9.400’ü Geçemeyen BİST 100, 9179 Seviyesine Geriledi

0
77

19 Şubat’ta tarihinde ilk kez 9400 seviyesini gören BİST 100, geçen altı piyasa gününe rağmen 9.400 seviyesini geçemedi. 9400 seviyesini direnç olarak korumaya devam yaşanan düşüşle birlikte 9179 seviyesine geriledi. Endeks, günü en düşük seviyeden kapattı.

Bu süreç içerisinde BİST 100 endeksinin 30 dakikalık grafiğinde yaşanan yukarı yönlü sıkışma, aşağı doğru yönlenerek 9179 seviyesine ulaştı:

Sertaç Ekeke, BİST100’ün 9100 üzerinde kalmaya devam etmesi durumunda 9800 seviyesine doğru hareket edebileceğini ve daha yüksek seviyelerin de görülebileceğini ifade etmişti. Endeksin bundan sonra ne yöndehareketlerini yakından takip ediyor olacağız.

Pay senedi hesap sayısı yeniden artmaya başladı.

Aralık 2023’te yaşanan düşüşler ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun halka arz onayı vermemesi kaynaklı olduğu düşünülen yatırım hesabı sayısındaki azalmaların, yerini hesap sayısındaki artışa bıraktığı bir döneme girmiş bulunmaktayız. Yatırımcı sayısı 26 Şubat 2024 itibariyle 7,97 milyona yükseldi.

Borsa Şirket Haberleri

İş Bankası, 140 Milyon Dolar Finansman Sağladığını Açıkladı

İş Bankası tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, havale akımlarına dayalı programı çerçevesinde 5 yıl ve 6 yıl nihai vadeli serilerden oluşan, toplamda 140 milyon ABD doları tutarında finansman sağlandığı belirtildi.

Astor Enerji`den Yüksek Hedef

Şirket 2024 yılında cironun %40 artışla 826 milyon dolar seviyesine ulaşmasını öngörüyor

Şeker Finansal`dan Temettü Büyümesi

Şirket pay başına 0,27 TL temettü ödeme yapma kararı aldı. Geçtiğimiz sene 0,17 TL temettü vermişti.

Avrupakent Gayrimenkul`den Gelecek Planları

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, son iki ayda yaklaşık 2,5 milyar liralık kira getirisi olan ticari gayrimenkul yatırımları gerçekleştirdiklerini belirtti. Şirketin mevcut portföyünde 450 adet tamamlanmış konut bulunmakta olup, 2024 yılında bu konutların ticari gayrimenkullere dönüştürülmesi planlanmaktadır.

Çetinsaya, şirketin mali durumuna dair bilgiler vererek, Mart ayında açıklanacak bilançoda beklenenden yüksek kira gelirleri olacağını ve bu gelirlerin bir kısmının temettü olarak yatırımcılara dağıtılacağını ifade etti. Bu süreçte, şirketin karlılığının ve yatırımcılar için değerinin artırılması hedeflenmektedir.

Şirketin şu anda 1300 kiracıya ev sahipliği yaptığı ve aylık kira gelirinin yaklaşık 120 milyon lira olduğu, yıl sonuna kadar bu rakamın aylık 200 milyon liraya çıkmasının beklendiği belirtilmiştir. Avrupakent GYO, elde edilen kira gelirlerinin en az yarısını yatırımcılarıyla paylaşmayı taahhüt etmektedir, bu da şirketin yatırımcılarına olan bağlılığını ve paydaşlarına değer yaratma arzusunu göstermektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz