Enflasyon Yılın Zirvesinde: Yeni Zirveler Mümkün mü?

0
125

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül ayına ilişkin enflasyon verilerini yayımladı. Verilere göre yıllık enflasyon yüzde 60 barajını aşarak yılın en yüksek seviyesine çıktı. Aylık enflasyon ise yüzde 4,75 seviyesine gerilerken, beklentilere paralel gelen verileri ve Borsa’ya etkisini uzmanına sorduk .

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Eylül’de tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 4,75 artarken yıllık enflasyon yüzde 61,53 seviyesine çıktı. Verilerin detayları bu yazımızda.

Çekirdek enflasyon da yukarı yönlü seyir devam etti ve yüzde 68,93 oldu. Ağustos ayında yıllık çekirdek enflasyon yüzde 64,85 olarak kaydedilmişti.

Üfe Geriliyor

Yurt içi ÜFE eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 3,40, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 36,06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 47,44 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 65,55 artış gösterdi.

Yükselişe Döndü

TÜİK, TÜFE ile sadece Yİ-ÜFE’ye bakmadık. Bir de karşılaştırmalı verilerde KKTC eylül enflasyonu henüz açıklanmamışken, ENAG, İTO ve TÜRK-İŞ verilerini de gördük. Yükseliş dikkat çekiyor.

Borsa’da da bugün bankacılık endeksinde sert satışlar görülünce konunun uzmanına sorduk. Eylül ayı enflasyon verilerinin BIST’e etkisi ve genel beklentilerin değerlendirildiği yayınımızı buradan izleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz