Bitcoin’de trend döndü mü

0
179

Bitcoin, dün %5’ten fazla değer kaybederek 64 bin 500 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu düşüş, trend değişiminin mi habercisi sadece likidasyon avı mı?

Bugün yaşanan düşüşün tetikleyici, ABD Adalet Bakanlığı’nın elinde bulunan 50 bin Bitcoin’in, 30 bin adetini Coinbase Prime adreslerine aktarması oldu. Bu varlık, James Zhong’un Silk Road’da bulunan açıktan faydalanarak çaldığı bir varlık olarak 2022’de ele geçirilmişti.

Korku ortamı oluşmasıyla ve sert fiyat hareketiyle birlikte, long pozisyon miktarında ciddi bir geri çekilme görüldü.

CoinGlass

Bu durumun sonucu olarak, fonlama maliyetleri 15 mart haftasına yakınsadı.

Yatırımcılar düşüşe ikna olmuş gibi gözükmüyor.

Borsalardan Bitcoin çıkışı hızlanmaya devam ediyor. Dün, 19 bin Bitcoin borsa cüzdanlarından çekildi. Özellikle düşüş ortamında negatif fon transferi görmek düşüşün derinleşmeyeceğine bir işaret olabilir.

64 bin dolar bölgesine gelen hareketle birlikte 452 milyon dolar haciminde long pozisyon tasfiye edildi.

Bu long pozisyonların 100 milyon dolarını, Bitcoin tarafında açılan pozisyonlar oluşturuyor.

60 bin doların üstünde destek olarak çalışabilecek önemli bir likidasyon bölgesi gözükmüyor. Bu durum, 68 bin doların altında bir haftalık kapanış yapmamız halinde ve ya 64 bin doların altında günlük kapanış yapmamız halinde düşüşün derinleşmesine sebep olabilir.

Direnç olarak çalışabilecek bölgeler ise 72 bin-75 bin dolar bölgesi olarak gözüküyor.

Teknik görünüm

Haftalık dilimde takip etmemiz gereken destek seviyesi, 68 bin 500 dolar. Bu seviye altında kapanış, düşüşü derinleştirebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz