fbpx

BLACK SWAN

BLACK SWAN

Ana SayfaGenelBitcoin'de Gözler FED'e Çevrildi

Bitcoin’de Gözler FED’e Çevrildi

ABD’den gelen üretici enflasyon verileri sonrası Bitcoin ve kripto paralarda satış baskısı sürüyor. Uzun süredir soluksuz yükselen Bitcoin’de özellikle balina diye tabir edilen büyük yatırımcıların kar satışları Bitcoin’i 66.500 dolar seviyesine kadar geriletti. Hem teknik hem de zincir üstü analizlere baktığımızda piyasanın çok ısındığını görüyorduk. ABD’den gelen beklenti üstü enflasyon verileri kar satışları için iyi bir zemin oluşturmuş olabilir.

Piyasanın FED’den faiz indirimi gün geçtikçe öteleniyor. Faiz indirimleri için piyasanın haziran ayı beklentisi geçen hafta 60%’lar seviyesinde iken bu hafta 50%’ye kadar geriledi. Piyasanın 44%’ü ise FED’in haziran ayını da pas geçeceğini düşünüyor. Çarşamba günü yapılacak FED FOMC toplantısında faizlerin sabit tutulacağı çok yüksek ihtimal. Piyasalar ise FED başkanı J.Powell’ın yapacağı açıklamaları bekliyor. Powell’dan gelecek şahin tonlu bir konuşma hem Amerikan borsalarında hem de kripto paralarda satış baskısını artırabilir.

Zincir Üstü Veriler Ne Diyor?

Bitcoin fiyatı zirve yaptığında ağdaki tüm Bitcoin adresleri kara geçmiş oluyor. Bir diğer deyişle karlılık tepe noktası olan 100% seviyesine çıkıyor. Bu oranı takip eden zincir üstü veriye baktığımızda Bitcoin’in tepe noktasından sonraki ilk ciddi düzeltmesini yaptığımızı görüyoruz. Önceki döngülerde bu verinin defalarca tepe noktasına değip düzeltme yaptığını, ama yükselişin bozulmadığını görüyoruz.

Düzeltmenin sebeplerini anlamaya çalıştığımızda ise kurumsalların ve balinaların kar satışları en yüksek ihtimal olarak ortaya çıkıyor. Bunu da Coinbase Premium Endeksin uzun bir aradan sonra yeniden negatife dönmesinden anlıyoruz.

İyi haber ise borsalardan BTC çıkışları devam ediyor. Bu trendin trend devam etmesi, Bitcoin’deki satış baskısının sınırlı kalması açısından önem arz ediyor.

Bitcoin Düzeltmesi Nerede Son Bulur?

Bunu kestirmek mümkün olmamakla birlikte önceki döngülerde destek olarak çalışan kısa vadecilerin maliyetlenme seviyeleri bize bir fikir verebilir. Bu seviye bugün itibariyle 55.000 dolar seviyesinden geçiyor ve her gün yükseliyor.

Ayrıca hareketli ortalamaların Fibonacci sayılarıyla genişletilmesiyle oluşan Golden Ratio kanallarına baktığımızda daha önce direnç olarak çalışan kanalın 57.600 dolar seviyesinden geçtiğini görüyoruz. Bitcoin’in bu kanala bir retest yapma ihtimali de bulunuyor.

CryptoQuant analisti Ki Young Ju, paylaşımında yeni balinaların ETF’ler yoluyla 56.400 dolar seviyesinden maliyetlendiklerini bildirdi.

Standard and Chartered Bitcoin Tahminini Revize Etti

İngiliz banka, daha önceki tamininde Bitcoin’in 2024 içinde 100.000 doları görebileceğini belirtmişti. Banka yeni raporunda ise bu tahminini 150.000 dolara çıkardı. Bunun sebebi olarak da ETF’leri gösteren banka, ayrıca 2025 içinde Bitocin’in 250.000 dolara çıkabileceğini de ekledi.

Most Popular

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

More from Author

Piyasada Olan Piyasada Kalır – Bölüm 19 – BORSA

22-26 Nisan tarihleri arasında borsada olup bitenleri konuştuk.

BIST100, Yeni Rekorla 10.000 Sınırına Ulaştı

26 Nisan 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Ether ETF’lerine kırmızı ışık

Reuters'ın haberine göre, SEC ve ETF ihraç edecek kurumlar arasındaki görüşmeler...

PPK’dan sonra gözler, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde

TCMB Para Politikası Kurulu 25 Nisan günü açıkladığı faiz kararında 1...

Read Now

Piyasada Olan Piyasada Kalır – Bölüm 19 – BORSA

22-26 Nisan tarihleri arasında borsada olup bitenleri konuştuk.

BIST100, Yeni Rekorla 10.000 Sınırına Ulaştı

26 Nisan 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Ether ETF’lerine kırmızı ışık

Reuters'ın haberine göre, SEC ve ETF ihraç edecek kurumlar arasındaki görüşmeler pozitif değil. Bitcoin ETF'lerinin onay süreciyle karşılaştırıldığında, Ether tarafında çok fazla eksiklik görüyoruz. Bitcoin ETF'lerinin onaylanmadan haftalar önce başlayan ve olumlu sonuçlanan toplantıları, Ether ETF'leri tarafında görebilmiş değiliz. Bu durum, piyasada en azından bir erteleme beklentisi...

PPK’dan sonra gözler, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde

TCMB Para Politikası Kurulu 25 Nisan günü açıkladığı faiz kararında 1 hafta vadeli repo faiz (politika faizi) oranını piyasa beklentileri ile paralel sabit bıraktı. Karar sonrası açıklanan Para Politikası Kurulu metninde Mart ayında gerçekleşen sürpriz 500 baz puan faiz artışının gecikmeli etkilerinin ilerleyen dönemlerde görüleceğini söyleyerek faiz...

İstanbul Fintech Week’i 3.000’i Aşkın Profesyonel Takip Etti! 

Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği’nin (FINTR) desteğiyle, KOOP Ventures tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Türkiye’nin ilk ve en büyük küresel finans teknolojileri etkinliği’ İstanbul Fintech Week (IFW’24), “Yakınsama: Web2 ve Web3 Dünyaları Bir Araya Geliyor” temasıyla 16-17 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul Fişekhane’de yapıldı.

Borsalar Düşüşte, ABD 10 Yıllıklar Yükselişte

25 Nisan 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Ne Enflasyon Düştü Ne De Sermaye Geldi

ASO Başkanı Seyit Ardıç faiz politikasını eleştirdi. Yapılan sıkılaştırıcı hamlelerin çözüm getirmediğini belirten Ardıç, "Ne enflasyon düştü, ne de sermaye geldi" dedi. Dünkü Mehmet Şimşek çıkışı sonrasında 23 Nisan resepsiyonuna da katılmayan Bahçeli'nin sağlığıyla ilgili endişe verici söylentilerin yayılmasının üstüne MHP, X sayfasından, Bahçeli'nin videosunu yayınladı. Bugün Türkiye Saati ile saat 14.00da PPK toplantısı notları ve akabinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Faiz kararı açıklanacak.

Borsalara Yüksek Miktarda Bitcoin Gönderildi

Gün içinde borsalara yüksek miktarda gönderilen Bitcoin'ler fiyatı 67.000 dolardan 63.500 dolara kadar çekti.

Toprak Kaymasının Gerçekleştiği Altın Madeninin Sahibine Dava Açıldı

13 Şubat günü Erzincan'da altın madeninde gerçekleşen toprak kayması sonrası 9 işçi kaybolmuş ve maden sahibi SSR Mining üretimi durdurduğunu açıklamıştı. Kaza ve üretimi durdurma kararı sonrası şirket hisseleri %50'den fazla değer kaybına uğramıştı. Bugün gelen habere göre 23-27 Şubat tarihleri arasında menkul kıymet sahtekarlığı iddasıyla olumsuz etkilenen...

XBANK Durmuyor, PPK’ye 1 Kala BİST Yükselişte

24 Nisan 2024 tarihine ait gün içi haberleri ve piyasalardaki son durumları derlediğimiz yazımızda bugünün öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir.

Bitcoin yön arayışında

153 bin 842 Bitcoin'e sahip Fidelity, kriptolar için orta vadeli bakışını pozitiften nötrale çevirdi. Bitcoin'in bir süre güçsüz bir görünüm içerisinde olabileceğine dair ipucu olabilir. Bitcoin'in güncel fiyatı 67 bin dolar. ETF'lerde son durum Boğa dönemi devam ediyor Yatırımcıların ortalama maliyetinin 59 bin dolara geldiğini görüyoruz. Boğa döneminde, ortalama maliyet...