Bitcoin’de Gözler FED’e Çevrildi

0
203

ABD’den gelen üretici enflasyon verileri sonrası Bitcoin ve kripto paralarda satış baskısı sürüyor. Uzun süredir soluksuz yükselen Bitcoin’de özellikle balina diye tabir edilen büyük yatırımcıların kar satışları Bitcoin’i 66.500 dolar seviyesine kadar geriletti. Hem teknik hem de zincir üstü analizlere baktığımızda piyasanın çok ısındığını görüyorduk. ABD’den gelen beklenti üstü enflasyon verileri kar satışları için iyi bir zemin oluşturmuş olabilir.

Piyasanın FED’den faiz indirimi gün geçtikçe öteleniyor. Faiz indirimleri için piyasanın haziran ayı beklentisi geçen hafta 60%’lar seviyesinde iken bu hafta 50%’ye kadar geriledi. Piyasanın 44%’ü ise FED’in haziran ayını da pas geçeceğini düşünüyor. Çarşamba günü yapılacak FED FOMC toplantısında faizlerin sabit tutulacağı çok yüksek ihtimal. Piyasalar ise FED başkanı J.Powell’ın yapacağı açıklamaları bekliyor. Powell’dan gelecek şahin tonlu bir konuşma hem Amerikan borsalarında hem de kripto paralarda satış baskısını artırabilir.

Zincir Üstü Veriler Ne Diyor?

Bitcoin fiyatı zirve yaptığında ağdaki tüm Bitcoin adresleri kara geçmiş oluyor. Bir diğer deyişle karlılık tepe noktası olan 100% seviyesine çıkıyor. Bu oranı takip eden zincir üstü veriye baktığımızda Bitcoin’in tepe noktasından sonraki ilk ciddi düzeltmesini yaptığımızı görüyoruz. Önceki döngülerde bu verinin defalarca tepe noktasına değip düzeltme yaptığını, ama yükselişin bozulmadığını görüyoruz.

Düzeltmenin sebeplerini anlamaya çalıştığımızda ise kurumsalların ve balinaların kar satışları en yüksek ihtimal olarak ortaya çıkıyor. Bunu da Coinbase Premium Endeksin uzun bir aradan sonra yeniden negatife dönmesinden anlıyoruz.

İyi haber ise borsalardan BTC çıkışları devam ediyor. Bu trendin trend devam etmesi, Bitcoin’deki satış baskısının sınırlı kalması açısından önem arz ediyor.

Bitcoin Düzeltmesi Nerede Son Bulur?

Bunu kestirmek mümkün olmamakla birlikte önceki döngülerde destek olarak çalışan kısa vadecilerin maliyetlenme seviyeleri bize bir fikir verebilir. Bu seviye bugün itibariyle 55.000 dolar seviyesinden geçiyor ve her gün yükseliyor.

Ayrıca hareketli ortalamaların Fibonacci sayılarıyla genişletilmesiyle oluşan Golden Ratio kanallarına baktığımızda daha önce direnç olarak çalışan kanalın 57.600 dolar seviyesinden geçtiğini görüyoruz. Bitcoin’in bu kanala bir retest yapma ihtimali de bulunuyor.

CryptoQuant analisti Ki Young Ju, paylaşımında yeni balinaların ETF’ler yoluyla 56.400 dolar seviyesinden maliyetlendiklerini bildirdi.

Standard and Chartered Bitcoin Tahminini Revize Etti

İngiliz banka, daha önceki tamininde Bitcoin’in 2024 içinde 100.000 doları görebileceğini belirtmişti. Banka yeni raporunda ise bu tahminini 150.000 dolara çıkardı. Bunun sebebi olarak da ETF’leri gösteren banka, ayrıca 2025 içinde Bitocin’in 250.000 dolara çıkabileceğini de ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz