Bitcoin, FED’i bekliyor

0
176

FED’in 21.00’da açıklayacağı faiz kararı öncesinde yüklü miktarda kar taşıyan Bitcoin yatırımcıları, karlarını realize etmeyi seçtiler. Fiyatı %5’ten fazla gerileyen Bitcoin, 62 bin dolar seviyesinde.

Neden düştük?

Yatırımcıların karlılık seviyesi birkaç haftadır yüksek seyrediyordu.

Olumsuz gelen veriler sonrasında bu haftanın ekonomik takviminin de yoğun olması sonucu yatırımcılar, kar almayı tercih etmiş olabilirler.

Bu durumun tersi de geçerli. Kısa vadeli yatırımcılar (<5 ay), zararına satışa başlamış gibi gözüküyor. Bu durum, marketin şişkinliğinin inmesi ve tarihsel olarak lokal dibi işaret ediyor olabilmesi açısından önemli.

Yarın bütün piyasaları etkileyecek faiz kararı, kripto paralardaki düşüşün derinleşip derinleşmeyeceği hakkında fikir verecek. Şu an ki beklenti, faiz indiriminin %55.6 ihtimalle Haziran ayında başlaması yönünde.

Son durum

Şimdi ne olacak sorusuna yanıt bulmak icin daha fazla on-chain veriye bakacak olursak, kısa vadede tehlikenin hala geçmediğini görebiliriz.

Kurumsal yatırımcıdan, uzun zaman sonra satış baskısı görüyoruz.

En büyük 5 Spot ETF’e baktığımızda, bu tarafta da uzun zaman sonra alışık olduğumuzun tersi bir manzara ile karşı karşıyayız. Dün, ETF’lerden 154 milyon dolar para çıkışı oldu.

Coinglass

Çok ciddi bir rezerv artışından söz edemesekte, kısa vadede fiyat hareketi yaratabilecek miktarda Bitcoin borsa cüzdanlarına aktarıldı.

Son iki günde, borsaların Bitcoin rezervleri yaklaşık 8 bin Bitcoin artış gösterdi.

Fonlama maliyetlerinin normale yaklaşması, kaldıraçlı piyasanın köpüğünün alındığına bir işaret olabilir.

Likidasyon haritasına göre, son günlerde yoğunlaşan short yönlü pozisyonlar sonucunda 76 bin 500 dolar seviyesinde kümülatif olarak 8 milyar doların üstünde olası bir short likidasyonu söz konusu.

Teknik görünüm

64 bin doların altında haftalık kapanış yapmamız halinde satış baskısı bir süre daha devam edebilir. Bu seviyenin üstünde bir kapanış ise, düzeltmenin sona erdiğinin sinyali olabilir.

64 bin dolar seviyesini kaybettiğimiz takdirde dikkatle izlenmesi gereken seviye, ana destek seviyelerinden biri olan 59 bin dolar olacak. 59 bin doların altında kapanış, bize birkaç hafta satış ağırlıklı piyasa izletebilir. 59 bin dolar üstünde kaldığımız sürece, düzeltmenin kısa sürmesi ve hızlı toparlaması olası.

Bitcoin’in fiyatini yakından etkileyecek faiz kararını bekleyip yorum yapmak daha sağlıklı olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz