Barings, Hisse Senedi Almak İçin Fırsat Kolluyor

0
195

Varlık yönetimi şirketi Barings’in, yerli yatırımcının satışa geçmesi durumunda Borsa İstanbul’daki pozisyonunu artırmayı planladığı bildirildi.

Bloomberg’in haberine göre, Barings Asset Management şirket fonunun yaklaşık yüzde 7’sini, geçen yılki seçimlerden bu yana pozisyonunu artırdığı Türk hisse senetleri oluşturuyor.

Türk hisse senetlerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen birkaç yılın aksine piyasa dostu önlemler benimseyip politika değişikliğine işaret etmesinden bu yana, yatırımcılara dolar bazında %33 getiri sağladığı kaydedildi.

O zamandan bu yana enflasyonun dizginlenmesi ve TL’nin stabilizasyonu amacıyla faizlerin %41.50 puan artırıldığına işaret edildi.

Erdoğan’ın ekonomisi lekelenmiş bir miras bırakmak isteyeceğini düşünmüyoruz

Barings Londra’dan yönetici Adnan El-Araby, Türk hisse senetlerinin eskisi kadar ucuz olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

“Bu nedenle, bir ekonomik durgunluk yaşanırsa ve yerli yatırımcılar satışa geçerse, pozumuzu artırmayı düşünebiliriz. Geçen yılki genel seçimlerden bu yana risk primi azalmaya başladı. Yeni finans ekibinin Erdoğan’ı ikna ettiği görünüyor. Erdoğan’ın ekonomisi lekelenmiş bir miras bırakmak isteyeceğini düşünmüyoruz.”

El-Araby, “Bir noktada büyüme yavaşlamaya başlamalı ancak hükümet buna katlanmaya istekli olacak mı? İşte o zaman, ekonomik programa bağlılığın gerçek testi yatırımcılar için görünür olacak” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz