İklim Krizi İngiltere’yi de Vurdu

0
138

İngiltere son dönemde yaşanan yağışlı havanın önümüzdeki yıl hasatları olumsuz etkileyerek gıda fiyatlarının bir kez daha artma tehlikesiyle karşı karşıya.

Enerji ve İklim İstihbarat Birimi’ne (ECIU) göre buğday, yulaf, arpa ve kolza üretiminin bu yıl toplu olarak dört milyon ton, yani 2023’e göre %17,5 oranında azalması bekleniyor. Araştırmaya göre, 2015 ile 2023 arasındaki ortalama mahsul verimine kıyasla bunun %21,2’lik bir düşüşe kadar uzanabileceğini ekledi. ECIU’nun raporunda, “Bu kış eşi görülmemiş derecede yağışlı geçti ve Birleşik Krallık’ta kayıtların başladığı 1836’dan bu yana en yağışlı 18 ayın sonuna geliyor” denildi. “Bu, çiftçilerin mahsul planları üzerinde önemli bir etki yarattı; sonbahardaki yağışlı hava, kışlık mahsullerin ekimini engelledi ve Şubat ve Mart aylarında devam eden yağışlı hava, ilkbaharda ekilen mahsulleri olumsuz etkiledi.”

Özellikle buğday üretiminin, 2015 ile 2023 arasındaki ortalama 14,3 milyon tondan bu yıl 10,2 milyon tona düşerek bir arz krizine neden olması bekleniyor. Rakamlar, Ulusal Çiftçiler Birliği’nin geçtiğimiz günlerde aşırı hava koşullarının İngiltere’nin gıda güvenliğine yönelik en büyük tehditlerden biri olduğu konusunda uyarmasının ardından geldi. Lancaster, “Net sıfır emisyona daha hızlı ilerlemek, bu etkileri sınırlandırmanın ve gıda güvenliğimizi korumanın tek garantili yoludur” diye ekledi.

2024 Senesi Tahmin Edilen Ortalama Üretim Miktarları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz