Borsa İstanbul’da yükselişi, asgari ücret mektubu ateşledi

0
199

TCMB’den, hükümete açık mektup

“TCMB aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşunu sürdürecektir. Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır. Para politikasındaki kararlı duruşun; yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşüreceği ve dezenflasyonu 2024 yılının ikinci yarısında tesis edeceği öngörülmektedir.”

Sıkı para politikasına devam edebileceğini belirten TCMB, enflasyonla mücadele döneminde yılda bir defa asgari ücret güncellemesi gerektiğini belirtti.

Enflasyon nasıl düşecek?

Enflasyonu Asgari Ücretli mi Patlatıyor?

Süperflasyon Mücidiyiz

Gündemden Kısa Kısa

“Türkiye’ye Yatırımcı Yağacak”

Societe Generale’in CEEMEA Baş Stratejisti Marek Drimal, Türkiye’nin bu yıl en fazla yabancı yatırımcı ilgisi görecek ülkelerden biri olabileceğini söyledi.

Drimal, Türkiye’nin, 2. ve 3. çeyrekte en çok tercih edilen ülkelerden biri olacağını ifade etti.

Ekonomi Gazetesi’nde yer alan Türkiye 2. ve 3. çeyrekte en çok tercih edilen ülkelerden biri olacak röportajından detaylara ulaşabilirsiniz.

Tüketici Güven Endeksi ile dolar kuru korelasyonu

Hakan Kara, X üzerinden paylaştığı çalışmasında, Tüketici Güven Endeksi ile dolar kuru arasında güçlü bir korelasyon olduğunu yazdı.

Trump seçilirse gümrük duvarları yükselecek, ABD enflasyonu yükselecek

Yellen, Çin’in üretim kapasite fazlasını indirmesi konusunda ısrarcı

Altın ve gümüş doludizgin

Zimbabwe’nin yeni para birimi

Japon Yen’i, BoJ’un (Japonya Merkez Bankası) 17 yılın ardından negatif faiz politikasına son vermesine rağmen yılın başından bu yana Türk Lirasından daha kötü performans göstermeye devam ediyor.

Petrol fiyatlarına dikkat!

Makroekonomik ve jeopolitik belirsizliklere ek olarak, FED’den faiz indirimi beklentisiyle birlikte altın rekor kırarken Çin Merkez Bankası’nın elindeki altın geçtiğimiz ay 72,74 milyon onsa yükseldi.

Ekonomik takvim

Kaynak: Investing.com

Piyasalar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz