Piyasalarda Zurna Zırt Diyecek Mi?

0
154

Dünya piyasalarında gözler, bu çarşamba açıklanacak FED’in faiz kararında olacak. Ama piyasaları döndürecek asıl açıklama, aynı gün ABD Hazinesinin açıklayacağı çeyrek fonlama programı olabilir.

Balı Fırat Ekin’in bu konudaki açıklamalarını izleyebilirsiniz:

FED’in faiz oranını (5.25-5.5) sabit tutması beklenirken piyasalar FED Başkanı Powell’ın konuşmasının tonunu takip edecek.

Bu haftanın veri takvimi ise şöyle:

ExxonMobil ile dev LNG anlaşması

Türkiye, Rus enerjisine olan bağımlılığını azaltma hedefiyle, ABD enerji devi ExxonMobil ile milyarlarca dolarlık LNG(sıvılaştırılmış doğal gaz) alımı için görüşmelerde bulunuyor. İlk etapta, 2.5 milyon tonluk sıvılaştırılmış doğal gaz ithalatı gerçekleşti. 1.1 milyar dolara mal olan bu alışverişin, Türkiye’nin yıllık doğalgaz ihtiyacının %7’sini karşılayacağı düşünülüyor. 10 yıl sürmesi planlanan anlaşma sonucunda, Rusya’nın Türkiye doğalgaz pazarındaki %40’lık pazar payında azalma olması hedefleniyor.

Paket servise de %10 KDV

Resmi Gazete’de yayınlanan tebligata göre 1 Mayıs’tan itibaren, 2008 yılından bu yana, işletmelerden paket olarak alınan gıda ürünlerinden alınan %1 KDV oranında değişikliğe gidilerek, %10 KDV uygulanacak.

İkinci banka krizi yolda

FED faiz kararı, verileri bekliyor

BHP’den büyük bakır hamlesi

Küresel üretimin temel madeni bakırın ton fiyatı, 10 bin doları aştı. Madencilik grubu BHP, rakibini devralmak için 36 milyar euro teklif etti. Satış gerçekleşirse BHP, Codelco ve Freeport-McMoRan gibi dev üreticileri geride bırakarak dünyanın en büyük bakır üreticisi olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz