Bitcoin’den Önce Rekor Sonra Düzeltme

0
211

Bitcoin mart ayını 71.288 dolar ile kapatarak tüm zamanlar en yüksek aylık kapanışına imza attı. Önceki en yüksek aylık kapanış, Ekim 2021’deki 61.357 dolar kapanışıydı. Bitcoin ayrıca 2023 Eylül ayından itibaren 7. ayı da üst üste yükselişle kapatmış oldu. Yatırımcılardaki en büyük merak konusu ise nisan ayında gerçekleşecek olan yarılanma (halving) sonrası bir düzeltme gelip gelmeyeceği.

Daha Önce Aylık Rekor Geldiğinde Neler Olmuş?

Önceki döngülere baktığımızda, Bitcoin’in aylık rekorunu yeniledikten sonraki dönemlerde çok ciddi yükselişlere imza attığını görüyoruz.

Beklenti üstü gelen imalat verisi piyasalara düşüş getirdi

Beklenenden güçlü gelen PMI verisi (İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi) sonrası, Amerikan tahvil getirileri ve dolar endeksi (DXY) yükselirken, borsalar ve kripto paralarda düşüş gözlendi.

Verilerin ardından FED’in haziranda faiz indireceği beklentisiyse bir miktar zayıflayarak 63%’lerden 56%’lara geriledi.

Bu hafta ABD tarafından birçok önemli veri gelecek. Özellikle tarım dışı istihdam verisi Bitcoin ve piyasalar için belirleyici olabilir.

Borsalardan BTC Çıkışları Devam Ediyor

Dün borsalardan yüksek miktarda BTC çıkışı gerçekleşti. Grafikte son 1 ayda gerçekleşen giriş ve çıkışlara baktığımızda çıkışların çok daha fazla olduğunu görüyoruz. Bu da, orta vadede satış baskısını azaltabilecek bir veri olarak dikkat çekiyor.

Düşüş derinleşirse hangi seviyelere bakacağız?

Kısa vadecilerin(155 günden kısa) maliyetlenme seviyesinin önceki döngülerde destek olarak çalıştığını görmüştük. Bu seviye bugün itibariyle 57.800 dolar seviyesinden geçiyor.

Ethereum ETF’i Başka Bahara Mı?

Ethereum Spot ETF başvurularında SEC’nin nasıl bir karar vereceği merak konusu. Bloomberg ETF uzmanlarının yaptıkları açıklamlara göre ihtimal her geçen gün azalıyor. Eric Balchunas’a göre SEC’nin mayıs ayında Ethereum Spot ETF başvurularını kabul etme ihtimali yalnızca 25%. SEC’nin hali hazırda Ripple ve Coinbase ile devam eden dava süreçleri var. Bu davaların genel konusu SEC’nin altcoinleri security (yatırım sözleşmesi, menkul kıymet) olarak görmesi. SEC’nin bu tutumu hesaba katıldığında Ethereum spot ETF’inde olabildiğince zaman kazanmak istemesi, başvuruları red ederek ileriki tarihlere ötelemek istemesi çok da şaşırtıcı olmayacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz