Piyasada Olan Piyasada Kalır B13 – Kripto

0
176

KRİPTO PARALAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Daha önce ki yazılarımızda da bahsettiğimiz üzere , yükselişin temelde 3 önemli sebebi bulunuyor.

1-ETF

İlk neden uzun yıllardır beklenen Spot ETF kararının ABD tarafında kabul edilmiş olması diyebiliriz.Ocak ayında SEC tarafından Bitcoin Spot ETF’lerine onay verilmesi ile beraber boğa koşumuzun ilk adımı başladı.

Bu tabloya dikkatli bakın. Medenciler tarafından günlük üretilen BTC’nin 20 katı talep var. Bu talebe bireysel yatırımcıların spot piyasalardaki alım talebi, MicroStrategy vb kurumsalların alımları vesaire hiçbiri dahil değil. Sadece Spot Bitcoin ETF kanalından yaklaşık 40 günde 318.000 BTC talebi oluştu. GBTC rezervlerini de sayarsak ETF’lerin toplam rezerv büyüklüğü 746.361 BTC. Ve her gün yaklaşık 500 milyon dolarlık giriş olmaya devam ediyor.

2- HALVİNG

Tarihsel veriler bize Halving dönemlerinde önemli yükselişler olduğunu gösteriyor.

Yükselişler genelde halvingden 8 hafta önce başlıyor ve halving sonrası da devam ediyor.

Bugüne kadar dört yıllık döngüler uzun vadeli yatırımcılara yol gösterdi ve eski yatırımcılar yine ayrı şeyin olacağını düşünüyor. Halving öncesi yaşanan bir zirve ve sonrasında 18 ay içinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin fiyatı ile beraber yatırımcılar kazanç sağlamayı hedefliyor.

3-Makro Ekonomik Veriler

2022 yılı Ocak ayında başlayan FED faiz artışları ile ABD doları , diğer sermaye piyasaları üstünde büyük baskı oluşturdu.Hem dünya borsaları , hem kıymetli madenler , hem de kripto para piyasası bu süreçte ABD doları karşısında oldukça zayıfladı.

Şimdi Fed aylardır faiz tavanına ulaştığını ima ediyor ve BTC bu veriden de destek almayı sürdürüyor. Bitcoin ve tüm kripto piyasası için her şey pozitif gözüküyor.

Bitcoin Güncel Durum

ETH / BTC – Altcoin Rallisi için ETH güçlenmeli

ETH, BTC karşısında güçlenmeye çalışıyor.ETH’nin güçlenmesi altcoinlere para akışını hızlandıracaktır.

BTC Dominance ve Korku Endeksi

Market Cap ve Hacim

Yapay zeka rallisi bitti şimdi meme coin rallisi başladı.

Son 7 Gün En Çok Yükselenler

Son 7 Gün En Çok Düşenler

Google Trends

Dolar / Bitcoin / Altın

Borsa / Bitcoin

En Çok Aranan Kelimeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz