Enflasyon Olmadan Büyüme Mümkün Mü?

0
187

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayına ilişkin enflasyon verilerini paylaştı.Verilere göre yıllık enflasyon yüzde 60 değerini aştı ve yılın en yüksek seviyesine çıktı. Aylık enflasyon ise yüzde 4,75 seviyesine geriledi.

Ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki sunumunda “Enflasyon, eşik değerlere gerileyene kadar büyümeden ödün vermeden de dezenflasyon sağlanabilir.” ifadesine yer verdi. Bu ifadelere birçok ekonomist tarafından “Enflasyon olmadan büyüme mümkün mü?” eleştirisi getirildi.

2023 yılının ikinci çeyreğinde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH), %3,8 oranında büyüme kaydetti. Aynı dönemde sanayi sektörü %2,6 oranında küçülme yaşarken, tarım sektörü %1,2 oranında büyüdü ve hizmetler sektörü (inşaat dahil) %3,9 oranında büyüme gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yatırımcı buluşmaları kapsamında Bakanlığın Bloomberg’e teyit ettiği takvime göre 4-5 Ekim’de Londra’da Citibank ve BofA’nın düzenlediği toplantıya katılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz