Parayı Veren Düdüğü Çalar

0
276
Parayı Veren Düdüğü Çalar
DAll-e ile üretilmiştir

ABD hükümeti, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in, kara para aklamayı önleme ve yaptırım yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle toplam 4.3 milyar dolar ceza ödeyeceğini bildirdi. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) görevinden istifa etti.

İçeride TCMB ve Devlet Bahçeli Dışarıda FED ve Binance

Dünkü yayında “Gri listeden çıkar mıyız acaba?” diye konuşmuştuk. Gerçekten çıkmak istiyor muyuz? Rusya’da kayıt dışı ekonominin milli hasılaya oranı %3 iken, bizde bu oran %33. Tüm dünyada kayıt dışılık, karapara ve terör gibi pek çok yasadışı eylemi destekliyor. Buna rağmen, büyük bir ceza verilerek bir kripto şirketinin hayatta tutulması nasıl bir tercih olabilir? Özellikle İsrail tarafından desteklendiği için yasaklanan bu şirket, acaba gerçekten faaliyetlerine devam edebilecek mi?

Merkez bankaları, iletişim politikalarıyla enflasyonla mücadelede hâlâ başarılı olabiliyor. Amerika Merkez Bankası (Fed), bunun en önemli örneklerinden biri. Ancak düzenleme yapma ve özellikle kadro konusunda işler karışıyor. Bu durum, bizim de Kapalıçarşı konusunda herhangi bir adım atılmamasına benziyor. Şimdi soru şu: Fed’e güvenerek rol alan piyasalar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na da güvenecek mi? İletişim politikasıyla başarısız olan bir Merkez Bankası, enflasyonu nasıl düşürecek?

Devlet Bahçeli: “Bu muhtar seçimi değil”

Para politikasını yapay zeka daha iyi yapabilir mi? Tunç Devri programında Tunç Şatıroğluna sorduk.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz