Alternatif Bitcoin Yatırımları-2

0
213

Daha önce Bitcoin alternatif yatırımları ile ilgili kapsamlı bir yazı paylaşmıştım:

Bugün bu yatırımlara bazı ilaveler yapmak istiyorum.

WGMI – Valkyrie Bitcoin Madencileri Yatırım Fonu (ETF)

Coinshares International tarafından arz edilen bu yatırım fonu (ETF: borsada işlem gören fon) belli başlı BTC madencilerinin hisselerini bulunduruyor. Hisselerin fon içindeki ağırlıklarını kendisi belirleyen fon, belli bir endeksi takip etmiyor.

Fonun komisyon oranı %0.75. Bu oran aynı kategorideki ETF’lerin ortalama komisyonu olan %0.58 un üzerinde. Fonun yönettiği para miktarı ise 115 milyon dolar. Fon elinde 21 varlık bulunduruyor, ağırlıklarına göre ilk 15 varlığın listesi şu şekilde:

İlk 15 teki varlıklar zaten fonun %96 sına tekabül ediyor. Varlık listesinde dikkat çeken MARA ve RIOT gibi nispeten daha büyük şirketlere çok fazla ağırlık verilmemiş olması. Fon daha çok, büyüme potansiyeli daha yüksek olan madencilere yer vermiş. Varlıklar içinde %4.5 luk oranda Nvidia hissesi olduğunu da not edelim.

Fonun farklı dönem performansları ve “teknoloji hisseleri kategorisindeki ETF ortalamaları ile kıyaslaması da şu şekilde:

Bitcoin madencilerine yatırım yapmak isteyen ama şirket seçimiyle uğraşmak istemeyenler için bu yatırım fonu iyi bir seçenek olabilir.

SMLR – Semler Scientific

Semler Scientific, önceki hafta Salı günü 40 milyon dolara 581 bitcoin (BTC) satın aldığını duyurdu ve bu haber, o gün piyasa öncesi ABD işlemlerinde hisse senedi fiyatını %25 artırdı. Semler Scientific, Inc. sağlık hizmeti sağlayıcılarının klinik etkinliğini ve verimliliğini artırmak için teknoloji çözümleri sunan bir medtech şirketi. Ana ürünleri olan QuantaFlo, FDA tarafından onaylı ve ekstremitelerde arter kan akışını ölçerek periferik arter hastalığı (PAD) gibi kardiyovasküler hastalıkların teşhisinde yardımcı olan bir ürün. Bir başka deyişle, temel olarak kripto ile ilgili bir şirket değil.

Fiyat artışından önce 200 milyon doların altında bir piyasa değerine sahip olan SMLR, ilk çeyrek sonunda 62,9 milyon dolar nakit ve nakit benzerleri, 15,9 milyon dolar gelir ve çeyrek için 6,1 milyon dolar net gelir bildirmişti, bu da BTC’ye yapılan 40 milyon dolarlık yatırımı oldukça önemli kılıyor. Başkan Eric Semler, Bitcoin’in sınırlı ve kıt bir varlık olarak benzersiz özelliklere sahip önemli bir varlık sınıfı olarak ortaya çıktığını vurguladı ve onu enflasyona karşı bir korunma ve küresel istikrarsızlık ortamında güvenli bir liman olarak gördüğünü belirtti. Bitcoin’in dijital doğası ve yapısal dayanıklılığı nedeniyle altından daha tercih edilir olduğunu belirtti. Bu hamle, nakit zengini bir başka şirketin nakit varlığını korumak ve büyütmek için Bitcoin’i bir yatırım aracı olarak kullanmasının yeni bir örneği. Şimdiye kadar ikna olmamışsanız, BTC’nin kurumsal olarak benimsenmesinin bariz bir örneği var burada ve gelecekte bu tür varlık stratejilerini daha fazla görmemiz çok muhtemel.

Şirket daha sonra 6 Haziran’da 17 milyon dolar değerinde ek BTC satın alarak Bitcoin varlıklarını artırdı ve toplamda 828 BTC’ye ulaştı, bu da 58 milyon dolardan fazla bir değere sahip. Şirket ayrıca gelecekteki Bitcoin alımları için borç alarak 150 milyon dolar daha para toplama planınını açıkladı. Bu hamle şirketin, kârlı bir medtech business i yürütme ve aktif olarak Bitcoin satın alma temelli çifte stratejisindeki kararlılığını vurguluyor. Bu yaklaşım, MicroStrategy’nin izlediği stratejiyi kopyalıyor. Piyasa, MicroStrategy’de olduğu gibi, SMLR için de elinde tuttuğu Bitcoin varlıklarına benzer bir premium yüklemeye başlarsa, bu hissedarlara önemli ölçüde fayda sağlayabilir.

Piyasa son iki haftada şirket tarafından yapılan bu BTC hamlesini yüksek hacimli alımlarla ödüllendirdi. Takip etmeye değer görüyorum.

HOOD – Robinhood

Robinhood, kullanıcıların hisse senetleri, opsiyonlar, kripto paralar ve ETF’ler gibi finansal varlıkları alıp satmalarını sağlayan popüler bir fintech şirketi. 2013 yılında kurulmuş olan Robinhood, kullanıcı dostu mobil uygulaması ve komisyonsuz işlem hizmeti ile tanınıyor. Şirket, özellikle genç ve teknoloji meraklısı yatırımcılar arasında popüler. Robinhood, finansal piyasaları daha erişilebilir hale getirmeyi hedefleyerek, yatırım dünyasında devrim yaratmayı amaçlıyor. Merkezi Menlo Park, Kaliforniya’da bulunan şirket, ABD’de halka açık olarak işlem görüyor.

Robinhood, Birleşik Krallık merkezli kripto borsası Bitstamp’i 200 milyon dolar nakit karşılığında satın aldığını duyurdu ve anlaşmanın 2025’in ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. Bu hamle, Robinhood’un küresel kripto varlığını genişletmeyi ve Bitstamp’in yerleşik borsa, staking ve lending ürünlerini entegre ederek kurumsal müşterileri çekmeyi amaçlıyor. Satın almanın, Robinhood’un kripto tekliflerini geliştirmesi ve potansiyel olarak şirketin fiyat hareketini kripto piyasa trendleriyle daha yakından hizalaması bekleniyor. Bitstamp’in sağlam platformunu ve regülasyon uyumluluğunu kullanarak, Robinhood uluslararası kripto borsa pazarında Coinbase gibi diğer büyük oyuncularla daha etkili bir şekilde rekabet etmeyi hedefliyor.

Birkaç önemli noktaya dikkat çekmek gerekirse:

  • Robinhood’un kripto kaynaklı geliri artıyor.
  • Bitstamp’in getireceği gelir tahminlerine göre, yakın gelecekte Robinhood’un işlem bazlı gelirlerinin neredeyse yarısını kripto oluşturacak. Bu oldukça etkileyici ve muhtemelen şirketin hisse senedi fiyat performansını kriptoyla daha paralel hale getirecek.

Popüler bir fintech şirketi olan HOOD, son hamlesiyle kripto piyasalarına maruziyetini önemli ölçüde artırdı. Kripto/Bitcoin betası olarak yapılacak yatırımlarda kayda değer bir şirket.

Kaynaklar: http://etfdb.com http://fsinsight.com

Çağlar ŞAHER https://linktr.ee/csaher

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz