Piyasada Olan Piyasada Kalır

0
212
bitcoin

ETF Haberleri hafta boyunca Bitcoin’de sert hareketlere neden oldu !

10 Ocak Türkiye Saati ile 00:40’da SEC resmi hesabından atılan bir twit ortalığı karıştırdı.

“ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, bugün itibari ile kayıtlı tüm ulusal menkul kıymet borsalarında listelenmek üzere, #Bitcoin ETF’lerine onay verdi. Onaylanan #Bitcoin ETF’leri, yatırımcıların sürekli güvenliğini sağlamak amacıyla devam eden gözetim ve uyum önlemlerine tabi olacak.” şeklinde bir twit atıldı.

Tam bu anda Bitcoin fiyatında yukarı yönlü sert bir hareket gelişti.

Ancak dakikalar sonra SEC başkanı Gery Gensler bir twit atarak SEC Twitter hesabının hacklendiğini ve ETF hakkında ki twitin onayları dışında atıldığını söyledi.

Gery Gensler: “SEC’in X (Twitter) hesabı hacklendi ve yetkisiz bir tweet atıldı. SEC, spot #Bitcoin borsasında işlem gören ürünlerin listelenmesini ve ticaretini onaylamamıştır.” şekkinde twitledi.

Bu twit sonrası fiyat sert şekilde geri çekilirken , saatler içersinde bir çok long ve short pozisyon tasfiye oldu.

SEC hesabının gerçekten hacklenip hacklenmediği asla bilinemeyeceği gibi ,görevi piyasayı manipülasyondan korumak olan kurumun manipülasyona sebep olması şok ediciydi.

BEKLENEN HABER GELDİ ETF ONAYLANDI

47.400 Güçlü direnç aşılırsa 50.000 dolara hızla yükselebilir.Aşşağıda 40.000 dolara kadar gevşemeler alım fırsatı olarak düşünülebilir.Hikaye Halving ile devam ediyor.

BORSA

Bir yandan AI/Yapay Zeka bir yandan Bitcoin-Ethereum-ETF derken önümüzdeki dönem Metaverse, kripto, teknoloji, yazılım dünyasını canlandıracağa benzer. Ülkemiz yatırımcıları bu konulara nasıl yatırım yapabilir? Bunun için yabancı borsalarda işlem yapmak/hesap açmak şart değil. Bunun için en kısa yol tematik fonlar. Sizin için bunlardan teknoloji ağırlıklı olanlarından birkaç seçim yapmak istedik.

TEFAS – Teknoloji Temalı Fon Karşılaştırması

Alternatiflere Kıyasla (Örn:TFF – TEB)

Blockchain Fonları

ISTANBUL PORTFÖY – IVY İÇERİK

Hisseler:

Canada : BITFARMS, GALAXY HOLDING, HIVE

JAPAN : SBI HOLDING, MONEX, GMO INTERNET

ABD : ARM, AMD, CANAAN, CLEANSPARK, CME GROUP, FIDELITY, ROBINHOOD, MARATHON, META, MICROSTRATEGY, NVIDIA, NUVEI CORP, RIOT BLOCKCHAIN, TESLA

ETFler: ARKW, BLCN, BLOK

BORSA ISTANBUL – #XU100

Borsamız oldukça kritik bir dönemeçte. Cuma akşamı Moody’s’den gelebilecek haberler önümüzdeki hafta damga vurmaya aday. Her ne kadar düşen hafta içinde düşen trend kırılmış görünse de üzerinde şu an itibariyle 2 gün kapanış alınamamış gibi görünüyor.

TCELL

Geçtiğimiz hafta zirvesine yaklaşan hisse bu hafta başı itibariyle zirvesini kırmış gibi görünse de Perşembe itibariyle zirveden ret almış durumda. Zirve yenilemesi ve üzerinde kalıcı olup olamayacağı takip edilmeli. Yenileme durumunda 66.85, 72.10 seviyeleri takip edilebilir.

SAHOL

SAHOL de gerek içindeki bankacılık oranı, gerekse de geleceğe yönelik yaptığı enerji yatırımlarıyla gözde olmayı sürdürüyor. O da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67’yi geçti ve ilk kısa vadeli hedefi 68.75‘e ulaştı, 73.25 hedefleyebilir.

BIMAS

2024 aracı kurum model portföylerinin yıldız hisselerinden BIMAS da bu hafta tüm zamanların en yüksek seviyesine tekrar ulaştı. Bu seviyenin geçilip geçilmeyeceğini takip ederken geçilmesi durumunda 347.5/368.75 seviyeleri izlenebilir.

GWIND

2022’nin yıldızı enerji sektörüne ait hisselerden Galata Wind’de de ufak ufak kıpırdanmalar görülüyor. Burada son birkaç ayda oluşan alçalan kama formasyonunun, grafiği biraz geriye götürdüğümüzde geçtiğimiz yılkine benzerliği dikkatimizi çekti. Her ne kadar geçmiş bize gelecekte bunun aynı şekilde olacağını garanti etmese de yine de 24/24.5TL fiyat seviyelerinin yukarı kırılımının takip edilmesi durumunda izlemeye alınabilir.

GOOGLE TRENDS

Karşılaştırmalar

İLLERE GÖRE

Yazımızda bulunan görüşler yatırım tavsiyesi değildir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz