Kral öldü, yaşasın yeni kral!

0
259

NVIDIA, yeni teknoloji çağının önderi

Nvidia şirketi, 5 Haziran’daki hisse fiyatı artışı ile piyasa değeri olarak Apple’i geçerek Microsoft’un ardından dünyadaki halka açık en değerli ikinci şirketi olmuştu. Her ne kadar 6 Haziran işlem gününde bir miktar kar satışı ile karşılaşıp Apple’in piyasa değerinin tekrar altına düşse de Nvidia’nın piyasa değeri en yüksek şirket olması artık an meselesi.

Bu tablo bir anlamda, eski devler Apple ve Microsoft’un teknoloji şirketlerinin lideri olduğu dönemin de artık yavaş yavaş sona ermekte olduğunu gösteriyor. Apple ve Microsoft artık olgunluk dönemine girerken, yapay zeka çağının sembolü olarak Nvidia yeni teknoloji çağının öncülüğünü ve önderliğini yapıyor.

Nvidia’nın geliştirdiği GPU’lar yapay zeka, makine öğrenmesi, veri merkezlerinde büyük verilerin işlenmesi ve Bitcoin madenciliği gibi pek çok alanda temel donanım olarak öne çıkıyor. Tabiri caizse Nvidia GPU’ları kapış kapış gidiyor.

Şirketin aynı zamanda kurucularından biri de olan Tayvan asıllı CEO su Jensen Huang, son dönemde bir rock yıldızı gibi popülerleşti ve alameti farikası siyah deri ceketi ile hayranlarına imza dağıtıyor.

Peki Fenerbahçe’de Taht Kimin Olacak?

Buğday Fiyatları Hayalkırıklığı Yarattı

Enflasyon Hedefi

Avrupa Merkez Bankası beş yıl sonra ilk kez faiz indirimine gitti

Avrupa Merkez Bankası (ECB), beş yıl sonra bir ilke imza atarak faiz oranlarını beklentiler doğrultusunda çeyrek baz puan düşürdü.

ECB, böylece İsveç, İsviçre ve Kanada’nın ardından faiz indirimine başlayan diğer bir merkez bankası olarak Fed’in önünde hareket etti. Böylece Euro Bölgesi’nde faiz oranı %4,5’ten %4,25’e çekilirken marjinal borçlanma oranı %4,75’ten %4,5’e ve mevduat hesap oranı %4’ten %3,75’e düşürüldü.

https://tr.investing.com/news/economic-indicators/avrupa-merkez-bankas-bes-yl-sonra-ilk-kez-faiz-indirimine-gitti-2886492

ABD de 12 Haziran’daki FED kararı öncesi en kritik veri

ABD’de bugün TSİ 15:30 da kritik Mayıs ayı Tarımdışı İstihdam Verisi açıklanacak. Piyasanın yakından takip ettiği veride beklenti 186.000. Bir önceki veri ise 175.000 ile beklentilerin oldukça altında gelmişti. Verinin beklenti altında gelmesi durumunda, hisse senetleri ve değerli madenlerde yukarı bir hareketlenme gözlemlenebilir. Volatilitenin yüksek olacağı bir işlem günü bizleri bekliyor olacak.

12 Haziran’da ise dananın kuyruğu kopuyor. ABD’de hem Mayıs ayının aylık ve yıllık TÜFE verileri hem de FED’in faiz kararı açıklanacak. Piyasaların yılın ikinci yarısındaki seyrini belirleyecek kritik bir gün. FED’den sürpriz bir faiz indirimi beklenmemekle birlikte, açıklanacak TÜFE verisi şaşırtıcı olabilir!

BIST100 endeksi, dün dar bantta yatay seyir izledi.

BIST 100 endeksi, güne hafif yükselişle başladıktan sonra 10.446 puana kadar yükseldi. Gün içi işlemlerde ise 10.410 puan seviyesinde dirençle karşılaşan endeks, kapanışa doğru %0,25 civarında değer kaybıyla 10.320 puan seviyelerine kadar geriledi.

BIST 30 endeksine bakıldığında yarım puanlık gerilemeyle BIST 100’ün üzerinde bir değer kaybı gözlemlendi. BIST 100 dışı endeksin ise %0,7 oranında yükselmesi talebin bugün BIST 100 dışına kaydığını gösterdi.

KKM’de son 4 ayın en hızlı çıkışı gerçekleşti

KKM, 1,5 Ayda Bitebilir

Rezervler Artıyor

Biden’in halleri

ABD başkanı Joe Biden, Macron ile birlikte katıldığı anma töreninde izleyenleri yine şaşırttı. Biden bir süre olmayan sandalyeyi el yordamı ile arayarak oturmaya çalıştı.

Kiyosaki, Bitcoin için inanması güç bir fiyat tahmininde bulundu


“Zengin Baba, Yoksul Baba” kitabı ile tanınan meşhur girişimci ve yatırımcı Robert Kiyosaki, Bitcoin fiyatının 25 Ağustos’a kadar 350.000$ ı görebileceğini iddia etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz