Piyasada Olan Piyasada Kalır – Bölüm 19 – BORSA

0
185

Evet sevgili dostlar, borsamız için güzel bir haftayı geride bıraktık. Son dönemde “hafta sonuna malsız gireyim” diyen traderlerın yükselişleri kaçırdığına şahit oluyoruz.

#XU100 – #BIST100

Borsamız haftayı %2.29 yükselişle 9915.62 puandan kapattı. Özellikle yükselişe devam formasyonu olur mu dediğimiz geçtiğimiz hafta Cuma gelen onay aynen konuştuğumuz gibi oldu.

Yukarıdaki grafikte göreceğiniz üzere sarı dairenin içinde bir önceki zirveden aldığı onay sonrası küçük bir çanak tamamlayarak haftayı bunun üzerinde kapattı. Kısa vadeli hedefimiz 10250 denilebilir.

Daha orta vadede ise aşağıdaki Fibonacci çalışmasını önemsiyorum. Siyah okta 1.618 direnç olarak çalışmışken geçtiğimiz Cuma destek oldu ve bizi 2.618’e götürme potansiyeli taşıyor.

BIST100 DOLAR BAZLI

Değişen bir şey yok ve 305 dolar direncine yeniden geldik.

Daha kısa vadeye baktığım zaman ise gözüme bir fincan/kulp çarpıyor(her ne kadar ALARKO’da gördüğümüz gibi üzerinde kalıcı olunamadığı zaman stop olmayı gerektirse de) ve bunun kulp hedefi mavi dirence bizi götürebilir.

BIST30 TL BAZLI

TL bazlı zirvesini yenileyen BIST30’da hedef 11320 gibi görünüyor. Tabii buradaki ana itici güç bankalar ve ardından holdingler.

BIST30 DOLAR BAZLI

Direnç olarak çizdiğimiz kutunun üzeri bir miktar test edildi ancak net bir kırılım gelmiş değil.

Bu ise bizi kırılım sonrasında 400 dolarlara götürebileceğini söylüyor. Ve tabii bu da şu anda bankalar ile oluyor görünüyor. Tabii ki KRDMD, PETKM, EREGL gibi yedek oyuncuların sahaya girmesiyle hava değişebilir.

XUSIN TL BAZLI

Sınai tarafta ufukta görülen sıkılaşmanın etkileri daha net görülüyor. Hala eski zirvesini geçebilmiş değil.

Endeks Kıyaslamaları

HİSSE DÜELLOSU

#SAHOL/#DOHOL/#KCHOL

Net bir şekilde 2023 Şubat ayından bugüne KCHOL üstünlüğü görülüyor.

1 Mart’tan bugüne de durum yine aynı.

Bunlardan SAHOL ise 1 yıldan fazladır net bir kanal içinde, geldiğimiz nokta ise çok kritik, buradan yataya mı saracak, kanalı mı katlayacak, takip edeceğiz.

#THYAO – #PGSUS – #TAVHL

Hisse düellosunda havacılık tarafında zirvesini yenileyenlerden biri THYAO oldu. Oyunlardaki gibi yeni bir seviye açılmış olabilir ve 378 hedeflenmiş gibi görünüyor.

Pegasus ise çok kritik bir noktada, büyük çanağı doğrudan mı katlayacak, yoksa bu seviyede takılıp kulp mu yapacak bilinmez ama hedef olarak çanak hedefi 1300ler, Fibonacci olarak ise 1200/1536 gibi düşünülebilir.

TAV ise bana direnç çizme, ben hızlı koşuyorum diyor.

Ama vadeyi biraz geri çektiğimizde ise TAV’ın geriden geldiği görülmekte.

DOAS – FROTO – TOASO

Hisse çok mu yükseldi? Geride mi kaldı? Kıyaslayarak bakmak belki bu konuda önemli olabilir.

#MGROS #BIMAS #SOK

Kıyasladıkça sonuçlar gerçekten de ŞOK edici 🙂

YABANCI ORANLARI

Raporun tamamı için aşağıdaki linke tıklayınız.

Gunluk-Yabanci_Raporu_26042024.pdf (isyatirim.com.tr)

Oranda bir değişiklik yok. Yabancı takasıyla ilgili “Adem Soylu” ile yaptığımız yayında ilginç bilgiler verdi kendisi. Bu oranın büyük kısmının Garanti Bankası ve QNB’deki düşük halka açıklık oranları ve oradaki yabancı etkisinin olduğunu söyledi. Yani bu grafikte de oynandığı belirtiliyor.

TEŞEKKÜR EDERİZ!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz