana. Yani elini ağırdan alan bürokrasiye belki “Bak işini ağırdan alıyorsun ve bu kararı bekleyen yatırımcılar mağdur olacak” havasıyla twitter’da belki kamuoyu oluşturma çabası da olabilir. Henüz her şey bitmiş değil, tekrar başvuru yapabilmeleri de mümkün ama su bir kere bulandı.
Grafikte ise her şey olumlu gibi görünürken Pazartesi nasıl bir tepki vereceğini çok merak ediyorum.
19lara yakın bir formasyon hedefi görünüyor ancak belki zirvenin üstündeki bayrak görüntüsünü tuzak bırakacak.
#EREGL
“Para veren altın bulsun” diye bir atasözümüz vardır. Maşallah bizim şirketlerimiz de bu aralar kendi yaptıkları işin dışında altın bula bula bir hal oldular 🙂 #EREGL denince akla gelen analisterden Cemal Demirtaş’a kulak verelim.
Her ne kadar şirketin kendi faaliyetleri dışında olan bir iş nedeniyle yükselmesi beni tatmin etmese de aşağıdaki grafik hedef olarak 68’leri işaret ediyor. Son dönemdeki hareket ise kama benzeri bir yükseliş.
#ENKAI
Taahhüt ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren ENKA’da teknik bir oluşum gözleniyor.
Bayrak benzeri bu harekette 42.86 zirvesinin geçilip buradan alınan onaydan sonra haftayı tarihi zirvede kapatması hareketin devamının gelebileceğine işaret ediyor. Hedefi 50 olan bu hareketin stopu ise yine eski zirve seviyesi olan 42.86.
#SASA
46-48 aralığına merhaba diyen hisse bu aralığı geçtiği taktirde 51 seviyesi ilk etapta hedeflenebilir.
ECILC
Son 2 gün ne olduysa oldu. İlk gün tavana yakın bir kapanış, çok yüksek hacim, dün ise eski zirvenin çok yüksek hacimle tavana yakın bir kırılımı ve rekor hacimle felaket bir kapanış. Mezar taşı Doji ile buraya kimler gömüldü acaba. (Sadece kapanış beklemenin önemi için buraya alınmıştır)
BIMAS-SOKM-MGROS Karşılaştırma
Tam 1 yıllık bu grafikte en az getiriyi sağlayan SOKM dahi %103 üzerinde getiri sağlamış. BIMAS %263 ile 1. MGROS ise %173 ile 2. Özellikle Mart seçimlerinden bu yana fark BIMAS lehine oldukça açılmış durumda.
Burada bir rotasyon olur mu diye soruyorum kendime ama daha önce gıda/içecek sektörlerinde gördüğümüz CCOLA gibi giden gitmeye ve farkı açmaya devam da edebiliyor.