ATH başka bahara kaldı

0
129

Bitcoin, geçtiğimiz cuma günü gelen karmaşık istihdam piyasası verileri sonucunda tekrar 70 bin dolar seviyesinin altına geriledi. 12 Haziran’da FED’in faiz kararı, Powell’ın konuşması ve Mayıs ayı enflasyon verileri bütün piyasalara olduğu gibi kripto para piyasasına da yön verecek.

Geçen hafta cuma günü gelen verinin ardından emtia sert satış yerken, Bitcoin’in sağlam kalması pozitif ayrışma ihtimalini düşündürdüyse de, ABD seans kapanışına doğru düşüş geldi. Ayrıca, bugün ABD seans açılışıyla birlikte Nvidia’nın 10:1 oranında hisse bölünmesine gidecek olmasının hisse fiyatına olası pozitif etkisi, kripto paralara da pozitif yansıyabilir.

Geçtiğimiz günlerde, Bitcoin spot ETF’lerine giriş tekrar hızlandı. İstihdam verisine kadar, Bitcoin tarafında fiyatlama yaşandı ancak verinin olumsuz gelmesinden ve Powell’ın şahin konuşacağı beklentisiyle birlikte 12 Haziran fiyatlanmaya başladı. Bunun sonucunda, yükselişin başladığı seviyelere geri döndük. Veri yoğun hafta atlatıldıktan sonra Bitcoin’in tekrar bir yükseliş başlatma ihtimali oldukça yüksek olsa da, olumsuz bulutlar dağılana kadar yatay seyir izlememiz daha muhtemel.

Potansiyel yatay band, likiditenin biriktiği 67 bin 850 dolar ile 70 bin 400 dolar arası olabilir. Bu seviyelerin kırılması halinde yukarıya ve aşağıya hareket hızlanabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz