Kabine Orta Vadeli Programı Görüşmek Üzere Toplanıyor

0
101

Bugün kabine toplantısı yapılacak.

Gündemde dünkü Erdoğan-Putin görüşmeleri çerçevesinde Tahıl Koridoru, önümüzdeki günlerde düzenlenecek G20 ve BM Genel Kurulu görüşmeleri olacak.

Ayrıca piyasalar tarafından uzun bir süredir merakla beklenen Orta Vadeli Program değerlendirilecek. OVP’nin kabine toplantısının ardından yarın açıklanması bekleniyor.

Piyasalar OVP’den istikrarlı ve gerçekleştirilebilir ekonomik politikaların ortaya konmasını bekleyecektir. Özellikle, daha önce Mehmet Şimşek’in de işaret ettiği kamu tarafında açıklanacak tedbirlerin içeriği önemli.

OVP’nin içeriği piyasalar tarafından beğenilirse özellikle bankacılık tarafında rallinin devamını getirebilir. İçeriğin yetersiz görülmesi durumunda ise etki tam tersi yönde olacaktır.

Konuğumuz Devrim Akyıl ile bugün OVP’yi, OVP’nin içeriğine göre borsada nasıl bir strateji izlenmesi gerektiğini ve 19 Eylül’de başlaması beklenen Amerika turunun piyasalarca satışlarla mı karşılanacağını yoksa alış fırsatı olarak mı görüleceğini konuşacağız. Kanalımızı takip etmeyi unutmayın.

OVP Nedir?

Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan üç yıllık perspektife sahip olan orta vadeli program makro politikaları, ilkeleri, hedef ve gösterge niteliğindeki temel ekonomik büyüklükleri kapsar. Yıllık uygulamaların sonuçları ve genel şartlardaki değişmeler dikkate alınarak her yıl yenilenmektedir.

Orta Vadeli Program İçeriği:
– Kamu ve özel kesim için öngörülebilirliği artıracak bir yol haritası niteliğindedir.
– Çeşitli alanlarda birbirleriyle tutarlı bir amaç, politika ve öncelikler seti sunmaktadır.
– Makro politikaların yanı sıra, temel gelişme eksenlerini ve ana sektörleri kapsar.
– Uzun vadeli amaçlara katkıda bulunacak şekilde, üç yıllık dönemde üzerinde yoğunlaşılacak öncelikleri tespit eder.
– Uygulamaların sonuçları ve genel şartlardaki değişmeler dikkate alınarak, her yıl yenilenecek dinamik bir yapı arzeder.
– Üç yıllık perspektife sahiptir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz