Trump’ın Önlenemez Yükselişi

0
245

Donald J Trump, ABD’nin 45. Başkanı ve 2024’teki seçimler için de en güçlü adayı. 2020 ABD Seçimlerini Joe Biden’a karşı kaybeden Donald Trump, 2024 seçimleri için kolları sıvadı.
Geçtiğimiz yıl ağustos ayında tutuklanan ve kefaletle serbest kalan Trump’ın önüne seçimleri kazanmaması için birçok engel çıkarılıyor.

Önseçim dönemine girdiğimiz bu dönemde Ocak ayının başında, Maine ve Colorado Eyaleti de Trump’ım ön seçimlere katılımını engelleyici kararlar aldı.

Önseçim döneminde ise şimdilik Cumhuriyetçiler tarafında Iowa ve New Hampshire eyaletlerinin seçimi tamamlandı.


Iowa ön seçiminde Trump %51 oy alırken en yakın rakibi Ron DeSantis %21 oy aldı. Bu ön seçim ardından adaylardan Vivek Ramaswamy adaylıktan Trump lehine çekildi. Trump bu seçimden 20 delege aldı.
Ron DeSantis de New Hampshire seçimleri önce yarıştan çekildi ve Trump’ın tek rakibi Nikki Haley kaldı.
New Hampshire ön seçiminde de Nikki Haley’i mağlup eden Trump, cumhuriyetçi adaylar arasında en güçlü aday olarak görünümünü korudu. Seçim sonuçlarında 12 delege alan Trump %54 oy almayı başardı.
2020 yılında partideki tek aday olarak öne çıkan Trump, gerçek parti içi yarışını 2016 yılında vermişti.
Aynı ön seçimlerde, 2016 yılında aldığı oylarla karşılaştırarak, bu yıl gerçekleşen seçimlerde aldığı oyları kıyasladığımızda:

2016 Iowa

2024 Iowa

2016 New Hampshire

2024 New Hampshire


Trump Iowa’da oylarını %24’ten %51e, New Hampshire’da ise %35ten %54e çıkarmış durumda. Trump kendi partisinden eskiye nazaran daha büyük bir destekle Cumhuriyetçilerin adayı olacağa benziyor.
Demokrat Parti adayının ise yeniden Joe Biden olması bekleniyor. Ön seçimler de bunu destekleyici şekilde.

ABD Seçmeni iki adayı ne kadar beğendiği meçhul fakat Biden’ı istemeyen kesimin artışta olduğu bir gerçek. Anket

Eğer seçmen; Biden’ı istemediği için Trump, Trump’ı istemediği için Biden derse, Trump Biden’dan daha az istenmeyen olarak önde gelebilir.
Bu da demek oluyor ki 2020nin rövanşı 2024te yaşanabilir. Biden’ın Trump’ı koltuğundan ettiği gibi, Trump da Biden’ın koltuğunu alabilir.

Kripto

SPK Kripto Hizmet Sağlayıcıları Düzenleyecek

Bir süredir kulislerde konuşulan kripto yasa tasarısının yakın zamanda meclise taşınması bekleniyor. Taslağa erişimi olan uzmanlardan edinilen bilgiler genel olarak olumlu. İlk izlenimlere göre, çalışmada kripto yatırımcısının korunması ve hizmet sağlayıcıların denetlenmesi amaçlanmış. Düzenleyici kurum olarak SPK’nın belirlenmiş olması gelen bilgiler arasında. En çok merak edilen konulardan birisi de kuşkusuz vergiler. Haberin detaylarını sitemizde bulabilirsiniz;

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz