PİYASADA OLAN PİYASADA KALIR B22 – KRİPTO

0
75

KRİPTO PARA YASASI MECLİSE SUNULDU

Uzun zamandır beklenen kripto para kanunu meclise sunuldu ve detayları ortaya çıktı.

Bu düzenleme özellikle Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) eleştirilerinin bertaraf edilmesi ve gri liste olarak adlandırılan ,dünyada kara paranın aklanması ve izlenmesi ile ilgili listeden çıkılması için zorunlu bir adım olarak görülüyordu.

Düzenlemenin Ana Başlıkları ;

En çok merak edilen konu vergi konusu. İlk düzenlemede yer alan vergi ile ilgili Abdullah Güler açıklamasında ; “Teklifimizde bir vergilendirme durumu söz konusu değildir. SPK için %1, TÜBİTAK için %1, yani toplamda %2’lik bir gelir durumu söz konusudur” ifadelerini kullandı.

Yabancı borsalarla ilgili olarak ,Ak Parti Grup başkanı Abdullah Güler Güler yaptığı açıklamada “Yurt dışında faaliyet gösterilen kripto varlık sağlayıcılarının denetimi tam olarak sağlanamayacağı için, bu firmaların işlemleri de sonlandırılacaktır” dedi.

Lisansı olmayan şirketlerin sorumlularına da 3 ilâ 5 yıl arasında hapis cezası verileceği açıklandı.

Teklife detaylı bakınca kripto varlıkları alım satımına aracılık eden platformların, SPK tarafından lisanslanması ve düzenleme kapsamına alınmasının amaçlandığı görülüyor. Bu sayede, müşteri varlıklarının saklanması ve platformlar ile müşteriler arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi güvence altına alınacak. Ayrıca, kripto hizmet sağlayıcılarıyla ilgili olarak yürütülecek denetimlerin kapsamı genişletilerek, müşteri haklarının korunması ve sorunların çözümü için gerekli ortamların oluşturulması sağlanacak.

Bitcoin Güncel Durum

64895 üzerinde kalıcılık olması durumunda yeni yeşil mumlar bekleyebiliriz.

BTC – Dominance Kritik Seviyede

Altcoinler için görüntü henüz istenen durumda değil.

ETHEREUM

2.901 dolarlık destek seviyesi, yakından takip edilmesi gereken bir nokta olarak öne çıkıyor. Eğer fiyat bu seviyenin altına düşerse, daha fazla satış baskısıyla karşılaşabiliriz. Diğer yandan, 2.965 dolarlık ana direnç seviyesi kırılabilirse, ETH için biraz umut doğabilir.

ETF TARAFINDA NE DURUMDAYIZ

Son 2 ayın en yüksek 3. girişi 13.05’de geldi.

ETF Hareketi BTC’yi nasıl etkiliyor?

Blackrock tarafı etf girişleri

BTC Korku ve Açgözlülük Endeksi

Son 7 Gün En Çok Düşenler

Yapay zeka coinleri bu hafta şaşırttı.

Hafta içersinde Yapay zeka geliştirmede öncü şirketlerden biri olan Open AI, geliştirdiği son versiyon chat bot uygulaması GPT -4o versiyonunu tanıttı.

Daha önce ki yapay zeka gelişmelerinde yapay zeka coinleri gelişmelere sert yükselişlerle karşılık vermişti.Ancak bu kez ser kırmızı mumlar gördük.Bu da bizlere short-long işlem açan yatırımcıların tasfiye edilmeleri yönünde piyasa yapıcının ne kadar acımasız olduğunu , yapay zeka coinlerinin de ne kadar işe yaramaz olduğunu gösterdi. Yine de uzun vade sepetlere yapay zeka coinleri eklemeyi unutmayalım.Sonuçta binlerce çöp arasından en işe yarar çöpleri seçerek trende uyum sağlamayı ve para kazanmayı hedefliyoruz.

Son 7 gün en çok yükselenler

İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz